Tekstschrijver Utrecht: copywriter inhuren

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Tekstschrijver Utrecht gezocht? Voor een website, webshop of printmedia huur je een tekstschrijver of copywriter in. Wat is de prijs van een tekstschrijver en hoe ga je een samenwerking aan? In dit artikel krijg je antwoord op al deze vragen.

Waar vind ik de beste tekstschrijver Utrecht?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


In Nederland vind je veel tekstschrijvers en copywriters. Vaak wordt gedacht dat dit precies hetzelfde is. Toch zit er wel een verschil tussen beiden. De benaming copywriter komt vanuit Amerika. Daar richten ze zich heel erg op reclame. De Nederlandse copywriter schrijft dan ook reclamegericht.

In Nederland kan en mag iedereen zich tekstschrijver noemen. Het is daarom moeilijk om de beste tekstschrijver Utrecht te vinden.

Belangrijk is dat de schrijver staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook heeft deze een btw-nummer. Als ondernemer wil je immers een btw factuur ontvangen.. De tekstschrijver Utrecht vind je online, dus via het internet. Wel zo makkelijk want je hoeft niet naar of vanuit Utrecht te reizen.

Ik werk volledig online als tekstschrijver voor het marketing bureau en voor diverse websites en webshops.

Seo webteksten laten schrijven

Seo betekent in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Hiermee word je beter gevonden in grote zoekmachines als Google en Bing. Het werkt eigenlijk vrij eenvoudig: jij biedt een dienst of product aan. Je wilt hiermee gevonden worden op het internet. Teksten spelen hier een belangrijke rol in.

Je hebt via een zoekmachine gezocht naar tekstschrijver Utrecht. Je bent op deze website uitgekomen omdat hij in de zoekresultaten stond. Nu zie je hoe SEO werkt. Met het schrijven van goede teksten kom je (vaak) vanzelf bovenaan in de zoekresultaten te staan. We weten wel hoe het moet.

Ook een goede positie in zoekmachines? Vraag naar de werkwijze of tarieven. Kleine moeite, groot plezier.

Wanneer een tekstschrijver Utrecht inhuren?

Een website wordt alleen gezocht en gevonden wanneer er content op staat. Met content bedoel ik teksten. Ook kunnen dit afbeeldingen of filmpjes zijn. Hoe dan ook, een website is net als een boek: vul deze met de nodige informatie. Wanneer teksten niet goed geschreven zijn, haken veel bezoekers af. Bovendien kijken zoekmachines steeds meer naar de kwaliteit van content. Is deze onder de maat, dan kun je mogelijk slechter scoren binnen de zoekresultaten.

De tekstschrijver Utrecht levert dan ook teksten van hoge kwaliteit. Deze zijn gericht op de eindgebruiker, jouw doelgroep of potentiële klanten.

Wat kost een tekstschrijver Utrecht?

Natuurlijk wil je weten wat een tekstschrijver Utrecht kost. Ook als ondernemer let je op de kleintjes. Wanneer we het over de prijzen van een copywriter hebben, moeten we eerst kijken naar de kwaliteit. Met hoge kwaliteit content scoor je namelijk beter in zoekmachines. Ook is het mogelijk om bestaande teksten op je website aan te laten passen. Misschien dubbele kosten maar het is nooit verkeerd om je website helemaal onder handen te nemen.

Waar hecht je meer waarde aan? De kwaliteit of gewoon een goedkope tekstschrijver inhuren? Maak zelf deze keuze, en het is zeker niet verkeerd om deze twee te combineren. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek wat de kosten zijn. Een goede prijs-kwaliteitverhouding, daar draait het om. Ondernemen moet betaalbaar blijven.

Kan ik ook andere diensten afnemen?

Bij de tekstschrijver is het mogelijk om meerdere diensten af te nemen. Ik ben naast tekstschrijfster ook copywriter. Freelance copywriter gezocht?  Hierbij richten we ons op de reclamewereld. Het nalopen van oude teksten op je website, ook dit behoort tot de (mogelijke) werkzaamheden. Zo kun je laten checken of deze wel aan de eisen van Google voldoen, of geschikt zijn voor de eindgebruiker.

Heb je Meta descriptions of Meta titles nodig? Ook deze bestel je bij de tekstschrijver Utrecht. Het laten afnemen van een interview kan telefonisch of via videobellen. Dit is een veelgebruikte methode die kosten bespaart.

Contact met de copywriter

Is je onderneming gevestigd in Utrecht, dan communiceer je ook het liefst met iemand uit de provincie of regio Utrecht. Als tekstschrijver werk ik volledig online. De communicatie vindt dan ook online of telefonisch plaats. Dit bespaart een hoop tijd en kosten.

Een opdracht plaatsen

Vaak verloopt het eerste contact via de e-mail. Je bent op deze website binnen gekomen via Google of een andere zoekmachine. Je krijgt contact met de tekstschrijver Utrecht via de contactpagina. Een opdracht plaatsen? Dit kan via de e-mail of telefonisch. Je mag ook een opdracht in Word of pdf sturen. Neem gerust contact op, het advies is geheel vrijblijvend.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven