Tekstschrijver tarieven, wat kun je verwachten?

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Er wordt maandelijks meer dan 150 keer gezocht naar de tekstschrijver tarieven. Dit is een minder grote zoekopdracht dan die van tekstschrijver (1900 keer), maar toch groot genoeg om hier aandacht aan te besteden. Want maandelijks vragen minstens 150 nieuwsgierige mensen zich af wat reële tekstschrijver tarieven zijn. Ook jij.

Verboden onderwerp: de tekstschrijver tarieven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Tekstschrijvers houden er eigenlijk niet van wanneer je hun tarieven met elkaar vergelijkt. Ik heb dat al eens eerder gedaan en dat heeft tot veel kritiek geleid. Op zich vreemd want hoveniers, leraren en directeuren vergelijken hun tarieven of salaris wél met elkaar. Je wil altijd weten of je meer of minder dan de ander verdient of wat het inhuren van een vakman kost.

Daarom ga ik je vandaag meer uitleggen over de tekstschrijver tarieven en wat je hiervan kunt verwachten.

Een tekstschrijver inhuren is een investering voor de toekomst

Je kunt van alles vinden over de tarieven van een tekstschrijver maar je moet je afvragen wat deze investering je oplevert. Dankzij de tekstschrijver krijg je een of meerdere teksten voor je website. Allemaal leuk en aardig, maar die teksten moeten natuurlijk wel converteren. Allereerst wil je meer websitebezoekers. Wanneer dit lukt en de teksten zijn goed geschreven, dan gaan je websitebezoekers over tot actie.

Je kunt je voorstellen dat nieuwe teksten nog niet direct converteren. Het duurt enige tijd voordat je vindbaar bent in zoekmachines en de eerste websitebezoekers hier op afkomen. Een tekstschrijver inhuren is dan ook vooral een investering voor de toekomst. Maar alleen wanneer je voor de juiste tekstschrijver met belachelijk goede webteksten gaat. Anders is die investering helemaal niks waard.

Zo zit het met de tekstschrijver tarieven

Goed, je weet nu dat een tekstschrijver je website kan maken of breken. Goed geschreven teksten staan hoger dan die van je concurrent in zoekmachines. Slecht geschreven teksten kunnen in het slechtste geval voor een daling in de zoekresultaten zorgen.

Je gaat dus voor kwaliteit. Hier moeten hoge tarieven tegenover staan. Toch? Fout gedacht! De prijs zegt namelijk niet alles over de kwaliteit. Je kan zomaar een student tekstschrijvers inschakelen die voor € 5 een ontzettend goede tekst schrijven zonder fouten, lekker leesbaar en ook nog eens hoog in Google. Laat me weten wie dat is want die wil ik graag in mijn team. Of je komt een tekstschrijvers tegen die voor € 200 per tekst je website verknalt. Nee sorry, mijn team zit al vol.

Over het algemeen kun je stellen dat de hele goedkope tekstschrijver niet de allerhoogste kwaliteit levert, hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Daarnaast kun je stellen dat de ervaren tekstschrijver echt wel weet waar zij mee bezig is. Of hij. Nee toch zij, vrouwen zijn beter in schrijven vind ik. Vrouwenwijsheid.

Dit moeten de tekstschrijver tarieven jou opleveren

Word jij ook zo overspoeld met hoge en lage tarieven van verschillende tekstschrijvers? Je bent niet de enige. Het vervelende is dat je met de tarieven van een tekstschrijver niet zoveel kan. Je haalt hier niet uit of je kwaliteit krijgt en wat je investering op de lange termijn waard is.

Stel dat een tekstschrijver € 200 voor een blog vraagt. De tekstschrijver heeft met bloed, zweet en tranen die tekst voor jou geschreven, daar is geen twijfel over mogelijk. Eindelijk staat die duurbetaalde blog op je website en er gebeurt: helemaal niets! Ook niet na drie of zes maanden, want de websitebezoekers blijven uit. Kijk, achteraf was die blog toch niet zo goed geschreven. Misschien niet zoekmachinevriendelijk of het ontbreekt aan een goede opbouw en structuur in de tekst. Hoe dan ook, die € 200 had je net zo goed in de Maas of in de Rijn kunnen gooien.

Maar wat nu wanneer diezelfde dure tekst wel veel websitebezoekers oplevert? Al zijn het maar 50 extra bezoekers per maand, tussen de 1% en 5% van deze websitebezoekers zorgt voor meer omzet. Stel dat twee van die 50 extra bezoekers iets bij jou afneemt. Per klant levert je dit € 50 op oftewel € 100 extra per maand. Die tekst heb je binnen twee maanden terugverdiend. Dan praat je over converterende tekstschrijver tarieven.

De gemiddelde tekstschrijver tarieven

Je weet nu hoe belangrijk het is om de juiste tekstschrijver te vinden. Natuurlijk wil je ook nog iets weten over de gemiddelde tarieven. Ik heb een beetje voor jou rondgekeken. En hierbij gekeken in hoeverre de tekstschrijver in kwestie zelf hoog in Google staat.

De tekstschrijver die € 5 tot € 30 per tekst vraagt ben ik niet bovenaan in Google tegengekomen. Wel gevonden via social media.

De meeste tekstschrijvers die bovenaan in Google staan hanteren een tarief variërend van € 50 tot € 150 per tekst. Dan heb ik het over een tekst van ongeveer 500 woorden. Heel wisselend dus.

Opvallend is dat ik de tekstschrijvers met een tarief vanaf 200 euro per tekst niet op de eerste pagina van Google tegenkwam. Prijs zegt dus niet alles over de SEO kwaliteit. De teksten zelf zullen ongetwijfeld goed geschreven zijn maar niet goed genoeg om hoog in zoekmachines te staan.

Google posities zijn in augustus 2021 gecheckt.

Mijn tekstschrijver tarieven opvragen

Benieuwd wat het laten schrijven van een tekst kost? Ik kan alvast verklappen dat ik voor de beste optie ga: hoog in Google met een betaalbaar tarief. Hoef jij je geen zorgen te maken over de hoge kosten. Wel mag je SEO proof webteksten verwachten. Kijk, zo weet je tenminste zeker dat je geen hoofdpijn krijgt van die concurrent die altijd hoger staat. Jij gaat hem hopelijk snel verslaan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven