SEO teksten laten schrijven

Wil je SEO teksten laten schrijven? Dit soort teksten heeft een gunstige invloed op je website of webshop. Wel is het belangrijk dat je goede en zoekmachinevriendelijke teksten laat schrijven. Hier heb je natuurlijk een SEO tekstschrijver voor nodig. In dit artikel meer over de kosten en werkwijze.

SEO teksten bestaan niet

Wat zeg je? SEO teksten bestaan niet? Nee, niet wanneer jij je alleen maar op zoekmachines richt. Wanneer je een tekst vol met zoekwoorden stampt. Hier kwam je 10-15 jaar geleden mee weg, tegenwoordig word je hierop afgestraft.

Met SEO teksten worden leesbare en zoekmachinevriendelijke teksten bedoeld. Natuurlijk staan hier belangrijke zoekwoorden in: zoekmachines moeten wel begrijpen waar een tekst over gaat. Deze zoekwoorden zijn op een natuurlijke manier in de tekst verweven. Daar merk je niks van, maar zoekmachines wel.

Dus: SEO teksten bestaan alleen wanneer deze er natuurlijk uitzien. Een beetje als deze tekst: natuurlijk en goed geschreven maar tegelijkertijd goed vindbaar in zoekmachines.

Kan iedereen SEO teksten schrijven?

Met de groeiende vraag naar SEO teksten is ook het aanbod SEO tekstschrijvers gestegen. Natuurlijk, iedere tekstschrijver wil hier een graantje van meepikken. Zelfs wanneer deze geen verstand heeft van zoekmachine optimalisatie. Laten we eens een voorbeeld noemen. Google eens op „goedkope tekstschrijver“. Je ziet dat deze website bovenaan in Google staat. Toch zijn er nog veel meer goedkope tekstschrijvers, waarom staan deze dan niet bovenaan?

Omdat ze geen goede SEO teksten schrijven. Overigens heeft dit niets met goedkoop te maken, er zijn ook dure tekstschrijvers die niet bovenaan in zoekmachines verschijnen.

Conclusie: niet iedereen kan SEO teksten schrijven.

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Tja, waarom SEO teksten laten schrijven? Is een normale tekst niet goed genoeg? Natuurlijk wel! Ook met een normale tekst ontvang je websitebezoekers. Het verschil met een SEO tekst is dat zoekmachines deze beter kunnen lezen (begrijpen). Hierdoor is de kans groter dat de tekst beter op een zoekopdracht aansluit.

Met goed geschreven en zoekmachinevriendelijke teksten verschijn je dus hoger in de zoekresultaten. Tenminste, wanneer de rest van je website ook (technisch) in orde is.

Dit kost het laten schrijven van teksten

Noem het SEO teksten, SEO artikelen of SEO blogs: zoekmachines houden hiervan. Wat moet dat eigenlijk kosten? Een typisch Nederlandse vraag, maar wel terecht. Ik wil van tevoren ook altijd weten wat iets kost. Vreselijk wanneer bedrijven niet transparant in hun tarieven zijn.

SEO teksten laten schrijven is een goede investering, maar alleen wanneer de teksten daadwerkelijk goed geschreven zijn. Helaas zegt het tarief niets over de kwaliteit. Zo zijn er spotgoedkope tekstschrijvers die bovenaan in Google staan maar ook dure schrijvers die helemaal onderaan staan. Tekstschrijven is een vrije markt en iedereen bepaalt zijn eigen tarief.

Wat is dan een reëel tarief voor een SEO tekst? Mijn mening: tussen de € 50 en € 100 per tekst (ongeveer 500 woorden). Natuurlijk mag je meer betalen, maar je moet je afvragen of je dan ook een hogere kwaliteit krijgt. Vind je een duurdere tekstschrijver, kijk dan in ieder geval hoe goed deze in zoekmachines vindbaar is. Dan bedoel ik niet vindbaar op reviewsites of op social media, maar echt vindbaar met zijn of haar eigen website. Je komt er al snel genoeg achter of de (te) dure tekstschrijver zijn geld waard is.

De online vindbaar van deze website

SEO teksten laten schrijven, ik kan het iedereen aanraden. Als SEO tekstschrijver verzorg ik uiteraard de teksten op mijn eigen website. Wil je weten hoe goed deze website in zoekmachines scoort? Ontzettend hoog! Met meer dan 120 verschillende zoekwoorden of zoekwoordencombinaties vind je deze website op positie 1 – 3 (Google en Bing).

Grappig: onlangs belde een potentiële klant mij. Hij bleef maar herhalen: „ik kom je overal tegen“. Hij bedoelde dat hij verschillende zoektermen met betrekking tot tekstschrijver/copywriter in Google had ingevoerd. Bij elke zoekopdracht zag hij mij weer opnieuw bovenaan verschijnen. Dat wou hij ook!

Ik vind dit een leuk compliment, maar nog leuker vind ik het om dit ook voor jou te realiseren. Wil je hoger in Google staan? Daar kan ik jou bij helpen. Ik schrijf, jij plaatst de teksten op je website. Laten we jouw website of webshop samen naar een hoger niveau tillen.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy