Wat kost een zoekwoorden onderzoek? Alle prijzen op een rij

Inzicht in de zoektermen: altijd handig.  Wat kost een zoekwoorden onderzoek? Nog belangrijker: hoe vind je zoekwoorden die je concurrent nog niet gebruikt? In dit artikel vind je antwoord op deze en andere vragen.

Wat zijn zoekwoorden?

De een noemt het zoekwoorden, de andere zoektermen of sleutelwoorden. Weet je al wat zoekwoorden zijn? Dit zijn woorden of een combinatie van woorden die zoekmachinegebruikers intypen. Zoekmachines gaan vervolgens op zoek naar resultaten die met dit zoekwoord overeenkomen. Met een juist gebruik van zoekwoorden in een tekst word je beter gevonden.

Het is vaak heel lastig om met een enkel zoekwoord bovenaan in Google te verschijnen. Dit komt omdat de concurrentie te groot is. Met een combinatie van meerdere zoekwoorden wordt het al een stuk gemakkelijker.

Het gebruik van zoekwoorden verandert

De manier waarop we internet gebruiken verandert snel. Vroeger typten we een enkel zoekwoord in Google in. Met spraakgestuurde opdrachten zoeken we op hele zinnen. Dit zal de komende tijd alleen maar toenemen.

De slimme webmaster richt zich dus op longtail zoekwoorden: dit zijn zoektermen met 3 of meer woorden. Wat kost een zoekwoordenonderzoek dan? Nog even geduld, dat lees je hieronder.

Hoe vind ik zoekwoorden die niemand gebruikt?

Het is haast onmogelijk om zoekwoorden te vinden die niemand anders gebruikt. Wel kun je voor zoektermen met een laag concurrentieniveau gaan. Veel websites richtten zich alleen op shorttail zoekwoorden met een hoog zoekvolume. Vaak valt hier niet tegen op te boksen: het zijn grote bedrijven met veel budget die bovenaan staan.

Met zoekwoorden met een laag zoekvolume óf longtail zoekwoorden sta je sneller bovenaan, maar hoe vind je die?

Dit kan met verschillende tools waaronder de Google keyword planner of andere hulpprogramma’s.

Wat kost een zoekwoordenonderzoek?

De belangrijkste vraag van vandaag: wat kost een zoekwoordenonderzoek? Het antwoord: van gratis tot meer dan €300.

Wist je dat je voor een zoekwoordenonderzoek helemaal niet hoeft te betalen? Dit is iets dat je heel goed zelf kunt doen. Je hebt namelijk, in tegenstelling tot tekstschrijven, geen ‘feeling’ voor een zoekwoordenonderzoek nodig. Het is hetzelfde als de afwas doen. Het kost ook nog eens weinig tijd, zolang je je weg maar weet te vinden.

Hieronder wat prijzen van marketingbureaus of SEO tekstschrijvers, te beginnen met de duurste.

  • D**: €350
  • W**: vanaf €340
  • R**: €42,50

Andere marketingbureaus en tekstschrijvers vermelden geen tarieven op hun website. De namen van bovenstaande aanbieders zijn verborgen, leek mij wel zo netjes.

Waarschijnlijk doe ik mezelf de das om en kan ik flink verdienen aan zoekwoorden onderzoeken, maar waarom zou ik? Ik bespaar je €300 en leg je uit hoe het werkt. Eerlijkheid duurt nog altijd het langst.

Maar ik begrijp mijn collega’s wel: zolang er vraag naar is dan moet je het ook aanbieden. En jou begrijp ik ook wel: het kost je soms teveel tijd. Dan heb je het geld er graag voor over. Mocht je dus écht niet zelf aan de slag willen gaan, dan kan ik het wel voor je doen. Vraag naar de prijs.

Kosten zoekwoordenonderzoek zit bij de tekst inbegrepen

Ik voer voor opdrachtgevers soms een zoekwoordenonderzoek uit. Dit zit echter bij de prijs van teksten inbegrepen. Waarom? Omdat het mij amper extra tijd kost. Je ontvangt geen uitgebreide rapportage, want daar heb je zelf toch niet veel aan.

Waarom zoekwoorden onderzoek mij geen moeite kost? Als jij je hierin verdiept kost het je ook geen moeite en kom je erachter dat het slechts 5 minuten werk is. Die rapportage maken? Een kwestie van data exporteren.

Zoekwoordenonderzoek: zo doe je dat

Iedereen kan zich aanmelden bij de zoekwoordenplanner van Google. Het belangrijkste is om uit te zoeken met welke zoekwoorden je de concurrenten verslaat. Dit zijn zoektermen met maandelijks veel zoekopdrachten en een lagere concurrentie.

Gebruik je gezond verstand. Verplaats je in de zoekmachinegebruiker en bedenk op welke zoektermen deze zal zoeken. Voer je een zoekwoord in de zoekwoordenplanner in, dan ontvang je vanzelf zoekwoord ideeën. Binnen 5 minuten geregeld, waarom zou je hier €300 voor betalen?

Misschien moet ik hier toch maar veel geld voor gaan vragen, dit is wel erg gemakkelijk verdiend! 😊

SEO tekstschrijver inhuren

Een SEO tekstschrijver inhuren inclusief zoekwoordenonderzoek? Betaal niet te veel, dat is nergens voor nodig. Als SEO tekstschrijver weet ik de juiste zoektermen te vinden, afgestemd op jouw website.

Mijn werkwijze? Je levert het onderwerp of de gewenste zoekwoorden aan, maar je kunt het ook geheel aan mij overlaten. Voor een SEO tekst van 500 woorden betaal je nooit teveel.

Wil je een los zoekwoordenonderzoek zonder SEO teksten? Dit is mogelijk, hoewel het niet mijn hoofddoel is. Misschien dat ik in de toekomst hier ook grof geld aan gaan verdienen, maar vooralsnog laat ik dit aan mijn collega tekstschrijvers en marketingbureaus over. Die geven je een mooie rapportage, kun je die altijd nog op het toilet hangen.

Neem contact op en we bespreken alle zaken omtrent SEO teksten.