Snelle tekstschrijver: binnen een half uur je tekst gereed

Bijgewerkt: 9 augustus 2021

Zoek je een snelle tekstschrijver, simpelweg omdat je een korte deadline hebt? Sommige tekstschrijvers zijn zó snel, binnen een half uur is je tekst gereed. Maar let op, dit is wel zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig maak je vandaag kennis met een van de snelste tekstschrijvers die je ooit bent tegengekomen. Duur? Nee hoor, juist hartstikke betaalbaar.

Dit heb je aan een snelle tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waarom zou je eigenlijk voor een snelle tekstschrijver kiezen? Tja, hier kun je verschillende redenen voor hebben. Bijvoorbeeld vanwege die korte deadline. Een tekst moet vandaag, nee het liefst gisteren nog af zijn.

Maar het kan ook dat je een tekstschrijver een uurtarief betaalt. Wanneer je een snelle tekstschrijver hebt dan ontvang je voor dat uurtarief veel meer waar voor je geld. De gemiddelde tekstschrijver doet al snel vier uurtjes over een tekst van 500 tot 600 woorden. De snelste tekstschrijver heeft dit in een half uurtje klaar.

De reden waarom je geen snelle tekstschrijver vindt

Het zal je vast wel zijn opgevallen dat je niet zo eenvoudig een snelle tekstschrijver vindt. Kijk, je loopt namelijk tegen wat problemen aan. Ten eerste die deadline. Dat jouw teksten gisteren al af moesten zijn, daar heeft de tekstschrijver geen boodschap aan. Deze persoon heeft wel wat meer te doen dan alleen jouw teksten schrijven. Heb je een zeer korte deadline, zorg er de volgende keer dan voor dat je veel eerder actie onderneemt.

Nog een reden waarom je geen snelle tekstschrijver vindt: het uurtarief. Veel tekstschrijvers rekenen per uur af. De gemiddelde tekstschrijver, en je hebt het hierboven al kunnen lezen, zit vier uur lang te zwoegen op jouw tekst. Wanneer het uurtarief € 60 bedraagt (en dat is nog laag) kom je op een bedrag van € 240 per tekst uit.

Een snelle tekstschrijver gaat jou echt niet vertellen hoe snel die werkt. Want twee teksten per uur schrijven, dat is echt mogelijk. Dan zou je met het uurtarief van € 60 slechts € 30 per tekst kwijt zijn. Gekke Henkie is helemaal niet gek, dat kun je zelf ook wel begrijpen. Toch ben je met een snel werkende tekstschrijver over het algemeen wel een stuk goedkoper uit.

Is snel eigenlijk wel goed?

Je zou denken dat snel werken mindere kwaliteit oplevert. Tenminste, dat is wat veel tekstschrijvers je willen doen geloven. Logisch, ze willen immers het beste tarief voor hun teksten ontvangen. Hierbij worden de snelle tekstschrijvers een beetje uitgelachen.

Laat ze maar lachen, een snelle tekstschrijver werkt net zo goed of misschien wel beter. Hiervan wil ik je best wat voorbeelden geven. Ik ben een van die snelle tekstschrijvers. Waarschijnlijk ben ik ook een van de weinige die hier eerlijk voor uit durft te komen. Een tekst van 500 woorden heb ik in een half uur af. Dit is inclusief vooronderzoek en nacontrole. Ik ga je niet verklappen hoe ik dit doe, want dat is nu juist wél mijn geheim.

Sommige teksten schrijf ik zelfs in een kwartiertje. Maar er zijn ook onderwerpen die wat meer aandacht vragen. Dan ben ik toch al snel een uur of misschien wel anderhalf uur bezig. Op de eindstreep schrijf ik 8 tot wel 15 teksten per dag. Mensen die mij kennen weten inmiddels wel dat mijn teksten altijd goed in zoekmachines scoren. Niet om naast mijn schoenen te lopen maar om aan te geven dat snel schrijven niet betekent dat de kwaliteit slechter is.

Wat moet dat allemaal kosten?

Zal ik je eens een verhaaltje vertellen? Nee geen sprookje maar een boze nachtmerrie. We lieten een overkapping bouwen. Omdat een van onze kennissen een klusbedrijf heeft besloten we hem in te schakelen, zo iemand gun je dat. Hij vroeg € 25 per uur, dat is helemaal niet zo duur. Achteraf kochten we een kat in de zak. Die man werkte zo langzaam dat we uiteindelijk dubbel zo duur uit waren.

Een laag uurtarief in combinatie met een trage werksnelheid komt je dan duur te staan. Aan de andere kant zal een snelle tekstschrijver echt geen uurtarief hanteren, hiermee snijdt hij zichzelf in de vingers. Wat zou je voor een gemiddelde tekst moeten betalen?

De tarieven voor tekstschrijvers lopen enorm uiteen. Dit heeft enerzijds met de werksnelheid, anderzijds met de kwaliteit te maken. Van een startende tekstschrijver kun je natuurlijk geen topkwaliteit verwachten. Aan de andere kant zijn er ook tekstschrijvers die al 15 jaar actief zijn en nog steeds geen kwaliteit leveren. Tja, daar sta je dan met je twijfel.

Om het lekker duidelijk te maken: een tekst van 500 woorden zou hier tussen de € 70 en € 100 kosten. Goedkoper is leuker maar niet altijd beter. Duurder klinkt beter maar is het in de praktijk niet altijd.

Slotconclusie snelle tekstschrijver

We hebben het alweer een tijdje over het inschakelen van een snelle tekstschrijver. Als deze toch geen uurtarief hanteert, wat heb je er dan aan? In principe niet zo heel veel. De snelle tekstschrijver behaalt zelf voordeel middels een hoger inkomen. Daar koop jij natuurlijk niks voor, maar misschien loop je wel tegen een korte deadline aan. In dat geval is een snel werkende tekstschrijver echt wel een pluspunt.

Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je heel veel teksten nodig hebt. Kom je bij een langzame schrijver uit dan moet je misschien wel vier maanden op je teksten wachten. Iemand die snel werkt kan ook meer opdrachten over een week verdelen. Dit leidt ertoe dat je niet eindeloos in de wachtrij staat. De conclusie: een snelle tekstschrijver heeft zeker wel wat voordelen. Bedenk dat een snel werkende schrijver ook over heel wat ervaring beschikt, anders kan zo iemand nooit lekker snel doorwerken. Alweer een goede reden om voor een snelle schrijver te kiezen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven