Corrector voor teksten: spelling & grammatica controle

Bijgewerkt: 29 september 2022

Laat je tekst controleren op taal, structuur of inhoud. Natuurlijk kun je gebruik maken van een online corrector, maar je wil de tekst perfect afleveren (of publiceren). We bieden het corrigeren van teksten tegen zeer voordelige tarieven aan.

Heb je eigenlijk wel een corrector nodig? Ja, in veel gevallen is dit een handig hulpmiddel. Wanneer je zelf teksten schrijft dan neig je naar woordblindheid. Je hebt moeite om fouten uit je eigen teksten te halen. Een corrector kijkt met een frisse blik (en enthousiasme) naar je tekst. Of teksten, want het is uiteraard mogelijk om meerdere artikelen ter correctie aan te leveren.

De belangrijkste reden om je teksten te laten controleren

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je schrijft een steengoede tekst, en eigenlijk ben je tevreden zoals hij is. Waarschijnlijk heb je hem al drie keer nagelezen om te kijken of er geen fouten inzitten. Helaas zie je tijdens het typen en zelfs tijdens de controle fouten over het hoofd. Het valt je niet op dat woorden dubbel zijn geschreven, dat je ‘hij word’ eigenlijk met dt had moeten schrijven en ergens is de spatiebalk blijven hangen. Zoals ‘goedemorgenmeneer, lekker geslapen?’

Je wil niet dat er gekke fouten in je tekst voorkomen. Het komt een beetje slordig over, en lezers kunnen aan je professionaliteit gaan twijfelen. Een tekstcorrector is onmisbaar voor online ondernemers en iedereen die er een professionele website op nahoudt.

Over de werkwijze

De tekstcorrector is voor iedereen beschikbaar. Het maakt hierbij niet uit of het om het corrigeren van een webtekst, een nieuwsbericht, foldertekst, interview of advertentietekst gaat. Het is ook mogelijk om cv-teksten, brieven en beschouwingen te laten corrigeren.

Neem van tevoren contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zit je met een specifieke deadline, dan is het belangrijk om dit aan te geven.

Opdrachten worden aangenomen op basis van FIFO (First in, First Out) en geaccepteerd na het invullen van het inschrijfformulier. De levertijd voor de gecorrigeerde tekst bedraagt 1-3 werkdagen. Dit is afhankelijk van de lengte van de tekst, de mate van correctie en de moeilijkheidsgraad.

Corrector inhuren: de kosten

We streven al sinds 2016 naar een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen reële kosten. Door de jaren heen heeft Bianca (en team) zichzelf in de markt gezet als de prijsvechter onder de tekstschrijvers en correctors.

Het corrigeren van een tekst is mogelijk vanaf € 20 (500 woorden). Dit is gelijk de minimumprijs, ook wanneer het minder woorden betreft.

Naast het corrigeren van teksten bestaat de mogelijkheid tot het SEO- optimaliseren van webteksten. Dit is uiteraard niet van toepassing op teksten voor printmedia, persberichten, interviews en andere teksten waarbij SEO niet noodzakelijk is.

Online corrector-tools

Een poging wagen om je teksten zelf te corrigeren? Hieronder enkele corrector-tools die je hierbij kunnen helpen.

Word

Dit schrijfprogramma is voorzien van een ingebouwde corrector. Taalfouten worden voorzien van een rode onderstreping. Klik hier met de rechtermuisknop op en bekijk de suggesties. Let op want Word houdt geen rekening met de volledige spellingsregels. Hierdoor kan er soms onterecht een correctiesuggestie staan.

Spelling.nu

Een gratis online programma om spelling en grammatica te controleren. Dit kan in verschillende talen waaronder Nederlands, Engels, Duits en Frans. Werkt vrij goed maar kan niet alle fouten eruit halen.

Spellboy.com

Vergelijkbaar als de voorgaande. Markeert fouten in het geel, met een rode onderstreping.

Copyscape

Controleert teksten op plagiaat, zodat je zeker weet dat ze uniek zijn. Houd er rekening mee dat je plagiaat nooit voor 100% uit kunnen sluiten.

SERPsim

Bekijkt of een tekst SEO-vriendelijk is door de titel en de meta-description te tonen zoals die in Google zou komen te staan.

Yoast SEO plugin

Deze plugin is geschikt voor WordPress websites. Hij helpt je bij het opstellen van een goed leesbare tekst. Daarnaast kijkt Yoast of de tekst is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Laat je echter niet van de wijs brengen door de rode bolletjes.

Fouten maken is menselijk

Een goede tekstschrijver kent de spelregels, zet zinnen in de juiste volgorde en weet alles van stijl. Maar zelfs de aller- allerbeste tekstschrijver maakt wel eens een foutje. Dat mag ook, want schrijven is veel meer dan alleen maar op spelfouten en grammatica letten. Eigenlijk bestaat een goede tekst uit een verborgen boodschap. De tekst maakt nieuwsgierig, inspireert en zet aan tot actie.

Een goede SEO-tekst kan ook altijd een foutje bevatten. Zoekmachine Google lijkt toch wat milder te zijn dan de meeste mensen. Schaam je er dus niet voor wanneer er een foutje in je tekst sluipt.

Veel tekstschrijvers ergeren zich aan ‘taalnazi’s’ die je bij elke fout op de vingers tikken. Een vragenronde op Twitter, waarbij verschillende tekstschrijvers reageerden, liet ons zien dat het niet alleen burgers zijn die tekstschrijvers aan de schandpaal nagelen. Ook sommige tekstschrijvers zelf (en journalisten) hebben er plezier in om hun collega’s/concurrenten flink onderuit te halen.

Maar: onderzoek wijst uit dat taalverbeteraars onplezierige personen zijn. Feit.

Ben je toch aan de schandpaal genageld door burgers of een tekstschrijver, corrector, taalnazi of wie/wat dan ook? Laten we je tekst omzetten in een lekker leesbaar en hapklaar artikel. Niemand die jou nog gek maakt.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven