Student tekstschrijver – goedkope webteksten

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Laat jij een student tekstschrijver voor jou werken? Je weet in ieder geval zeker dat je niet teveel betaalt. Hoe zit het eigenlijk met kwaliteit en samenwerking? Bekijk waarom je niet of juist wel voor een student copywriter kiest.

Wat is een student tekstschrijver?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een student tekstschrijver hoeft geen schrijver in opleiding te zijn. Het gaat hier om een student, vaak in de leeftijd van 15-25 jaar. Deze persoon studeert in een bepaalde richting. Soms is dit journalistiek of Nederlands, maar er zijn ook student tekstschrijvers die richting de zorg of bouw studeren.

Dit is waarom je voor een student kiest

Met een student tekstschrijver ben je altijd goedkoper uit dan met een ervaren copywriter. De gemiddelde student vraagt tussen de 1 cent en 3 cent per woord. Voor een blog van 500 woorden ben je niet meer dan € 15 kwijt, hoe goedkoop is dat?

Deze lage prijs is de voornaamste reden om voor een student copywriter te gaan. Toegeven: ze schrijven vaak nog leuk ook. Laat de ervaren tekstschrijver links liggen, waarom zou je meer betalen? Welnu, dat zal ik je hieronder uitleggen. Tenminste, wanneer je nog geïnteresseerd bent in kwaliteit en een goede online vindbaarheid.

Goedkoop versus kwaliteit

Echt, ik zie heel wat studenten voorbijkomen die aardige teksten schrijven. Bijna foutloos en ze maken er een leuk verhaal van. Heb je een beginnende website of webshop, dan raad ik je echt aan om eens bij de student tekstschrijver te kijken. Deze kan jouw website op een snelle en goedkope manier vullen. Scheelt je toch een hoop geld!

Hoe zit het met de kwaliteit van deze teksten? Tja, niet altijd goed maar dat hangt dus echt van kennis en ervaring af. Dit soort teksten is leuk om te lezen maar doet voor de online vindbaarheid niet altijd wat. Dit is het geval bij een kromme zinsbouw, taalfoutjes maar ook wanneer het hier niet om SEO teksten gaat. Dus qua kwaliteit valt het soms tegen, maar daar betaal je ook naar. Eerlijk is eerlijk.

Een student tekstschrijver inhuren of niet?

Moet je nu een student schrijver inhuren of liever niet? Zoals ik je hierboven heb laten weten is de student zeer goed inzetbaar voor kleine of startende websites. Vooral handig wanneer jouw budget niet zo hoog ligt maar je wel (direct) teksten nodig hebt.

Richt jij je op online vindbaarheid (in zoekmachines zoals Google)? Dan heb je teksten van hoge kwaliteit nodig. Vooral nu het internet blijft groeien is het dringen om een hoge positie in zoekmachines. Dan ga je het niet redden met zelf of slecht geschreven teksten.

Wat kost een ervaren SEO tekstschrijver?

Voor de student tekstschrijver betaal je tussen de € 5 en € 15 per blog van 500 woorden. Geloof me, dat is echt niet duur! Er is een periode geweest dat ik ook voor dit bedrag schreef. Wanneer ik nu terugkijk naar de kwaliteit van toen, dan was het deze prijs ook echt waard. Ik durf nu niet meer te laten zien wat mijn kwaliteit van toen was, stiekem schaam ik me er een beetje voor. Maar goed, alles moet geleerd worden en ik zat toen ook in een leerproces.

Vraagt de studentschrijver tussen de € 5 en € 15 per tekst, ik reken toch wat meer. Is dat even schrikken! Moet ik er wel even bij zeggen dat veel van deze teksten hoog in Google scoren. Neem als voorbeeld mijn eigen website: deze staat op veel zoekwoorden op positie 1-3. Om zo hoog in Google te verschijnen is het hard werken, waarbij de teksten van hoge kwaliteit moeten zijn. Dat is wat je van mij mag verwachten, duidelijk toch?

Ik wil teksten laten schrijven, hoe werkt dat?

Heb je al een keuze kunnen maken tussen de student tekstschrijver of de ervaren SEO tekstschrijver? Het is belangrijk om hier een keuze in te maken, waarbij je goedkoop tegenover kwaliteit zet.

Bepaal vooraf je budget: hoeveel heb je te besteden. Bekijk ook het budget voor de rest van het jaar. Is je budget niet zo hoog, dan is het vaak handiger om je webteksten gespreid te bestellen. Bijvoorbeeld maandelijks een tot vijf teksten of blogs.

Je wilt teksten laten schrijven, je bent vast benieuwd hoe dit werkt. Bij de student tekstschrijver is het belangrijk om veel informatie te vragen. Dit komt omdat er soms geen eigen website aanwezigi s. Mogelijk communiceer je hierdoor via een Hotmail of Gmail adres en wordt bellen lastig.

Twijfel je nog, dan adviseer ik je om deze website goed door te lezen. Je vindt hier verschillende blogs. Kijk ook naar het portfolio: welke opdrachtgevers gingen jou voor? Op de contactpagina zie je hoe je in contact komt. Tip: volg mij op Instagram, dan blijf je op de hoogte van de leukste taalweetjes.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven