SEO artikelen laten schrijven: zo werkt dat

Wil je SEO artikelen laten schrijven? Dit soort artikelen of teksten zijn beter vindbaar in zoekmachines. Het is dus een goed idee om SEO artikelen te laten schrijven. De SEO tekstschrijver helpt jou hierbij. Hoe, dat ga ik jou van begin tot eind uitleggen.

Dit zijn SEO teksten

Wat wordt eigenlijk bedoeld met SEO teksten (artikelen)? Dit zijn zoekmachine vriendelijke teksten. Simpelweg word je met deze teksten beter in Google gevonden. Hoe dat werkt?

Een zoekmachinegebruiker typt iets in bij Google (of een andere zoekmachine). Datgene wat hij intypt noemen we een zoekwoord of zoekwoorden. Vervolgens kijkt Google welke webpagina’s het beste op het zoekwoord aansluiten.

Google let hierbij op een aantal belangrijke zaken:

 • De autoriteit van websites
 • Kwaliteit van content
 • Titel en tussenkopjes in een tekst
 • Gebruik van zoekwoorden of zoektermen

Daarnaast kijkt Google ook naar technische zaken zoals mobielvriendelijkheid en laadsnelheid van een website. Allemaal dingen die jouw positie in de zoekresultaten bepalen.

SEO artikelen laten schrijven: zo werkt het

Waarom zou je SEO artikelen laten schrijven? Om je online zichtbaarheid te vergroten. Dit soort teksten helpt je namelijk naar een hogere positie in Google en andere zoekmachines.

Hoe werkt het laten schrijven van teksten of artikelen? Ieder marketingbureau en SEO tekstschrijver heeft zijn eigen werkwijze. Bij sommige moet je een los zoekwoorden onderzoek afnemen of je betaalt hier extra voor. Ik vind dit onzin: een zoekwoordenonderzoek is bij mij inclusief.

Maar mocht je hier apart voor willen betalen, dan mag dit natuurlijk. Sommige tekstschrijvers of marketingbureaus vragen er gemakkelijk €300 voor, misschien moet ik dat ook maar gaan doen. Grapje hoor, een zoekwoordenonderzoek is niet heel veel werk dus die krijg je van mij erbij.

De werkwijze

Zo werkt SEO artikelen laten schrijven:

 1. Neem contact op
 2. Vertel wie je bent en voor welke website je artikelen nodig hebt
 3. Je ontvangt een vrijblijvende offerte
 4. Plaats je opdracht (geef het onderwerp door of laat dit door de SEO tekstschrijver bepalen)
 5. Je ontvangt het SEO artikel binnen de afgesproken termijn
 6. Beoordeel het artikel binnen 72 uur
 7. Je ontvangt aan het begin van de eerstvolgende maand een btw factuur

Zie je hoe eenvoudig het werkt? Mocht je nog niet bekend zijn met het laten schrijven van SEO artikelen, dan leg ik je graag in een e-mail of telefoontje uit hoe dit exact werkt. Maak je niet druk, het stelt eigenlijk niet zoveel voor. Met mijn jarenlange kennis en ervaring heb ik niet veel informatie van jou nodig om een SEO artikel te schrijven.

Prijs SEO artikelen

Wat kost het laten schrijven van een SEO artikel (of meerdere)? Een goede vraag, het is belangrijk om je budget te bepalen. Ik laat je eerst de prijzen van verschillende SEO tekstschrijvers zien.

 • De goedkope tekstschrijver: €10 – €15
 • De gemiddelde tekstschrijver: €50- €100
 • De overdreven tekstschrijver: €125- €275

Het gaat hier om een blog van 500 woorden. Nu even uitleggen waarom er zulke prijsverschillen zijn.

De goedkope tekstschrijver levert niet altijd een hoge kwaliteit. Het gaat hier om een beginnende schrijver of om iemand die de feeling niet te pakken krijgt.

De gemiddelde tekstschrijver is klein begonnen en inmiddels doorgegroeid tot een goede SEO tekstschrijver. Je ontvangt teksten van hoge kwaliteit. De overdreven tekstschrijver levert goede kwaliteit maar is niet beter dan een normale tekstschrijver. Hij of zij heeft gewoon meer lef en vraagt een hoge prijs, simpelweg omdat jij bereid bent om dit te betalen.

Mijn prijs SEO artikelen:

 • 500 woorden: minder dan €85
 • 1000 woorden: minder dan €160

Meer of minder woorden is uiteraard ook mogelijk, daar doen we niet moeilijk over.

Krijg ik korting op het laten schrijven van teksten?

Je wil korting op bovenstaande prijzen, is dat mogelijk? Bedenk dat deze prijzen al aan de lage kant zijn: veel SEO tekstschrijvers ‘durven’ meer te vragen. Ik probeer mij altijd in de klant te verplaatsen: “hoe kan ik mijn website rendabel houden”? Ik weet dat je als ondernemer ook je omzet moet behalen. Dat gaat niet lukken met te dure teksten.

Kan ik mijn prijs omlaag doen? Nee, ook ik moet mijn omzet behalen. Alleen grote opdrachtgevers, die maandelijks opnieuw teksten nodig hebben, krijgen korting. Het scheelt namelijk een hoop werk wanneer ik continue over dezelfde onderwerpen schrijf. Vandaar die korting.

Ook SEO artikelen laten schrijven én hoger in Google? Bekijk wie jou voorgingen (zie portfolio) of neem direct contact op. Volg mij ook op Instagram.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

 • SEO teksten
 • Blogs
 • Nieuwsberichten
 • Persberichten
 • SEO consultancy