SEO consultancy – advies op maat

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

SEO consultancy nodig? Ontvang SEO advies op maat. Speciaal op jouw bedrijf of website afgestemd, zodat je weet wat je te wachten staat. Met zoekmachine optimalisatie zorg je voor een betere online zichtbaarheid. Ontdek alles over SEO consultancy & de kosten.

SEO = zoekmachineoptimalisatie

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Met SEO consultancy ga je voor het beste advies met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Belangrijk, want alleen Nederland telt al meer dan 2 miljoen websites. Zie hier met je eigen website maar eens tussen te komen. Je begrijpt dat de concurrentie moordend is.

Het vervelende is dat anderen altijd hoger in de zoekresultaten scoren en jij ergens onderaan blijft staan. Dat je SEO oftewel zoekmachine optimalisatie toe moet passen, dat is je inmiddels duidelijk. Maar hoe ga je dat doen? Met SEO consultancy natuurlijk!

SEO consultancy: werk aan een betere vindbaarheid

Je kunt SEO helemaal uit handen geven. Bijvoorbeeld omdat je hier geen tijd voor hebt of omdat het je aan kennis ontbreekt. In dat geval gaat de SEO specialist voor jouw website of webshop aan de slag.

Wil je zelf inspraak hebben op de SEO werkzaamheden of misschien zelf iets doen? Kies dan voor SEO consultancy. De SEO specialist bekijkt samen met jou wat er aan de website moet veranderen. Of op welke punten het beter kan. Je ontvangt advies op maat. Afhankelijk van je wensen overlegt de SEO specialist en voert dan de werkzaamheden uit. Of je kiest alleen bepaalde onderdelen en doet de rest zelf: aan jou de keuze.

Wensen en doelstellingen

Online marketing, er is de laatste jaren heel wat veranderd. Kwam je vroeger met een aantal technieken bovenaan in de zoekresultaten, tegenwoordig werkt dit wel anders. Bovendien is er op het gebied van online marketing ook heel veel bijgekomen. Denk maar eens adverteren in zoekmachines (SEA), social media of het schrijven en plaatsen van gastblogs. Allemaal methoden om beter vindbaar te zijn.

Jouw wensen en doelstellingen staan centraal bij SEO consultancy. Het maakt hierbij niet uit of je alleen advies en ondersteuning ontvangt of dat de SEO specialist alles uit handen neemt. Bedenk van tevoren wat je precies wil bereiken en op welke termijn. Maar let op, waak ervoor dat de kosten van SEO consultancy te hoog oplopen.

SEO consultancy kosten

Voordat je het weet ga je niet alleen voor SEO consultancy maar voor het complete pakket. Dit betekent dat het online marketingbureau of de SEO specialist content marketing toepast, voor linkbuilding gaat en de website technisch optimaliseert.

Hier gaan flink hoge kosten mee gepaard. Reken op kosten die kunnen oplopen tot meer dan € 2000 per maand. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid werk.

De SEO consultancy kosten zonder extra werkzaamheden liggen een stuk lager: tussen de € 100 en € 500. Wil je meer weten over de exacte kosten, neem dan contact.

Eenmalige SEO consultancy

Wil je SEO zelf toepassen dan is eenmalige SEO consultancy een goede oplossing. Je ontvangt slechts één keer advies op maat. Houd er wel rekening mee dat het advies vrij algemeen kan zijn. Dit komt omdat de SEO specialist eigenlijk langere tijd jouw website moet volgen voordat hier een advies op maat uitrolt.

Eenmalige SEO consultancy kan dan ook een momentopname zijn. Toch heb je hier wel degelijk wat aan en dient het als leidraad voor verdere handelingen.

Langdurig SEO advies

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie voer je niet eenmalig uit. Wil je goed zichtbaar zijn en blijven dan zul je altijd zoekmachine optimalisatie toe moeten passen. Eigenlijk net zo lang als dat de website online staat. zodra je met zoekmachine optimalisatie stopt zul je merken dat de website binnen enkele weken tot maanden flink terugzakt. Je ontvangt minder zoekverkeer en je omzet gaat omlaag.

Het probleem is dat je dat wegzakken niet zomaar inhaalt. Ondertussen hebben concurrenten zich namelijk beter weten te profileren. Heb je een website en wil je goed zichtbaar zijn dan zit je in principe voor altijd aan SEO vast.

Langdurig SEO advies is dan ook zeker een aanrader, tenzij je zelf voldoende kennis en ervaring met zoekmachine optimalisatie hebt. Helaas is SEO consultancy voor de lange termijn ook prijziger. Gelukkig kun je de kosten laag houden, bijvoorbeeld door slechts eenmaal per jaar voor SEO consultancy te gaan. Zo kun je weer een heel jaar vooruit.

Ervaren SEO consultant

Wil jij je online concurrentie verslaan en SEO voor de lange termijn toepassen? Door af en toe gebruik te maken van SEO consultancy blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en in hoeverre dat op jouw website van toepassing is.

Zoekmachines beoordelen de website op meer dan 200 verschillende punten. Alleen de best scorende websites staan bovenaan in de organische zoekresultaten. Ontvang van de ervaren SEO consultant een SEO check inclusief rapportage. Deze rapportage bevat onder andere de volgende onderdelen:

  • Paginatitel
  • Meta omschrijving en meta keywords
  • Zoekwoorden en zoekwoordendichtheid
  • CSS
  • Verhouding tekst – HTML code
  • Heading tags
  • Robot.txt
  • Sitemaps
  • Interne en externe links
  • Paginasnelheid

En nog veel en veel meer! Uit dit rapport volgt een SEO score. Hoe hoger deze score hoe beter de website het op het gebied van zoekmachine optimalisatie doet. In de rapportage zie je dan ook de belangrijkste verbeterpunten.

SEO consultancy aanvragen

Een SEO consultant inhuren? Altijd een goed idee, al is het eenmalig of om uit te proberen. Met een SEO rapportage ga je zelf aan de slag of laat je dit doen.

Een SEO consultancy aanvragen is heel eenvoudig. Geef aan welke website je graag wil laten checken. Maar ook wat je wensen en doelstellingen zijn: ga je SEO zelf toepassen of laat je dit doen? Afhankelijk van jouw berichtgeving ontvang je informatie of een offerte. Pas vandaag nog SEO consultancy toe en versla je concurrent!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven