Goedkope SEO specialist en toch hoog in zoekmachines

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Is dat mogelijk, met de goedkope SEO specialist hoog in zoekmachines staan? Ja hoor, op dit gebied is alles mogelijk. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie kan flink duur uitvallen. Een hoge prijs wil niet altijd zeggen dat je ook bovenaan in zoekmachines staat. Daarom kan goedkope SEO optimalisatie net zo goed zijn.

Ik laat je zien wat je van een goedkope SEO specialist kunt verwachten maar ook hoe je nóg goedkoper uit bent.

Dit mag je van een SEO specialist verwachten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Of je nu voor een dure of goedkope SEO specialist gaat, deze moet zich wel voor jou inspannen. De specialist moet er alles aan doen om je naar tevredenheid te helpen. Je doel is hoger in Google staan, de SEO expert gaat dit hopelijk waarmaken.

Wat kun je van een SEO specialist verwachten? Dat deze je website technisch optimaliseert, linkbuilding toepast en voor content marketing/ content optimalisatie gaat. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van zoekmachineoptimalisatie.

Goedkope SEO specialist, hoeveel kost dat?

Sinds de komst van zoekmachines is er ook zoekmachine optimalisatie (SEO) ontstaan. Hoe meer websites hoe meer concurrentie. Daarom ontstond er een nieuw beroep: die van SEO specialist. Je hebt de SEO specialist of de SEO expert maar ook het online marketingbureau of SEO bureau. Het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer.

Met zoveel SEO specialisten zie je ook grote prijsverschillen. Van goedkoop tot peperduur: je weet vaak niet waar je voor moet kiezen. Wat is goedkoop en wat is duur? Die meningen verschillen, maar hieronder wat prijzen van goedkope SEO specialisten:

  • Prijs per maand: tussen € 200 en € 400
  • Prijs per project: tussen € 350 en € 1000

Dit zijn prijzen die aan de lage kant zetten. Er zijn ook bedrijven die € 5000 of meer per maand aan SEO uitgeven. Het kan dus allemaal.

Kan ik hier kwaliteit van verwachten?

Een goedkope SEO specialist is soms beginner op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk zijn er ook meer ervaren specialisten met een lagere prijs. Het is vooral belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Nu is dat van tevoren natuurlijk een beetje lastig inschatten.

Vraag in ieder geval om een portfolio of referenties. Zo kun je zien wat de SEO specialist met andere websites heeft weten te bereiken. Bekijk ook welke SEO technieken de specialist gebruikt. Hoe zit het bijvoorbeeld met linkbuilding en welke websites benadert deze hiervoor? Een verkeerde toepassing van linkbuilding kan er namelijk voor zorgen dat je website dieper in de zoekresultaten wegzakt.

Schrijft de goedkope SEO specialist de teksten zelf?

Er zijn maar weinig goedkope SEO specialisten die de SEO teksten zelf schrijven. Het is namelijk heel lastig om over meerdere specialismen te beschikken. Zo ben ik zelf een uitstekende SEO tekstschrijver maar geen linkbuilding dag. Bovendien moet je voor technische optimalisatie van de website niet bij mij zijn, hier schakel ik iemand anders voor in.

Hoe werkt het in de praktijk? Vaak schakelt de SEO specialist een externe of interne tekstschrijver en. De SEO expert plaatst deze teksten op je website, maar het kan ook om teksten voor andere websites gaan (linkbuilding).

Besparen op de goedkope SEO expert

Het is even goed kijken of je voor de allergoedkoopste SEO specialist of iemand anders gaat. Het is namelijk belangrijk dat zo iemand voldoende ervaring heeft met zoekmachine optimalisatie. Wanneer dit niet aanwezig is dan gooi je eigenlijk geld weg. Bij verkeerde SEO technieken kan je website in de zoekresultaten wegzakken. In ernstige gevallen kun je zelfs een Google penalty oplopen.

Vertrouw je een zeer lage prijs niet, zoek dan naar een SEO specialist of online marketingbureau dat zelf hoog in Google staat. Hoog in Google staan betekent namelijk dat er aandacht is besteed aan zoekmachine optimalisatie. Misschien geeft dit meer vertrouwen in de werkzaamheden van de SEO expert of het marketingbureau.

Vind je zelfs de goedkope SEO specialist nog te duur dan kun je hier natuurlijk op besparen. Hoe, dat leg ik je hier onderuit.

Veel zelf doen

Besparen betekent veel zelf doen. Je kunt absoluut veel zelf doen. Denk maar eens aan je website mobielvriendelijk maken, dit kan heel eenvoudig wanneer je een WordPress website hebt. Ook linkbuilding kun je zelf doen. Je benadert relevante websites en vraagt of ze een linkje naar je website willen plaatsen. Sommigen doen dit gratis, bij anderen moet je hiervoor betalen. Let wel op want betalen voor backlinks is volgens Google niet toegestaan.

SEO teksten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Deze teksten plaats je op je eigen website, waardoor je beter gevonden wordt. Nu speelt het probleem dat SEO teksten schrijven erg moeilijk is.

Een SEO tekstschrijver inhuren

Goede SEO teksten en toch besparen op de goedkope SEO specialist? Je hoeft zeker niet de allerhoogste prijs te betalen, dat zou zonde zijn. Je voordeel is extra groot: mijn teksten zijn goed vindbaar in zoekmachines. Vraag vrijblijvend om meer informatie of de tarievenkaart.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven