SEO teksten laten schrijven

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Wil je SEO teksten laten schrijven? Dit soort teksten heeft een gunstige invloed op je website of webshop. Wel is het belangrijk dat je goede en zoekmachinevriendelijke teksten laat schrijven. Hier heb je natuurlijk een SEO tekstschrijver voor nodig. In dit artikel meer over de kosten en werkwijze.

SEO teksten bestaan niet

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat zeg je? SEO teksten bestaan niet? Nee, niet wanneer jij je alleen maar op zoekmachines richt. Wanneer je een tekst vol met zoekwoorden stampt. Hier kwam je 10-15 jaar geleden mee weg, tegenwoordig word je hierop afgestraft.

Met SEO teksten worden leesbare en zoekmachinevriendelijke teksten bedoeld. Natuurlijk staan hier belangrijke zoekwoorden in: zoekmachines moeten wel begrijpen waar een tekst over gaat. Deze zoekwoorden zijn op een natuurlijke manier in de tekst verweven. Daar merk je niks van, maar zoekmachines wel.

Dus: SEO teksten bestaan alleen wanneer deze er natuurlijk uitzien. Een beetje als deze tekst: natuurlijk en goed geschreven maar tegelijkertijd goed vindbaar in zoekmachines.

Kan iedereen SEO teksten schrijven?

Met de groeiende vraag naar SEO teksten is ook het aanbod gestegen. Omdat het een vrij beroep is mag iedereen deze dienst aanbieden. Het is vooral belangrijk dat de dienst ook bij jouw situatie past. Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines? Dan ga je natuurlijk voor een SEO tekstschrijver. Laten we eens een voorbeeld noemen. Google eens op „goedkope tekstschrijver“. Je ziet dat deze website bovenaan in Google staat. Toch zijn er nog veel meer aanbieders, waarom staan deze dan niet bovenaan?

Omdat SEO teksten schrijven een hele kunst is. Uiteindelijk bepaalt Google welke tekst het beste op een zoekopdracht aansluit. Dat heeft niks met goedkope of dure aanbieders te maken, het draait uiteindelijk om de inhoud van de tekst.

Conclusie: iedereen kan schrijven maar je hebt wel kennis van SEO nodig.

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Tja, waarom SEO teksten laten schrijven? Is een normale tekst niet goed genoeg? Natuurlijk wel! Ook met een normale tekst ontvang je websitebezoekers. Het verschil met een SEO tekst is dat zoekmachines deze beter kunnen lezen (begrijpen). Hierdoor is de kans groter dat de tekst beter op een zoekopdracht aansluit.

Met goed geschreven en zoekmachinevriendelijke teksten verschijn je dus hoger in de zoekresultaten. Tenminste, wanneer de rest van je website ook (technisch) in orde is.

Dit kost het laten schrijven van teksten

Noem het SEO teksten, SEO artikelen of SEO blogs: zoekmachines houden hiervan. Wat moet dat eigenlijk kosten? Een typisch Nederlandse vraag, maar wel terecht. Ik wil van tevoren ook altijd weten wat iets kost. Vreselijk wanneer bedrijven niet transparant in hun tarieven zijn.

SEO teksten laten schrijven is een goede investering, maar alleen wanneer de teksten daadwerkelijk goed geschreven zijn. Een tarief kun je niet vasthangen aan de kwaliteit. Kijk maar eens naar websites die bovenaan in Google staan. Degene die een goede SEO tekstschrijver inschakelt (of zelf goed schrijft) staat hoog in de organische zoekresultaten. Het is dus niet zo dat dure schrijvers het beste scoren, het blijft om kwaliteit draaien.

Wat is dan een reëel tarief voor een SEO tekst? Vraag de tarievenkaart aan en maak kennis met de verrassende prijzen. Wil je toch meer betalen? Dat mag, je mag mij altijd extra belonen. In het verleden gaven opdrachtgevers mij vaker een fles wijn, bloemen of chocolade. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee maar die wijn en chocolade zijn helaas niet zo goed voor mijn figuur gebleken. Liever niet dus, hoewel ik je goede bedoelingen echt wel begrijp. Overigens is jouw tevredenheid mijn allergrootste beloning. Maar goed, we hadden het over tarieven en die vraag je dus eenvoudig aan.

De online vindbaar van deze website

SEO teksten laten schrijven, ik kan het iedereen aanraden. Als SEO tekstschrijver verzorg ik uiteraard de teksten op mijn eigen website. Wil je weten hoe goed deze website in zoekmachines scoort? Ontzettend hoog! Met meer dan 250 verschillende zoekwoorden of zoekwoordencombinaties vind je deze website op positie 1 – 3 (Google en Bing – 2021).

Grappig: onlangs belde een potentiële klant mij. Hij bleef maar herhalen: „ik kom je overal tegen“. Hij bedoelde dat hij verschillende zoektermen met betrekking tot tekstschrijver/copywriter in Google had ingevoerd. Bij elke zoekopdracht zag hij mij weer opnieuw bovenaan verschijnen. Dat moest hij ook hebben!

Ik vind dit een leuk compliment, maar nog leuker vind ik het om dit ook voor jou te realiseren. Wil je hoger in Google staan? Daar kan ik jou bij helpen. Ik schrijf, jij plaatst de teksten op je website. Laten we jouw website of webshop samen naar een hoger niveau tillen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven