Freelance SEO specialist

De freelance SEO specialist helpt je website na een hogere positie in zoekmachines. Dat is precies wat jij nodig hebt! Het is namelijk sterk concurreren met duizenden anderen websites uit jouw branche/niche. Wat doet de freelance SEO specialist en met welke kosten moet je rekening houden?

Voordelen van een SEO specialist

Waarom een freelance SEO specialist inhuren? Omdat dit toch wel een aantal voordelen heeft. Ten eerste heeft de SEO specialist veel kennis van zoekmachine optimalisatie. Omdat het algoritme van zoekmachines regelmatig wordt aangepast blijft het belangrijk om dit te volgen.

Als website eigenaar is dit bijna niet te doen. Vertrouw daarom op de kennis van de freelance SEO specialist. Deze zet verschillende technieken in om je website een boost te geven. Binnen enkele weken zie je de website hoger in de zoekresultaten ranken.

Nadelen freelance SEO expert

Er kleven ook wel wat nadelen aan het inhuren van een freelance SEO specialist. Er is zoveel vraag naar SEO specialisten dat het ook een populair beroep is geworden. Het gevolg: duizenden nieuwe SEO specialisten niet allemaal een goede kennis of voldoende ervaring.

Je zal niet de eerste zijn die zich in een SEO specialist of online marketingbureau vergist. Daar kom je vaak pas na honderden tot duizenden euro’s achter. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om een goede SEO expert te herkennen.

Kosten van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Allereerst iets over de kosten: wat is de prijs van een freelance SEO specialist? Over het algemeen is een freelancer goedkoper dan een groot online marketingbureau.

De kosten van zoekmachine optimalisatie zijn erg wisselend. De totale kosten hangen niet alleen van je wensen en doelen maar ook van je budget af. Een freelance SEO specialist verrichte werkzaamheden die afgestemd zijn op jouw budget. Of op de offerte waarmee je akkoord gaat.

Gemiddeld betaal je tussen de € 50 en € 150 per uur. Het is echter lastig om hier de resultaten aan vast te hangen. Wil je snel en goed vindbaar zijn in zoekmachines dan ben je al snel tussen de € 500 en € 2000 per maand kwijt. Gelukkig kan het ook goedkoper.

Geen freelance SEO specialist maar een SEO tekstschrijver

Heb je al eens gedacht aan het inhuren van een SEO tekstschrijver? Dit is een copywriter die veel verstand heeft van zoekmachine optimalisatie. De betere SEO tekstschrijvers worden ingehuurd door grote online marketingbureaus. Ik kan het weten want ik schrijf voor heel wat online marketingbureaus.

Het voordeel van een SEO tekstschrijver inhuren is dat je niet met dubbele kosten te maken krijgt. De freelance SEO specialist zal namelijk voor contentmarketing toch terug moeten vallen op de SEO tekstschrijver. Hierdoor betaal je dubbel: de freelance SEO specialist wil natuurlijk aan de tekstschrijver verdienen.

Zo herken je een goede freelance SEO specialist

Of je nu een freelance SEO specialist inhuurt of voor een SEO tekstschrijver gaat: het is belangrijk om de betere eruit te pikken. Met het grote aanbod aan specialisten wordt het heel lastig om voor de juiste te gaan.

Hoe herken je een goede freelance SEO specialist? Eigenlijk is dit kinderspel: gebruik Google. Typ in Google de zoekterm “freelance SEO specialist” in. Pakweg de eerste vijf zoekresultaten zijn de beste keuzes. Waarom? Omdat dit SEO specialisten zijn die verstand hebben van zoekmachine optimalisatie. Welke techniek ze ook gebruikt hebben: ze staan bovenaan in de zoekresultaten.

Dat is dus precies wat jij ook wil! Daarom gebruik je de zoekmachine voor het vinden van een van de betere SEO experts. Maar let op, een SEO tekstschrijver kan net zo goed zijn en op deze zoekterm bovenaan staan. Nog hoger dan de echte SEO specialisten. Tja, soms is een SEO tekstschrijver toch echt een betere keuze

Is een SEO tekstschrijver voordeliger?

Wanneer je een SEO specialist tegenover een SEO tekstschrijver zet dan ben je bij de tekstschrijver een stuk voordeliger uit. Maar alleen wanneer je voor kwaliteit en een goede prijs gaat. Want ook met SEO tekstschrijvers komt hetzelfde verhaal naar voren: er is veel vraag naar. Hierdoor noemt iedere tekstschrijver zich tegenwoordig ook SEO tekstschrijver.

Veel SEO tekstschrijvers zijn nauwelijks vindbaar in zoekmachines. Je mag bij hun wel € 200 of meer voor een zogenaamde SEO tekst afrekenen. Wil je dat? Vast niet! Daarom ga je voor een SEO tekstschrijver die weet wat er in de wereld van zoekmachines speelt. Dit soort tekstschrijvers zijn vaak ook nog eens voordeliger dan hun collega’s die nauwelijks vindbaar zijn in zoekmachines. Echt waar!

Zo vind je een goede SEO tekstschrijver

Natuurlijk, een freelance SEO specialist houdt zich naast content marketing ook bezig met technische optimalisatie van de website en linkbuilding. Hoewel dit laatste ook wel een beetje gevaarlijk is. Zoekmachine Google geeft namelijk aan dat het niet gecharmeerd is van betaalde linkbuilding. Wanneer de zoekmachine hierachter komt dan kun je zomaar diep in de zoekresultaten wegzakken.

Het belangrijkste onderdeel van SEO is content. Goed geschreven teksten door de juiste tekstschrijver. Hoe vind je een goede SEO tekstschrijver? Op dezelfde manier: zoeken in Google. Je bent via een zoekmachine op deze website uitgekomen, meer bewijs heb je niet nodig.

Samenwerking tussen SEO specialist en SEO tekstschrijver

Wil je een SEO specialist inhuren maar de teksten door een zelf gekozen SEO tekstschrijver laten schrijven? Dat kan, ik werk regelmatig met SEO specialisten samen. Een specialist die jij zelf uitzoekt of eentje uit mijn uitgebreide netwerk. Aan jou de keuze, het moet natuurlijk helemaal op jouw wensen en budget aansluiten.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy