Tekstbureau: teksten laten schrijven

Bijgewerkt: 24 februari 2023

Een tekstbureau is er voor jouw website of webshop. Omdat je hoger in Google wil staan en je omzet graag ziet stijgen. Niet met slecht geschreven teksten vol taalfouten of kromme zinnen maar met kwaliteit SEO teksten. Is dit een droom? Vandaag wordt deze werkelijkheid! Kijk wat het tekstbureau voor jou kan betekenen (en wat het kost).

Definitie tekstbureau

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Op een tekstbureau zijn meerdere tekstschrijvers werkzaam. Toch noemen ook veel zzp tekstschrijvers/ freelancers zich ‘tekstbureau’. De benaming tekstbureau zegt dus niet altijd iets over het aantal medewerkers.

Waarom een tekstbureau inschakelen? Wanneer jij je in het volgende herkent dan wordt het zeker tijd om eens naar een goed tekstbureau uit te kijken:

  • Een nieuwe website is in aanbouw en het lukt niet om hier zelf teksten voor te schrijven
  • De bestaande website scoort niet goed genoeg in zoekmachines
  • Teksten op de website komen niet overtuigend genoeg over

Een goed tekstbureau maakt het verschil

Er zijn goede en minder goede tekstbureaus. Net als dat je goede en minder goede schilders hebt. Een tekstbureau dat lage kwaliteit levert is natuurlijk jammer en een nodeloze investering. Het is echt zonde om veel geld uitgegeven aan iets dat weinig resultaat oplevert. Bekijk dus van tevoren wat jij een hoge kwaliteit vindt, dit kan per persoon heel erg verschillen.

Hoe weet je of je te maken hebt met een tekstbureau dat goede kwaliteit levert? Lastig beoordelen, maar het is in ieder geval goed wanneer een tekstbureau zichtbaar is in zoekmachines. Dit laat zien dat er gewerkt is aan zoekmachine optimalisatie. Hoe heb je deze website gevonden? Waarschijnlijk via Google. We heten misschien geen tekstbureau maar beloven wel met zorg geschreven SEO-teksten. Dit is te danken aan de specialisatie en een goede online vindbaarheid.

Vind je dat teksten moeten overtuigen? Lees deze website gerust door. Ben jij overtuigd van de kwaliteiten van het tekstbureau dan weet je zeker dat dit bedrijf ook voor jou kan overtuigen.

SEO teksten laten schrijven

Vind jij het ook zo frustrerend dat je concurrenten altijd bovenaan in Google staan? De vraag is hoe ze dit doen. Het antwoord is simpel: door het delen van kwalitatieve content.

SEO teksten voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines. Deze richtlijnen worden af en toe aangepast, het tekstbureau houdt hier rekening mee. Een SEO tekst staat niet vol met zoveel mogelijk zoektermen, dit was iets dat vroeger werkte (tegenwoordig dus niet meer). Het tekstbureau hanteert een goede balans tussen zoektermen, opmaak en opbouw.

Er is veel vraag naar SEO teksten. Wie het juiste tekstbureau vindt ontvangt goed geschreven SEO teksten. Deze helpen de website naar een hogere positie in zoekmachines. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die meespelen zoals de technische optimalisatie en eventuele backlinks. Wil je meer over weten, neem dan contact op.

Full service tekstbureau

Het gemiddelde tekstbureau biedt alleen (SEO) teksten aan. Een full service tekstbureau doet veel meer. Dankzij een goede samenwerking met SEO specialisten, SEA experts en webbouwers bieden we het volgende aan:

  • SEO teksten
  • Persberichten, nieuwsberichten
  • Productomschrijvingen, dienstenpagina’s
  • Homepages, over ons pagina’s
  • Linkbuilding
  • Zoekwoordenonderzoek
  • Webdesign

Afhankelijk van de wensen is het zelfs mogelijk om de website volledig te laten monitoren. Behoefte aan een virtueel assistent die bepaalde taken uit handen neemt? Ook dat is mogelijk. Door het aanbieden van verschillende diensten zou je ook kunnen spreken van een full service tekstbureau.

Tekstbureau, wat je over de tarieven moet weten

Een tekstbureau inschakelen betekent een investering doen. Belangrijk is dat deze investering ook de moeite waard is. Het doel: goed vindbaar in zoekmachines, een hogere conversie en hiermee een betere omzet realiseren. Dan is het tekstbureau de moeite waard.

Ga op zoek naar tekstbureau tarieven en je komt uiteenlopende prijzen tegen. Wil je weten wat het laten schrijven van teksten kost? Hier betaal je niet per uur of per woord maar per tekst. Wanneer je meer woorden ontvangt of het werk neemt onverwacht meer tijd in beslag dan ben jij hier niet de dupe van. Je weet vooraf wat je betaalt, wel zo helder.

Misschien wil je een voorbeeld omtrent de tarieven van het tekstbureau. Laten we ervan uitgaan dat je een blogpost laat schrijven. Het ene bureau vraagt hier € 100 voor, het andere rekent € 200 af. Hier bestaan geen vaste regels voor: elk tekstbureau mag zijn eigen tarieven bepalen. We zijn van mening dat het laten schrijven van teksten betaalbaar moet zijn en blijven. Daarom zitten we onder de marktprijzen. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek de verrassende prijzen.

Hoe vraag je de tarievenkaart aan? Heel eenvoudig, vul het contactformulier in en vergeet niet je e-mailadres door te geven. Binnen 2 werkdagen krijg je de tarievenkaart toegestuurd. Niet ontvangen? Mogelijk is er wat mis gegaan, neem opnieuw contact op. Het komt heel zelden voor dat een contactformulier niet wordt doorgestuurd. De moderne techniek kan wel eens haperen.

Zakelijke informatie omtrent het tekstbureau

Ondernemers of bedrijven die een tekstbureau inschakelen maken kosten. Het tekstbureau verstuurt een btw-factuur, het is belangrijk om deze goed bij je administratie te bewaren. Betaalde btw is als voorbelasting aftrekbaar. Overige kosten zijn aftrekbaar van de winst.

Doe je zaken met een andere onderneming en ontvang je geen btw-factuur? Mogelijk is het bedrijf geen ondernemer voor de belastingdienst. Het ontbreken van een btw-factuur betekent dat je geen btw betaalt maar dit natuurlijk ook niet terug kunt vorderen. Hier ontvang je altijd een nette btw-factuur die je direct in je administratie verwerkt. De factuur ontvang je digitaal (in je mailbox).

Registreren en opdracht plaatsen

Je hebt behoefte aan een goed tekstbureau, zo eentje die je positie in zoekmachines en de conversie omhooghaalt. Als SEO/UX tekstschrijver weet ik hoe lastig het is om dit op korte termijn te realiseren. Toch gaan we er alles aan doen om jouw concurrentie te verslaan en je conversie te verhogen.

Vanwege grote drukte kun je hier alleen middels inschrijven terecht. Pas na inschrijving heb je de mogelijkheid om (onbeperkt) opdrachten te plaatsen. Meerdere teksten nodig? Om iedereen van dienst te zijn worden grote opdrachten verspreid over een tot meerdere weken (afhankelijk van de grootte van de opdracht). Uiteraard altijd in onderling overleg. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden of de tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven