SEO tekstschrijver inhuren? Deze staat bovenaan in zoekmachines

Een SEO tekstschrijver inhuren, een goede kwaliteit maar niet teveel betalen. Is dat mogelijk? Jazeker, maar je moet wel weten welke SEO tekstschrijver dit waar kan maken. Ik laat jou zien dat kwaliteit en bovenaan in Google staan helemaal niet duur hoeft te zijn.

Het verschil tussen een SEO tekstschrijver en gewone schrijver

Er zijn duizenden tekstschrijvers in Nederland. De meesten werken online en schrijven voor websites, webshops en (lokale) media. Het zal je vast zijn opgevallen dat niet elke tekstschrijver bovenaan in Google staat.

Dit komt omdat ruim de helft van de tekstschrijvers geen eigen website heeft. Het gaat hier om studenten, uitkeringsgerechtigden of mensen die dit ‘erbij doen’. Deze tekstschrijvers investeren niet in een eigen website. Zonde, want zo weet je niet wat de kwaliteit is en of ze wel hoog in Google weten te scoren.

Dan zijn er nog ervaren tekstschrijvers met een eigen website. Helaas vind je deze ook niet zo goed in zoekmachines terug. Dit heeft weer met kwaliteit te maken. Google wil namelijk alleen websites met de beste kwaliteit bovenaan plaatsen. Dat is dan ook gelijk het verschil tussen een SEO tekstschrijver en gewone schrijver. Alleen de beste SEO tekstschrijver staat bovenaan in Google.

SEO tekstschrijver inhuren? Let op de valkuilen

Bij een SEO tekstschrijver inhuren ga je voor iemand die zich SEO tekstschrijver noemt. Een logische keuze, maar let op de valkuilen. Iedereen mag zich namelijk SEO tekstschrijver noemen, zelfs wanneer deze totaal geen verstand van SEO heeft. Dat is jammer, want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een tekst die helemaal niet zoekmachinevriendelijk is.

De prijs is de tweede valkuil. Wat mag een beetje SEO tekst kosten? De één rekent € 25 en de ander brengt € 200 in rekening. Laten we eens wat dieper op de prijs van een SEO tekst ingaan.

Tijd versus uurprijs

Een SEO tekstschrijver heeft voor zichzelf een uurprijs in gedachte. Of in ieder geval een minimaal bedrag dat hij maandelijks wil verdienen. Deze uurprijs wordt omgezet naar aantal gewerkte uren. Hier rolt uiteindelijk een prijs per woord of een prijs per tekst uit.

Je hebt tekstschrijvers die een uurtarief van € 50 hanteren maar ook die € 100 per uur vragen. Dan heb je nog de langzaam werkende en snel schrijvende freelancers.

Een SEO tekstschrijver inhuren zorgt er dus voor dat je verschillende tarieven tegen komt. De hele goedkope zonder eigen website kun je beter overslaan, tenzij SEO voor jou minder belangrijk is. Ga je voor een hoge positie in zoekmachines, dan kijk je vooral naar de tekstschrijvers die bovenaan in Google staan. Deze hanteren een tarief van € 40 – € 200 per tekst.

Hoge kwaliteit tegen een reële prijs

Je hebt vast wel gezien dat deze website hoog in zoekmachines scoort. Toegeven: dit gebeurt niet zomaar. Je moet je tegenover Google, Bing en andere zoekmachines bewijzen. Dit doe je door content van hoge kwaliteit op je website te plaatsen. Goede SEO teksten bevatten de juiste spelling en grammatica, zijn interessant en informatief en bevatten natuurlijk wat belangrijke zoektermen.

Het belangrijkste: een SEO tekst is voor de websitebezoeker geschreven, niet voor zoekmachines! Wanneer websitebezoekers jouw teksten interessant vinden, dan deelt de zoekmachine deze mening.

Ondernemen moet betaalbaar blijven, dat vind jij toch ook? Veel tekstschrijvers vragen de hoofdprijs voor een SEO tekst. Misschien omdat ze langzaam werken, een hoog uurtarief hanteren maar vooral omdat jij wanhopig op zoek bent naar een SEO tekstschrijver.

Wil je een SEO tekstschrijver inhuren? Een hoge kwaliteit tegen een reële prijs? Vraag de tarievenkaart aan, dan zie je wat je (ongeveer) betaalt. Ik kan je alvast verklappen dat je goedkoper uit bent dan tekstschrijvers die minder goed in Google scoren. Hiermee wil ik laten zien dat een hoge kwaliteit helemaal niet duur hoeft te zijn.

Dit zeggen anderen over mij

Ik heb in het verleden voor veel grote marketingbureaus en tekstbureaus gewerkt. Altijd tot hun tevredenheid, daar ben ik blij om. Tegenwoordig vind ik het een minder prettig idee dat anderen mijn kwaliteitsteksten doorverkopen, ook nog tegen een flink hogere prijs. Waarom zou je de SEO teksten niet direct door mij laten schrijven? Zonder tussenkomst van een marketingbureau of een tekstbureau ben je een stuk goedkoper uit.

In het portfolio vind je een overzicht van tevreden opdrachtgevers. Sorry dat dit niet altijd up to date is, het ontbreekt me soms aan tijd. Het huis van een schilder is ook nooit geschilderd.

Een SEO tekstschrijver inhuren? Neem contact op, dan bespreken we de details.


? Waarom betaal ik bij sommige tekstschrijvers € 150 of meer per tekst?

Vaak is dit omdat ze minder opdrachtgevers hebben, waardoor ze een hoger tarief hanteren. Bekijk de tarieven van SEO tekstschrijvers.

? Moet ik voor een SEO tekstschrijver kiezen?

Wél wanneer je hoger in Google/ Bing wilt staan. Overigens is niet elke SEO tekstschrijver ook écht een SEO schrijver.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy