Freelance tekstschrijver helpt jou met online vindbaarheid

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Op zoek naar een freelance tekstschrijver? Omdat je hoger in Google wil staan of het zat bent om met teksten te stuntelen? De professionele tekstschrijver verwoordt precies wat jij bedoelt. Natuurlijk geschreven teksten die ook nog eens zoekmachinevriendelijk zijn (SEO).

Dit doet een tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Misschien vind je het raar om te lezen wat een tekstschrijver doet, maar ik leg het toch even uit. Sommigen menen namelijk dat een tekstschrijver niks anders dan teksten schrijft. Dit klinkt toch ontzettend logisch? Nou, het zit toch iets anders in elkaar.

De onervaren tekstschrijver creëert teksten (artikelen) voor websites en webshops. Gewoon simpele teksten om je website te vullen. Een taalfoutje hier en daar en misschien leest de tekst niet zo lekker, maar wat kan jou dat schelen? Als je website maar gevuld is.

De SEO tekstschrijver houdt rekening met zoekmachineoptimalisatie. Wil jij ook goed vindbaar zijn in zoekmachines? Dan is het belangrijk dat je de teksten voor zoekmachines optimaliseert. Natuurlijk niet met een spam aan zoekwoorden maar wel met een goede kwaliteit en een aantal belangrijke sleutelwoorden. Zoekmachines moeten tenslotte wel weten waar een tekst over gaat.

Kwaliteit staat voorop, dat is tenslotte wat zoekmachines én jouw websitebezoekers willen zien. Nu weet je wat een goede SEO tekstschrijver doet: jou helpen met een betere online vindbaarheid. Maar ook de kwaliteit van de teksten bewaken.

Freelance tekstschrijver gezocht

Je kent het wel, je bent al best lang op zoek naar een freelance copywriter of schrijver. De een is goedkoop maar schrijft net niet lekker genoeg, de ander is te duur. Toch heb je teksten voor je website of webshop nodig. Help!

Nederland (en België) telt zeer veel tekstschrijvers. Moet je Jantje, Pietje of Maria nemen? Zal ik je helpen?

Google op freelance tekstschrijver gezocht. Dan kom je aardig wat tegen, zowel advertenties als organische zoekresultaten. Je bent vrij om te kiezen maar wanneer je benieuwd bent naar de kosten dan moet je zeker de tarievenkaart aanvragen. Dat is gratis en verplicht je tot niets. Vergelijken kan en mag, het helpt je alleen maar verder op weg.

Zo vind je een tekstschrijver

Hoe vind je een freelance tekstschrijver? Via zoekmachines maar er zijn ook voldoende platformen met een verzameling aan tekstschrijvers. Zoek je een goede SEO tekstschrijver die weet hoe zoekmachine optimalisatie werkt?

Bianca Walraven is je nieuwe freelance tekstschrijver. Ik steun op mijn jarenlange ervaring en gedegen vakopleiding. Zaken als zoekmachine optimalisatie, zoekwoorddichtheid en SEA klinken mij niet vreemd in de oren. Naast het schrijven voor meer dan 1000 websites (ja echt!) beheer ik ook een aantal eigen websites. Deze staan met de belangrijkste zoekwoorden in de top 3 van de zoekresultaten. Hoe ik dit doe? Door me niet alleen te richten op de zoekmachine maar ook op de eindgebruiker zelf. Deze strategie pas ik ook binnen jouw webteksten toe.

Een freelance tekstschrijver inhuren

Het mag: vertrouwen op de diensten van tekstschrijver en copywriter Bianca (dat ben ik). Ik help je graag over de drempel: neem vrijblijvend contact op. Vraag naar de mogelijkheden, voorwaarden, tarieven en mijn hobby’s (dat laatste hoeft niet).

Hou je van eerlijkheid? Nou, daar komt ‘ie: ik ben waarschijnlijk niet de goedkoopste tekstschrijver van Nederland. Ik beloof wel de allerbeste inzet waarmee jouw concurrentie verslaan tot een van mijn doelen behoort.

Als zzp’er werk ik als schrijver van (web)teksten dagelijks voor jou en anderen opdrachtgevers. Vanwege grote drukte kan het zijn dat dat er een wachttijd op je teksten zit. Deze wachttijd varieert van twee dagen tot soms wel drie weken. Vraag daarom vooraf naar de mogelijkheden en actuele wachttijden. Bedenk wel dat het schrijven van kwaliteit inspanning en tijd kost. Je tekstschrijver zet zich voor de volle 100% in voor teksten en reclamemateriaal.

Begin vandaag nog met het bestellen van content

Heb je content nodig voor je website of webshop? Begin vandaag nog met het bestellen van teksten. Een hoge kwaliteit en eerlijke tarieven, dat is wat je van mij als freelance tekstschrijver mag verwachten. Bekijk ook eens het portfolio, daar zie je welke tevreden opdrachtgevers je voorgingen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven