Een goedkope tekstschrijver inhuren

Een goedkope of de goedkoopste tekstschrijver die voor slechts €5 een gehele webpagina schrijft. Of een copywriter die voor €10 een hele brochure aan elkaar schrijft. Stuntprijzen waar jij als ondernemer of particulier warm voor loopt. Kwaliteit? Daar vraag je niet naar. Oeps. Bekijk waarom de goedkoopste copywriter jouw website om zeep kan helpen.

Tip: heb je dit artikel via de zoekmachine gevonden? Dan heb je gelijk een tekstschrijver te pakken die weet hoe je hoog in zoekmachines terechtkomt.

Iedereen kan en mag zich tekstschrijver noemen

Vanmorgen werd je wakker met het gevoel: “ik moet een goedkope tekstschrijver hebben”. Yeah. Mag ik je even wat uitleggen?

Het schrijven van teksten is een vrij beroep. Dit houdt in dat hier geen opleiding, kennis of ervaring voor nodig is. Iedereen kan en mag zich dus een schrijver noemen. Ja hoor, ook jij, dus waar wacht je nog op?

Er zijn schrijvers die al jaren meedraaien en de echte kennis en ervaring in huis hebben. Het overgrote deel van de schrijvers zijn mensen die, dankzij het vrije beroep, hier een leuk zakcentje mee proberen te verdienen.

Deze schrijvers kom je in alle vormen en maten tegen. Denk aan je buurvrouw, de kassière van de plaatselijke supermarkt of die student in de kroeg (hopelijk schrijft deze wanneer hij nuchter is).. Je ziet, de wereld van de schrijvers is erg groot en divers. Het is aan jou de taak om het kaf van het koren te scheiden. Ga je nog steeds in zee met de copywriter die €5 voor een hele pagina vraagt? Lees dan gerust verder.

Kwaliteit en kwantiteit versus de kosten

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de goedkope tekstschrijver neemt zijn of haar werk niet altijd serieus. Zeg nu eerlijk: zou jij voor €2 tot €3 per uur gaan werken? Voor een 14 jarige is dit een reëel bedrag. Van de volwassen schrijver hoef je voor deze bedragen geen kwaliteit te verwachten.

Natuurlijk kan de goedkope tekstschrijver leuke teksten aanleveren. In sommige gevallen zijn deze ook nog eens foutloos. Maar daar waar de echte copywriter veel tijd en energie insteekt, zal de goedkope tekstschrijver nalatig blijken. Want goede teksten bestaan uit veel meer dan een rijtje aaneengeregen woorden. De juiste teksten voor website zijn voorzien van SEO, vooronderzoek en nazorg. Of zijn gericht op de doelgroep. Kwaliteit en kwantiteit zijn belangrijke uitgangspunten. Hoofddoel: jouw website/ website hoger in Google laten scoren.

Vraag altijd eerst een offerte aan

Wanneer de goedkope tekstschrijver je probeert te verleiden met lage prijzen, dan is het de vraag of je uiteindelijk de gewenste kwaliteit geleverd krijgt. Het is natuurlijk zonde wanneer je de goedkoopste tekstschrijver betaalt en hier geen resultaat mee bereikt. Je websitebezoekers haken af of nog erger: door de slechte kwaliteit content straft Google je af en zak je weg in de zoekresultaten. In deze gevallen zal je de goedkope teksten moeten laten herschrijven. Je kunt je voorstellen dat je hierdoor voor extra en onnodige kosten komt te staan.

Het is een beetje als een trainingspak van de Primark of een trainingspak van het merk Adidas. Bij deze laatste betaal je meer, waarbij je weet dat hier een uitstekende kwaliteit tegenover staat. Vergelijk dit gerust eens met het laten schrijven van teksten voor je website, webshop, brochure of andere media.

Vraag altijd vooraf een offerte en informeer naar alle mogelijkheden. De ervaren schrijver heeft veel meer te bieden dan alleen het aanleveren van teksten. Je kunt hier terecht voor teksten met sleutelwoorden of teksten voor het marketing bureau.

Is de goedkoopste tekstschrijver dan niet goed?

Er wordt niet beweerd dat de goedkoopste tekstschrijver geen kwaliteit levert. Er zijn wel degelijk goedkope tekstschrijvers die een aardig resultaat weten af te leveren. Helaas is dit zoeken naar een speld in een hooiberg. Bovendien houden dit soort schrijvers het niet lang vol. Niemand kan immers leven van een loon van minder dan €5 per uur.

Ik blijf het herhalen, kwaliteit mag je zeker op waarde schatten. De juiste deskundige weet dan ook precies het goede tarief te hanteren.

Ik ben Bianca: copywriter en tekstschrijver. Mijn werkzaamheden? Teksten van een uitstekende kwaliteit tegen een eerlijk tarief leveren. Ik heb sinds 2019 het motto “ondernemen moet betaalbaar blijven”. Daarom zijn mijn prijzen eerlijk, betaalbaar én concurrerend. De kwaliteit is niet concurrerend maar ‘skyhigh’. Mag jij zelf beoordelen.


? Wat kost een tekstschrijver?

Je hebt hele goedkope die voor € 0,01 per woord schrijven, maar ook dure voor €0,25 per woord. Weten wat een normaal tarief is terwijl je wél een goede kwaliteit ontvangt? Meer lees je hier.

✒️ Wat is een SEO tekstschrijver?

Dit is een tekstschrijver die zich écht met zoekmachine optimalisatie bezighoudt. Meer uitleg vind je in dit artikel.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy