Goedkope blogger voor je website

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Natuurlijk ga je voor een goedkope blogger, waarom zou je veel betalen wanneer dit ook anders kan? Online vind je de goedkoopste bloggers. Toch is een beetje opletten met het inschakelen van zo iemand, want voordat je het weet ‘verkloot’ (sorry) je hier je hele website mee. Aan de andere kant is het zeker mogelijk om de beste blogs tegen een goede prijs te ontvangen.

Het effect van bloggen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Bloggen, het is een echt werkwoord (geworden). De benaming blog is oorspronkelijk afkomstig van weblog. Tegenwoordig bedoelen we met een blog ook wel een blogpost.

Bloggen is heel effectief, maar waarom is dit eigenlijk? Omdat je met bloggen je kennis, ervaring of mening deelt. Dat is precies wat anderen willen lezen. Omdat blogs ook nog eens een persoonlijk karakter hebben trekt dit extra veel mensen aan. Wie goede blogs op zijn website deelt wordt ook nog eens goed gevonden in de organische zoekresultaten.

Zelf bloggen of laten doen

Bijna iedereen kan leren bloggen. Lukt het je om een dagboek bij te houden en dagelijks over je belevingen te schrijven? Dan zou je in principe ook blogposts kunnen schrijven. Er is wel een verschil tussen professioneel bloggen, hobbymatig en SEO bloggen.

Zoals gezegd kan nagenoeg iedereen hobbymatig bloggen. Perfect voor de hobbywebsite of wanneer je reisverhalen, ervaringen of je mening met vrienden, familie en geïnteresseerden deelt. Is bloggen bedoeld voor het aantrekken of behouden van klanten of opdrachtgevers? Dan zit je al snel op professioneel niveau. SEO bloggen betekent dat de blogposts zeer goed in Google ranken. Ontzettend belangrijk om meer websitebezoekers aan te trekken.

Goedkope blogger inschakelen

Het inschakelen van een blogger brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je zelf geen blogonderwerpen te bedenken, het scheelt je een zoekwoordenonderzoek en je weet zeker dat de blog goed geschreven is. Het is heel verleidelijk om een goedkope blogger in te schakelen. Die vind je genoeg, vaak schrijven ze al vanaf 1 cent per woord. Soms nog wel minder. Zo betaal je op de eindstreep nog geen € 10 voor een hele blogpost.

Bij een goedkope blogger schuilt wel een addertje onder het gras. Sommige van de goedkope bloggers schrijft niet op topniveau of het ontbreekt aan SEO kennis. De kans is aanwezig dat je de blog vroeg of laat moet laten herschrijven. Dit zorgt voor dubbele kosten waardoor je uiteindelijk duurder uit bent.

Wat kost een professionele blogger?

Je hebt al kunnen zien dat een goedkope blogger een tarief hanteert van 1 tot 3 cent per woord. Laat je een artikel van 500 woorden schrijven dan ben je tussen de € 5 en € 15 kwijt. Dit zijn de meest goedkope bloggers. Niet altijd zijn deze blogs van de beste kwaliteit, dat moet je zelf bepalen. Bedenk dat Google het verschil echt wel ziet en professionele blogposts beter waardeert.

Wat kost een professionele blogger? Ook hierin verschillen de prijzen. Je kunt rekenen op een tarief vanaf 5 cent per woord, oplopend tot wel 25 cent per woord. De tarieven variëren enorm. Een professionele blogger zit over het algemeen in het wat hogere prijssegment.

Prijs zegt niet altijd iets over kwaliteit

We linken prijs vaak aan kwaliteit. Wanneer iets duurder is dan moet het ook wel goed zijn. Onze hersenen zijn hier namelijk helemaal op ingesteld, het is lastig om die gedachte om te gooien. Toch is het bij het inhuren van een blogger wel belangrijk om even helemaal anders te denken.

Goedkoop, duur en professioneel

Goed, je hebt dus de goedkope blogger. Soms is dit een student tekstschrijver, een AOW-er of een starter. Niks mis mee want je kunt goedkoop blogs laten schrijven. De keerzijde is dat deze blogs niet van een perfecte kwaliteit zijn. Wanneer het voor je hobbywebsite is dan maakt dit ook helemaal niet uit.

Dan heb je nog de dure blogger. De definitie duur is lastig, maar meer dan € 150 voor een blog 500 woorden vinden velen al aan de dure kant. Er zijn ook bloggers die tot wel € 300 vragen. Een hoog tarief heeft verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld een langzamere werkwijze: enkele uren met een blogpost bezig zijn. Maar je kunt ook voor naamsbekendheid of ervaring betalen. Let er wel op dat de blogger goed in zoekmachines scoort. Kennis van SEO is toch wel een dingetje.

De professionele blogger. Dat zie je niet aan de prijs maar wel aan de kwaliteit. Bovenal zie je dat aan de manier waarop deze blogger in zoekmachines scoort. De professionele blogger hanteert een tarief dat heel erg gevarieerd is. Van € 0,02 per woord tot wel € 0,25 per woord. Soms duurder dan de goedkope en onervaren blogger maar in ieder geval beter dan gemiddeld.

Conclusie: dit betaal je voor een goede blogger

Een goedkope blogger is dus niet altijd de beste investering, tenzij het je niet uitmaakt wat bezoekers en zoekmachines over je website denken. Je kunt een goedkope blogger ook inschakelen voor het snel vullen van je website. Later pas je die blogposts wel aan.

Voor een goede blogger, en dan bedoel ik echt een professional die ook verstand heeft van SEO, betaal je per blog (500 tot 600 woorden) gemiddeld tussen de € 55 en € 100. Dat kan per aanbieder heel erg verschillend. Moeten de blogs langer worden dan zal je ook wat meer betalen.

Uit bovenstaande kun je dus een conclusie trekken. Ga voor een professionele blogger. Let hierbij goed op de prijs, want een slimme ondernemer let op zijn centen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven