Dure tekstschrijver inhuren

Het oordeel dat de duurste tekstschrijver gelijk de beste is, dat klopt niet. Waarom zou je dan toch een dure tekstschrijver inhuren? Heeft dit met jouw gevoel of verwachtingen te maken, of geef je gewoon graag geld uit? Vandaag bekijken we het verschil tussen een dure tekstschrijver en een goedkope tekstschrijver.

Wat is duur en wat is goedkoop?

Goed, je hebt dus dure en goedkope tekstschrijvers maar ook dure en goedkope auto’s. Wat is nu duur of goedkoop? Hier is geen eenvoudig antwoord op, omdat deze twee begrippen relatief zijn. Om er toch maar een definitie aan te geven:

 • duur: het kost meer dan je ervoor wil betalen
 • goedkoop: het kost minder dan je zou verwachten

Laten we snel gaan kijken wat een dure tekstschrijver en een goedkope tekstschrijver is.

De gemiddelde prijs van tekstschrijvers

Op het gebied van tekstschrijvers gelden hier geen minimum of maximum tarieven. De tekstschrijver bepaalt zijn of haar eigen tarief. Natuurlijk zijn er wel gemiddelden, dit is de gemiddelde prijs die een tekstschrijver vraagt. Hoe ontstaat deze gemiddelde prijs? Dit is door verschillende tarieven met elkaar te vergelijken, gemixt met het uurtarief van zzp’ers.

Dit is de gemiddelde prijs van een tekstschrijver:

€ 50-€ 80 per uur

Nu heb je langzame en snelle tekstschrijvers. Hierdoor kan de prijs per artikel of per woord enorm verschillen. Dat is nu net wat een tekstschrijver duur, gemiddeld of goedkoop maakt.

Voorbeeld dure tekstschrijver

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: bij een dure tekstschrijver betaal je meer dan € 80 per blog of artikel van 500 woorden. Nu zal de dure tekstschrijver zichzelf absoluut niet duur vinden terwijl de goedkope tekstschrijver hier een andere mening over heeft.

Hoe komt een dure tekstschrijver aan een prijs van meer dan € 80 per artikel, omgerekend meer dan € 0,16 per woord? Dit heeft me twee verschillende zaken te maken:

 • Een uurtarief vanaf € 100
 • Langzaam werken

Het kan natuurlijk ook een combinatie van beide zijn, waardoor de dure tekstschrijver al snel richting de € 200 per geschreven artikeltje gaat.

Laten we er een tekstschrijver bijnemen met een standaard uurtarief van € 75. Over een blog van 500 woorden doet hij maar liefst 3 uur (wat gewoon ontzettend lang is). De tekstschrijver brengt 3X € 75 in rekening, dit is een totaal van € 225. Kassa!

Dan een dure tekstschrijver met een hoog uurtarief van € 130. Wel een snelle schrijver, in 40 minuten is de tekst klaar. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van € 95.

Is een dure tekstschrijver gelijk te beste?

Goedkoop is duurkoop, iets dat je vaak voorbij hoort komen. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat de duurste tekstschrijver ook gelijk de beste is. Vooral in de zakelijke wereld wordt dit gedacht. Om deze veronderstelling te ontkrachten, gaan we in Google op zoek naar een zakelijke tekstschrijver. Zoals je weet verschijnen alleen de beste tekstschrijvers bovenaan in Google, omdat ze veel verstand van zoekmachine optimalisatie hebben.

We mogen binnen de zoekresultaten geen grote websites meerekenen, omdat deze hun SEO uitbesteden (hier flink voor betalen). Een hoge positie in zoekmachines is dan niet het werk van een tekstschrijver maar het werk van marketingtechnieken.

Gezocht op de zakelijke tekstschrijver komen we de volgende zoekresultaten tegen (prijspeil aug. 2020, ranking 1-3)

 1. Bianca Walraven: Vanaf € 55
 2. Met Anne: vanaf € 84
 3. Bureau Tekst: vanaf € 95

Maar: er zijn ook dure tekstschrijvers die helemaal niet in Google staan. Ze hebben wel een website, maar ze weten gewoon niet hoe ze in de zoekresultaten terechtkomen (of in ieder geval hoger dan positie 11). Geloof het of niet, hier zitten tekstschrijvers bij die meer dan € 100 per tekst vragen. Zo zie je maar, een dure tekstschrijver is niet gelijk de beste en een goedkope tekstschrijver kan bovenaan in Google staan.

Wat kost een goedkope tekstschrijver dan?

De goedkope tekstschrijver start met een tarief vanaf € 0,01 per woord. Vraag je om een tekst van 500 woorden, dan krijg je deze voor slechts € 5. Dit klinkt aantrekkelijk, maar houd er rekening mee dat goedkope tekstschrijvers niet bovenaan in Google scoren. Vaak ontbreekt het aan kennis of ervaring met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Maar ook veel taalfouten zorgen ervoor dat de tekst niet hoger in Google komt.

Een dure tekstschrijver inhuren (of toch niet)

Ga je voor een dure tekstschrijver of voor resultaat? Het belangrijkste is wat een tekst jou oplevert. Eigenlijk ben ik met mijn tarief vanaf € 55 per blog nog redelijk goedkoop. Ik weet het, ik zou meer moeten vragen. Maar dankzij mijn snelle werkwijze houd ik er toch genoeg aan over. Bovendien ben ik van mening dat ondernemen betaalbaar moet blijven, ook voor jou.

Je mag een dure tekstschrijver inhuren of je gaat voor iets goedkoper en de juiste kwaliteit. Heb je dit artikel bovenaan in Google gevonden? Dat is het werk van een SEO tekstschrijver. Laten we samen jouw website of webshop naar een hoger niveau tillen. Neem vrijblijvend contact op.


? Hoe duur is een tekstschrijver?

Tussen de €0,01 en €0,25 per woord, maar goedkoop is duurkoop en duur is niet altijd de beste. Meer lees je in het artikel wat kost een tekstschrijver.

?? Wat is het uurtarief van een tekstschrijver?

Het gemiddelde ligt tussen €50 en €100 per uur, maar meer of minder is mogelijk. Bekijk het actuele uurtarief van tekstschrijvers.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

 • SEO teksten
 • Blogs
 • Nieuwsberichten
 • Persberichten
 • SEO consultancy