10.000 euro per maand verdienen? Vaak oplichting

Bijgewerkt: 23 september 2023

Heb je een cursus gezien met de belofte dat je € 10.000 per maand verdient? Wees hier voorzichtig mee, want vaak is dit een belofte die niet kan worden waargemaakt. Waarschijnlijk gaat het om een cursus over affiliate marketing of dropshipping.

10.000 euro per maand verdienen is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn een hoop beroepen die goed betalen. Maar je kunt ook een online inkomen genereren.

Best betaalde banen 2023

Probeer op een eerlijke manier 10.000 euro per maand te verdienen. Niet middels fraude, oplichting of bedrog.

Je hebt keuze uit een job bij een werkgever, freelancen of ondernemen (je eigen bedrijf starten). Wat de beste methode is hangt van je kennis, ervaring en mogelijkheden af.

Laten we eerst eens kijken wat de best betaalde banen van 2023 zijn. Bij onderstaande banen ontvang je een salaris van € 10.000 en hoger.

  • Commercieel directeur/CEO
  • Chirurg
  • Accountant
  • Advocaat

Dit zijn banen die je in loondienst doet, maar het is ook mogelijk dat het om freelance werk gaat. Overigens is de hoogte van het inkomen niet gegarandeerd. Opleiding en aantal jaren ervaring speelt zeker mee.

Het verschil tussen freelancen en ondernemen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wil je de kans op € 10.000 per maand verdienen vergroten? Begin voor jezelf. Start een onderneming of ga freelancen.

Het verschil tussen deze twee zit hem in de werkwijze. Iemand met een bedrijf is ondernemer. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf ben je (mede)directeur of zzp’er. Iemand die zelfstandig klussen aanneemt, wordt vaak freelancer genoemd.

Een freelancer is niet per se een ondernemer. Je kunt zelfstandig klussen of werk aannemen, zonder dat je een bedrijf hebt.

Online geld verdienen

Steeds meer mensen verdienen online hun inkomen. Dit kan vaak erg lucratief zijn. Er zijn mensen die het lukt om een maandinkomen van € 10.000 tot wel € 25.000 te realiseren. Denk niet dat dit leugens zijn, want ik ken de mogelijkheden.

Je kunt op verschillende manieren online geld verdienen. Als ondernemer, freelancer of als particulier. Waar je voor kiest is afhankelijk van je toekomstplannen, de kosten die je maakt maar ook de hoogte van het inkomen. Bij een hoog inkomen en hoge kosten is het interessanter om als ondernemer of freelancer aan de slag te gaan. Je profiteert dan namelijk van verschillende fiscale voordelen.

Hoe kun je online geld verdienen? En is 10.000 euro echt haalbaar? Om op de eerste vraag antwoord te geven: je biedt via het internet producten of diensten aan. Of je richt je op het promoten van producten of diensten van anderen.

De tweede vraag kan ik ook makkelijk beantwoorden. Ja, € 10.000 per maand is echt haalbaar.

Laat je niet verleiden tot een vage cursus

Iedereen wil een hoog maandinkomen. Vanwege de behoefte zijn er diverse cursussen uitgebracht, die jou beloven dat je elke maand een hoog bedrag gaat verdienen. Moet je dit geloven?

Mijn advies is om dit zeker niet voor waarheid aan te nemen. Hoe goed de cursus ook is, niemand kan garanderen dat je ook daadwerkelijk zoveel gaat verdienen. De hoogte van het inkomen hangt namelijk van verschillende factoren af:

  • De methode
  • Je inzet
  • Eventuele investering
  • Doorzettingsvermogen
  • Concurrentie

Vaak heeft het ook met geluk te maken. Wanneer je bedenkt dat slechts 1% van de bloggers rijk wordt, kun je al concluderen dat de meeste cursussen loze beloftes doen.

Dit soort cursussen of trainingen kun je beter negeren:

  1. De belofte op een inkomen van € 10.000 of meer
  2. Beweringen dat je 1000 bezoekers per dag op je website ontvangt
  3. Snel rijk worden methodes
  4. Goeroes met veel fans, die dure maar vooral vage cursussen verkopen
  5. Cursussen die via advertenties worden aangeprezen, zonder dat je ooit van de aanbieder hebt gehoord
  6. Goedkope cursussen van 27 euro of 47 euro (raar bedrag ook)

Het is niet zo dat alle trainingen of cursussen slecht zijn. Maar wanneer er vage dingen beweerd worden, of beloftes waar je over twijfelt, kun je het beter niet doen. Meestal ben je jouw geld kwijt zonder dat het iets heeft opgeleverd.

Manieren om zelfstandig € 10.000 per maand te verdienen

Wil je niet in loondienst werken, of is het niet haalbaar om een universitaire opleiding te volgen? Geen probleem, ook zonder specifieke opleiding, kennis of ervaring liggen er kansen voor je open. Wat je nodig hebt is een hoop lef en doorzettingsvermogen. En dat is waar het de meesten aan ontbreekt.

Durf jij het aan om het roer om te gooien en tijd en/of geld te investeren? Ik laat je zien hoe je op een slimme manier geld verdient. Dit doe je via het internet, dus je hoeft niet eens de deur uit. Het mooie is dat je werkt waar en wanneer jij dat wil.

1. Verdien veel geld met sociale media

Je hebt vast wel eens van influencers gehoord. Sommige influencers pronken met een maandinkomen van 10.000 en soms wel 50.000 euro. Ik weet dat sommigen hierom liegen of stoer willen doen, maar er zijn zeker influencers die dit soort inkomens binnenhalen.

Het werk van een influencer

Wat doe je als influencer? Je promoot merken, producten of diensten via je social media kanalen. Het is dus belangrijk dat je een of meerdere social mediakanalen hebt met veel echte volgers. Je volgers kopen om populair te lijken, is niet aan te raden.

Geld verdienen met affiliate marketing

Een andere manier om geld te verdienen via social media, is middels affiliate marketing. Hierbij promoot je ook diensten of producten van bedrijven. Het verschil is dat je dit middels een affiliate linkje doet. Die plaats je op sociale media. Wanneer iemand op dat linkje klikt en een aankoop doet, ontvang je hier een commissie over.

De verschillen tussen deze twee

Als influencer ben je dus actief met promoten bezig, middels een afbeelding maar vaak via een (live) video. Telkens wanneer je dit doet ontvang je hier een bedrag voor, volgens afspraak met de adverteerder. Je moet continu op zoek naar werk.

Wanneer je voor affiliate marketing gaat, blijven je linkjes lange tijd op het internet staan. Je ontvangt telkens een kleine commissie, maar dit is niet gegarandeerd. Aan de andere kant is het een vorm van passief inkomen, want je hoeft geen nieuw samenwerkingsverband op te zoeken.

Als influencer kun je veel verdienen. Maar het is ook hard werken, en de kans op succes is betrekkelijk klein. Dit geldt eigenlijk ook voor affiliate marketing. Dit is minder hard werken maar het verdient ook minder. Daarnaast zijn er niet zoveel mensen die hier hoge inkomens mee behalen.

2. Geld verdienen als zzp’er

Het is te makkelijk om te zeggen dat je als zzp’er een inkomen van 10.000 euro of meer behaalt. Maar dit is zeker mogelijk. Wanneer je een uurtarief van € 80 hanteert en je werkt 40 uur per week, dan zit je al snel op € 13.000 per maand.

Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Als zzp’er moet je zelf klanten of opdrachtgevers aantrekken. Daarnaast moeten deze bereid zijn om je producten te kopen of veel voor je diensten te betalen.

Ook is je inkomen niet netto. Je moet nog inkomstenbelasting en premie zvw afstaan. Hoeveel dit is, hangt weer van je inkomen af. Als zzp’er betaal je wel minder inkomstenbelasting dan iemand die in loondienst werkt.

3. Veel geld verdienen met YouTube

YouTube is een geweldig platform om online geld te verdienen. Wanneer je een populair kanaal met voldoende abonnees hebt, kun je je aanmelden bij het partnerprogramma. Op dat moment worden advertenties bij je video’s getoond. Je ontvangt een gedeelte van de advertentieinkomsten.

Als influencer of affiliate op YouTube

Er zijn nog andere manieren om met YouTube geld te verdienen. Je kunt als influencer werken en producten of diensten promoten. Je hebt eerder al kunnen zien dat dit via sociale media mogelijk is. Maar dus ook via YouTube.

Daarnaast kun je producten reviewen, op YouTube plaatsen en hier een affiliate linkje bijplaatsen. Dit doe je in de beschrijving van de video.

Je eigen producten of diensten promoten

Verkoop je producten of bied je diensten aan? Promoot deze via YouTube. Laat bijvoorbeeld zien wat de mogelijkheden van je producten zijn, of hoe ze eruitzien. Wanneer je diensten aanbiedt maak je video’s over deze diensten. Deel je kennis en plaats gelijk een linkje naar je website.

4. Bloggen en affiliate marketing

Ben je goed in het schrijven van teksten? Denk dan eens aan het opzetten van een blogwebsite. Kies een niche die bij jou past, bouw een mooie website en begin met het schrijven van je eerste blogs. Het duurt enkele maanden voordat je blogs hoger in de organische zoekresultaten verschijnen.

Wanneer je voldoende bezoekers op je website ontvangt, kun jij je aanmelden bij een affiliate netwerk. Het is ook mogelijk om rechtstreeks met bedrijven samen te werken. Je ontvangt promotiemateriaal en plaatst dit op je website. Achter het promotiemateriaal hangt een affiliate linkje.

Wanneer bezoekers op dit linkje klikken, worden ze doorgestuurd naar de website van de adverteerder. Doen ze een aankoop of voeren ze een gewenste actie uit, dan ontvang je commissie. Deze commissie bedraagt een percentage van de verkoopprijs. Maar het kan ook om een vast bedrag gaan, bijvoorbeeld wanneer de adverteerder wil dat mensen zich voor een nieuwsbrief inschrijven, of een offerte aanvragen.

Tegenwoordig is de concurrentie onder blogwebsites ontzettend groot. Heb je hulp nodig bij het schrijven van blogs die goed in zoekmachines scoren? Neem contact met mij op, ik heb meer dan 25 jaar ervaring en honderden bedrijven en mensen zoals jij geholpen.

5. Online beleggen of investeren

Een methode waar ik niet al te ver over uit wil weiden: online beleggen of investeren. Dit kan in aandelen, opties, cryptocurrency en nog veel meer. Houd er rekening mee dat je hier flink wat kennis van moet hebben. Je loopt namelijk het risico dat je geld verliest.

6. Een webshop starten

Vind je het leuk om online producten te verkopen? Start een webshop met producten waar je affiniteit mee hebt. Het is belangrijk dat je webshop goed in de organische zoekresultaten scoort. Daarnaast kun je met je webshop adverteren, bijvoorbeeld in zoekmachines, op social media of op specifieke websites.

7. Dropshipping

Met een webshop hoef je niet altijd zelf een voorraad aan te leggen. Dropshipping houdt in dat je geen voorraden hebt. Zodra een klant iets in je webshop bestelt, zet je dit door naar de leverancier of de fabrikant. Deze zorgt voor verzending van het product naar jouw klant.

Dropshipping heeft als voordeel dat je heel veel verschillende producten kunt verkopen, zonder dat je met overtollige voorraad blijft zitten. Vaak is dit ook nog eens goedkoper. Aan de andere kant ben je wel afhankelijk van de leverancier of fabrikant. Gaat er iets mis met het verzenden, dan is dat jouw verantwoording. Ook ben je verplicht om klachten over een product in behandeling te nemen, te ruilen of het geld terug te geven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven