Tekstschrijver tarieven, wat kun je verwachten?

Er wordt maandelijks meer dan 150 keer gezocht naar de tekstschrijver tarieven. Dit is een minder grote zoekopdracht dan die van tekstschrijver (1900 keer), maar toch groot genoeg om hier aandacht aan te besteden. Want maandelijks vragen minstens 150 nieuwsgierige mensen zich af wat reële tekstschrijver tarieven zijn. Ook jij.

Verboden onderwerp: de tekstschrijver tarieven

Tekstschrijvers houden er eigenlijk niet van wanneer je hun tarieven met elkaar vergelijkt. Ik heb dat al eens eerder gedaan en dat heeft tot veel kritiek geleid. Op zich vreemd want hoveniers, leraren en directeuren vergelijken hun tarieven of salaris wél met elkaar. Je wil altijd weten of je meer of minder dan de ander verdient of wat het inhuren van een vakman kost.

Daarom ga ik je vandaag meer uitleggen over de tekstschrijver tarieven en wat je hiervan kunt verwachten.

Een tekstschrijver inhuren is een investering voor de toekomst

Je kunt van alles vinden over de tarieven van een tekstschrijver maar je moet je afvragen wat deze investering je oplevert. Dankzij de tekstschrijver krijg je een of meerdere teksten voor je website. Allemaal leuk en aardig, maar die teksten moeten natuurlijk wel converteren. Allereerst wil je meer websitebezoekers. Wanneer dit lukt en de teksten zijn goed geschreven, dan gaan je websitebezoekers over tot actie.

Je kunt je voorstellen dat nieuwe teksten nog niet direct converteren. Het duurt enige tijd voordat je vindbaar bent in zoekmachines en de eerste websitebezoekers hier op afkomen. Een tekstschrijver inhuren is dan ook vooral een investering voor de toekomst. Maar alleen wanneer je voor de juiste tekstschrijver met belachelijk goede webteksten gaat. Anders is die investering helemaal niks waard.

Zo zit het met de tekstschrijver tarieven

Goed, je weet nu dat een tekstschrijver je website kan maken of breken. Goed geschreven teksten staan hoger dan die van je concurrent in zoekmachines. Slecht geschreven teksten kunnen in het slechtste geval voor een daling in de zoekresultaten zorgen.

Je gaat dus voor kwaliteit. Hier moeten hoge tarieven tegenover staan. Toch? Fout gedacht! De prijs zegt namelijk niet alles over de kwaliteit. Je hebt student tekstschrijvers die voor € 5 een ontzettend goede tekst schrijven zonder fouten, lekker leesbaar en ook nog eens hoog in Google. En je hebt dure tekstschrijvers die voor € 200 per tekst je website verknallen.

Over het algemeen kun je stellen dat de hele goedkope tekstschrijver niet echt kwaliteit levert, hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Dit is echter zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarnaast kun je stellen dat de ervaren tekstschrijver echt wel weet waar zij mee bezig is. Of hij. Nee toch zij, vrouwen zijn beter in schrijven. Vrouwenwijsheid.

Dit moeten de tekstschrijver tarieven jou opleveren

Word jij ook zo overspoeld met hoge en lage tarieven van verschillende tekstschrijvers? Je bent niet de enige. Het vervelende is dat je met de tarieven van een tekstschrijver niet zoveel kan. Je haalt hier niet uit of je kwaliteit krijgt en wat je investering op de lange termijn waard is.

Stel dat een tekstschrijver € 200 voor een blog vraagt. De tekstschrijver heeft met bloed, zweet en tranen die tekst voor jou geschreven, daar is geen twijfel over mogelijk. Eindelijk staat die duurbetaalde blog op je website en er gebeurt: helemaal niets! Ook niet na drie of zes maanden, want de websitebezoekers blijven uit. Kijk, achteraf was die blog toch niet zo goed geschreven. Misschien niet zoekmachinevriendelijk of het ontbreekt aan een goede opbouw en structuur in de tekst. Hoe dan ook, die € 200 had je net zo goed in de Maas of in de Rijn kunnen gooien.

Maar wat nu wanneer diezelfde dure tekst wel veel websitebezoekers oplevert? Al zijn het maar 50 extra bezoekers per maand, tussen de 1% en 5% van deze websitebezoekers zorgt voor meer omzet. Stel dat twee van die 50 extra bezoekers iets bij jou afneemt. Per klant levert je dit € 50 op oftewel € 100 extra per maand. Die tekst heb je binnen twee maanden terugverdiend. Dan praat je over converterende tekstschrijver tarieven.

De gemiddelde tekstschrijver tarieven

Je weet nu hoe belangrijk het is om de juiste tekstschrijver te vinden. Natuurlijk wil je ook nog iets weten over de gemiddelde tarieven. Ik heb een beetje voor jou rondgekeken. En hierbij gekeken in hoeverre de tekstschrijver in kwestie zelf hoog in Google staat.

De tekstschrijver die € 5 tot € 30 per tekst vraagt vind je eigenlijk nergens terug in Google. Voor dit soort tekstschrijvers moet je toch bij marktplaatsen kijken. Goedkoop maar het levert je natuurlijk niet veel op.

De meeste tekstschrijvers die bovenaan in Google staan hanteren een tarief variërend van € 50 tot € 100 per tekst. Dan heb ik het over een tekst van ongeveer 500 woorden. Sommige tekstschrijvers zitten hier nog iets boven.

Opvallend is dat de dure tekstschrijvers, pakweg van € 150 tot € 250 per tekst juist weer lager in Google staan. Raar maar waar. Prijs zegt dus niet alles over de SEO kwaliteit. De teksten zelf zullen ongetwijfeld goed geschreven zijn maar niet goed genoeg om hoog in zoekmachines te staan.

Mijn tekstschrijver tarieven opvragen

Benieuwd wat het laten schrijven van een tekst kost? Ik kan alvast verklappen dat ik tot de middelste groep behoor: hoog in Google met een gemiddeld tarief. Hoef jij je geen zorgen te maken over de hoge kosten. Wel mag je SEO proof webteksten verwachten. Kijk, zo weet je tenminste zeker dat je geen hoofdpijn krijgt van die concurrent die altijd hoger staat. Jij gaat hem hopelijk snel verslaan.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy