Voorstellen tekst – jezelf voorstellen op website of webshop

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Hoe maak je een voorstellen tekst? Dit is een tekst op je website of webshop waar je jezelf of het bedrijf voorstelt. Je noemt het ook wel een over-ons of over-mij pagina. Bekijk de belangrijkste tips voor het schrijven van een ‘voorstellen’ tekst.

Jezelf voorstellen op de website

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het vaakst wordt gezocht naar jezelf voorstellen in een brief, maar dit kan natuurlijk ook op een website zijn. In feite blijft dit hetzelfde, behalve dat je op een website makkelijker een foto toevoegt. Bovendien is een brief persoonlijk terwijl je op een website onbekende bezoekers ontvangt. Met dit laatste houd je rekening, je weet tenslotte niet wie je aanspreekt.

Hoe ziet dat uit, jezelf voorstellen op je eigen website of webshop? Ten eerste is het belangrijk dat je hier een aparte pagina voor aanmaakt. Noem deze pagina over-mij of over-ons. Hiermee is het voor websitebezoekers direct duidelijk dat de pagina over jou of het bedrijf gaat.

Even voorstellen: uniek en origineel

Maak een voorstellen tekst die onderscheidend is. Je ziet namelijk heel wat websites met dezelfde over-ons pagina. Hoe maak je een unieke en originele even voorstellen tekst? Deze tekst ziet er zo uit:

  • je stelt jezelf voor
  • je vertelt welke hulp je biedt (product of dienst)
  • je laat zien wie je helpt (klanten, opdrachtgevers, collega’s)

Veel voorkomende fouten bij een even voorstellen tekst

Je ziet het best vaak op een over-ons pagina: de voorstellen tekst gaat over ons terwijl het gezicht achter het bedrijf een zzp’er is. Hoezo over ons wanneer je alleen werkt? Tenzij je samenwerkt met iemand anders of misschien nog wel een boekhouder in dienst hebt, is het geen over-ons maar een over-mij pagina.

Ook fout: je complete CV in je voorstellen tekst verwerken. Leuk wanneer je naar een nieuwe functie solliciteert, maar potentiële klanten of opdrachtgevers hebben hier niets aan. Ze willen zien wat je nu doet, niet wat je allemaal in het verleden deed. Natuurlijk kun je hier wel iets over vermelden en hier een leuke draai aan geven, kijk maar eens op mijn eigen over-Bianca pagina.

Houd het simpel

Misschien wel de beste tip met betrekking tot een voorstellen tekst: houd het simpel. Gebruik geen moeilijke bewoording, een kind moet begrijpen wat er staat. Mensen lezen namelijk vluchtig de over-ons pagina door en zijn puur op zoek naar informatie over het bedrijf of de ondernemer.

Dus niet: “ik realiseer zonder interventie acquisitie” maar wél “ik werf klanten zonder tussenkomst van derden”. Om maar een voorbeeld te noemen.

Een voorstellen tekst laten schrijven

Vind je het ook zo moeilijk om een even voorstellen tekst te schrijven? Dat is het ook, over jezelf schrijven is namelijk altijd lastig. Een ander benoemen is zo gedaan, terwijl jij jezelf het beste kent.

Hoe los je dit probleem op? Door de voorstellen tekst door een ervaren tekstschrijver te laten schrijven. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de tekstschrijver wat handvatten geeft. Neem contact op en laat weten waar je passies liggen en wat jouw idee van een voorstellen tekst is.

Ik ga voor jou aan de slag en overleg eventueel nog eens, zodat de voorstellen tekst geheel aan jouw wensen voldoet. Is het nodig om SEO op een even voorstellen tekst toe te passen? Nee, over het algemeen is dit zinloos. Er is geen enkel bedrijf dat op deze tekst hoog in Google wil scoren, waarom zou je ook?

Benieuwd naar de kosten voor een voorstellen tekst? Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven