Tarieven tekstschrijver: weet wat je betaalt!

De tarieven tekstschrijver, hier valt veel over te zeggen. De uurtarieven of woordprijzen lopen zo ver uiteen dat je niet weet wat reëel is. Hieronder vind je de meest voorkomende tarieven van tekstschrijvers. (Tarieven 2020 en 2021).

Voordat je begint: waarom een tekstschrijver inhuren?

Je bent natuurlijk niet zomaar op zoek naar de tarieven van een tekstschrijver. Heb je al bedacht waarom je een tekstschrijver inhuurt? In sommige gevallen is dit namelijk helemaal niet nodig. Een korte omschrijving bij je producten of een bericht voor social media: vaak kun je dit heel goed zelf doen.

Wil je goed geschreven teksten voor je website, webshop of print media, dan huur je een tekstschrijver in. Ga je ook nog eens voor een goede online vindbaarheid dan kom je bij de SEO tekstschrijver terecht.

Tarieven tekstschrijver – vanaf 1 cent per woord

De goedkoopste tekstschrijvers hanteren een tarief vanaf 1 cent per woord. Omgerekend komt dit ongeveer op € 5 per tekst van 500 woorden uit. Dit is natuurlijk hartstikke goedkoop, maar hoe zit het met de kwaliteit? Dit is hetzelfde als een trainingspak bij de Primark of van Adidas kopen. Je kunt voor 1 cent per woord geen kwaliteit verwachten.

Wees een beetje voorzichtig met tarieven die ergens tussen de 1 en 4 cent per woord liggen. Ik hoor van veel opdrachtgevers dat ze bij een zeer goedkope tekstschrijver voor dit bedrag toch wel slechte kwaliteit kregen.

Tarieven tekstschrijver – tussen 5 en 10 cent per woord

Betaal je tussen de € 25 en € 50 voor een tekst van 500 woorden? Dit zijn de meest gehanteerde tarieven van de tekstschrijver. Met de kwaliteit zit het in veel gevallen echt wel goed. Natuurlijk zitten hier beginners tussen of mensen die niet zo goed kunnen schrijven. Aan de andere kant zitten hier ook pareltjes tussen: SEO tekstschrijvers die goed in zoekmachines scoren.

Ik zit geloof ik net bovenaan deze grens, of onderaan de volgende grens. Nu je mij toch bovenaan in Google gevonden hebt, hoef ik je niet uit te leggen hoe goed mijn SEO teksten het doen.

Een tarief van 12 tot 40 cent per woord

Nu over naar de hoge tarieven tekstschrijver. Hoog is tussen de 12 en 40 cent per woord. Voor een tekst van 500 woorden betaal je dus tussen de € 60 en € 200. Ook dit zijn tarieven die je vrij veel tegenkomt. Of je hier ook kwaliteit verkrijgt? Dat is maar de vraag. Sommige tekstschrijvers met deze tarieven staan hoog in Google. Maar er zitten ook veel schrijvers tussen die helemaal niet zo netjes schrijven en laag in de zoekmachines staan.

Ik heb even gezocht naar de tarieven van de tekstschrijver die bovenaan in Google staat. Ik heb de eerste vijf genomen, waaronder ook mezelf. Want ja, ik hoor ook tot het rijtje tekstschrijvers die bovenaan in zoekmachines staat. Hieronder de gemiddelde prijs van de tekstschrijvers die hoog in Google staan (zonder namen te noemen):

Tekst van 500 woorden

  • € 40 – € 60
  • € 40 – € 50
  • € 80
  • € 125
  • € 200

Dat zijn nogal wat prijsverschillen, terwijl al deze tekstschrijvers net zo goed zijn.

Waar moet ik voor kiezen?

De tarieven van tekstschrijvers lopen zo ver uiteen dat je het niet meer weet. Kan ik jou hierbij helpen? Ik behoor tot de tekstschrijvers die lekker hoog in Google staan. Mijn tarief ligt onder de tekstschrijvers die € 125 of € 200 per tekst vragen. Omdat teksten schrijven maatwerk is, kun je beter een offerte aanvragen.

Dankzij deze offerte weet je wat je betaalt. Offertes zijn twee weken geldig, dus je hebt lang genoeg de tijd om erover na te denken. En om de offerte met anderen te vergelijken. Niet dat ik je naar iemand anders wil doorsturen, maar ik ben zelf iemand die altijd prijzen vergelijkt. Dat zou ik ook doen wanneer ik bij jou een dienst of product afneem. Ik blijf toch een zuinige Hollander (sorry).

Maar goed, genoeg gepraat. We hebben het nu al zo lang over de tarieven tekstschrijver gehad, dat we nu overgaan tot actie. Vraag hieronder een offerte aan. Heb je verder nog vragen? Je mag me altijd een e-mail sturen of bellen. Wil je bellen, dan liever niet ’s nachts. Het schijnt dat ik dan slaap (en snurk).

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy