SEO tekstschrijvers maken jouw website vindbaar

Content van hoge kwaliteit, dat is wat Google wil zien. SEO tekstschrijvers helpen jou hierbij. Zo wordt jouw website beter gevonden. Belangrijk, want een hoge positie in zoekmachines betekent ook meer websitebezoekers en een hogere conversie.

Dit is wat Google over SEO zegt

Zoekmachine optimalisatie lijkt lastig maar dat is het feitelijk niet. Je kunt zelf een paar (kleine) aanpassingen doen. Zonder marketingbureau dus gewoon zelf aan de slag gaan. Google heeft speciaal voor starters een SEO startersgids ontwikkeld. Dit zijn volgens Google de belangrijkste aandachtspunten:

 • Blokkeer crawlen van pagina’s die er niet toe doen, zoals interne pagina’s met zoekresultaten
 • Zorg voor unieke en duidelijke paginatitels die aansluiten op de paginacontent
 • Maak gebruik van een meta description
 • Zorg voor een goede navigatie van de website
 • Optimaliseer je content

Voor het optimaliseren van content vertrouw je op de SEO tekstschrijver. Hieronder ga ik dieper op het werk van de tekstschrijver in, en hoe deze ervoor zorgt dat je content van hoge kwaliteit op je website hebt staan.

Het werk van SEO tekstschrijvers

Hoe kunnen SEO teksten jou en je website helpen? Deze teksten zorgen voor een goede vindbaarheid. Zoekmachines zien middels een SEO tekst direct waar de pagina of website over gaat. Bovendien worden de hoge kwaliteit en goede leesbaarheid positief beoordeeld. Dit levert je een hogere positie in de zoekresultaten op.

Nog steeds kom ik veel websites met slecht geschreven teksten tegen. Vaak is er gekozen voor een goedkope tekstschrijver. Natuurlijk snap ik dat je een beperkt budget hebt, maar goedkoop wordt uiteindelijk duurkoop. Goedkope tekstschrijvers leveren soms slordige teksten die bol staan van spellingfouten en een onjuiste grammatica. Ook zinnen die er raar of onnatuurlijk uitzien zijn absoluut not done. Google is hier duidelijk in: alleen teksten van hoge kwaliteit voldoen aan de eisen.

Voorkom dubbele onderwerpen op je website. Mocht je het toch over hetzelfde onderwerp willen hebben, zorg er dan voor dat het nieuwe artikel meerwaarde biedt. Last but not least: SEO teksten bevatten belangrijke zoekwoorden en zijn zeker niet van andere websites gekopieerd. Om het samen te vatten, dit is wat SEO tekstschrijvers doen:

 • Foutloze teksten van hoge kwaliteit schrijven
 • Belangrijke zoekwoorden in de tekst plaatsen
 • Unieke content leveren

Kom als specialist over

Zorg dat je specialistisch en betrouwbaar overkomt. Maak geen ratjetoe van je website maar houdt het bij voorkeur bij één niche of onderwerp. Is sporten je passie en verzamel je postzegels? Maak dan twee websites aan: een over sporten en een over postzegels. Zo maak je voor Google en andere zoekmachines duidelijk waar jouw website over gaat. Bovendien wek je meer vertrouwen bij gebruikers: je weet namelijk veel over een specifiek onderwerp.

Wil je toch meerdere onderwerpen of niches op één website onderbrengen? Maak dan subdomeinen aan.

Weet je hoe je nog meer als specialist overkomt? Door een profielfoto, over ons pagina en contactpagina aan te maken. Vooral op zakelijk gebied is dit wel een vereiste: jij wilt toch ook weten met wie je zaken doet?

Een of meerdere SEO tekstschrijvers?

Het inhuren van SEO tekstschrijvers is een goede investering. Oké, je bent wel even wat kwijt maar je krijgt hier veel voor terug. Met meer websitebezoekers verhoog je de omzet of conversie. Dit is tenslotte waar je het allemaal voor doet.

Moet je één of meerdere SEO tekstschrijvers inhuren? Heb je een niet al te grote website, dan is het verstandig om het bij één tekstschrijver te laten. Zo houd je de toon en schrijfstijl op alle pagina’s hetzelfde. Voor zeer grote websites of webshops is het onmogelijk om al het werk door één schrijver te laten doen. Stel een team van tekstschrijver samen en zorg dat deze nagenoeg dezelfde schrijfwijze hebben.

Dit kost het laten schrijven van teksten

Wat betaal je voor een gemiddelde tekst? Dit hangt helemaal van het tarief van de tekstschrijver af. Ga in ieder geval niet voor de allergoedkoopste: het gaat in de meeste gevallen om beginnende- of studentschrijvers. Leuk voor een losse blog, maar minder goed voor het verbeteren van je zoekresultaten.

Je hoeft ook niet voor het allerduurste te gaan. In veel gevallen leveren de duurste tekstschrijvers niet per se een betere kwaliteit. Sterker nog: ik word regelmatig ingehuurd door dure tekstschrijvers of tekstbureaus. Ze verkopen door mij geschreven teksten gewoon twee keer zo duur aan jou door. Oeps, dat wist je niet hè? Tja, zo werkt het nu eenmaal in de wereld van SEO tekstschrijvers en marketingbureaus.

Oké, je wilt nog steeds weten wat een SEO tekst kost. Vraag een offerte aan, dan weet je wat je kunt verwachten. Of kijk op de tarievenpagina.

Dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijs hangt van het onderwerp en de moeilijkheidsgraad af. Wil je een exacte prijsopgaaf, vraag dan om een offerte. Die maak ik graag voor jou, geen probleem!

Bekijk het portfolio of neem direct contact met mij op.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

 • SEO teksten
 • Blogs
 • Nieuwsberichten
 • Persberichten
 • SEO consultancy