Nieuwsberichten laten schrijven

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Altijd een goed idee: nieuwsberichten laten schrijven. Niet alleen geschikt voor nieuwswebsites maar ook voor bedrijfswebsites. Breng je een product of dienst op de markt of heb je een webshop? Dan vergroten nieuwsberichten je naamsbekendheid en het aantal websitebezoekers.

Dit zijn nieuwsberichten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Niet alles is een nieuwsbericht. Een informatief artikel of een over ons pagina behoort natuurlijk niet tot de nieuwsberichten. Hoe herken je een nieuwsbericht dan wel?

Een nieuwsbericht of nieuwsartikel bevat nieuwe feiten of ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Of een nieuwe smartphone die binnenkort op de markt komt, maar ook uitbreiding of inkrimping van een bedrijf. Een nieuwsbericht is actueel en blijft in veel gevallen kortstondig relevant. Na enkele dagen tot weken is het nieuwsartikel alweer achterhaald.

Waarom nieuwsberichten voor je website belangrijk zijn

Vooral grote bedrijven of websites plaatsen regelmatig nieuwsberichten op hun website. Hiermee blijven (potentiële) klanten, opdrachtgevers, partners en andere geïnteresseerden op de hoogte van alles in en om het bedrijf. Is het als kleine ondernemer of website ook interessant om nieuwsartikelen te plaatsen? Ja! Hoewel dit natuurlijk ook een beetje van de branche afhangt.

Dankzij nieuwsberichten houd je iedereen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook wat er nog te wachten staat. Vooral voor trouwe websitebezoekers en klanten is dit erg belangrijk.

Nieuwsberichten kunnen ook algemeen zijn, bijvoorbeeld de uitgifte van de nieuwste iPhone of een nieuwsbericht over een onderzoek.

Nieuwsberichten laten schrijven? Soms niet!

Als tekstschrijver heb ik niet veel nieuws te melden. Dat ik mijn diensten uitbreid kan interessant zijn, maar dit is iets dat je ook op de dienstenpagina terugvindt. Ook de aanschaf van een nieuwe computer of het feit dat ik ergens een interview heb afgenomen zal velen niet interesseren. Nieuwsberichten zijn in dit geval niet toepasselijk.

Een bedrijf dat producten ontwikkelt heeft vaak wel iets te melden. Dit geldt ook voor webshops, bijvoorbeeld wanneer het om een verandering in de werkwijze of het assortiment gaat. Bedenk dus van tevoren of nieuwsberichten laten schrijven wel meerwaarde biedt. Twijfel je hierover, neem dan gerust contact op. Ik denk graag met je mee.

Nieuwsbericht of nieuwsbrief, wat is het verschil?

Je hebt de keuze uit nieuwsberichten laten schrijven of een nieuwsbrief laten schrijven. Wat is het verschil tussen beiden? Een nieuwsbericht voor een website mag best wat langer zijn, bijvoorbeeld 400 tot 1000 woorden. Sommige nieuwsberichten zijn zelfs nog langer. In een nieuwsbrief wil je alles zo kort mogelijk houden. Dit komt omdat mensen zoveel  e-mails binnenkrijgen, dat ze deze snel scannen. Niemand heeft zin om een zeer lange e-mail door te lezen.

Wil je een nieuwsbrief laten schrijven? Vraag hier dan specifiek om. Anders is de kans groot dat je een nieuwsbericht voor een website of printmedia ontvangt.

Een nieuwsbericht is geen persbericht

Sommige tekstschrijvers of copywriters halen de termen nieuwsberichten en persberichten door elkaar. Even voor de duidelijkheid: een nieuwsbericht plaats je rechtstreeks in de media, op een website of in een nieuwsbrief.

Een persbericht heeft een heel ander belang. Het persbericht is bedoeld voor verzending aan redacties of journalisten. Doel is dat deze het persbericht overnemen en als nieuwsbericht in de mediaplaatsen. Een persbericht is eigenlijk een voorstel voor een nieuwsbericht.

Nieuwsberichten laten schrijven

Voor veel ondernemers en websites is het dus interessant om nieuwsberichten te plaatsen. Toch blijft het lastig om deze nieuwsartikelen zelf te schrijven. Niet alleen omdat het aan inspiratie ontbreekt, vaak sluipen er toch wat taalfouten of kromme zinnen in. Wist je dat je met nieuwsberichten zelfs hoog in Google kunt scoren? Hierbij moet je natuurlijk wel weten hoe je dit doet.

Nieuwsberichten laten schrijven is de beste keuze die je kunt maken. Je ontvangt één of meerdere nieuwsberichten van uitstekende kwaliteit. Berichten met echte nieuwswaarde, daar smullen je lezers van.

Kosten nieuwsberichten laten schrijven

Eerder mocht ik voor grote websites of bedrijven zoals iphone.nl en PestFree nieuwsberichten schrijven. Een nieuwsbericht is wat anders dan een blog of informatief artikel. Daarom zijn de kosten voor het laten schrijven van nieuwsberichten ook anders.

Benieuwd wat het laten schrijven van nieuwsberichten kost? Vraag altijd de tarievenkaart. De tarievenkaart verplicht jou én mij tot niets, wel zo makkelijk.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven