Team voorstellen op website, een aantal praktische tips

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Je team voorstellen op de website, hoe doe je dat? Ten eerste doe je dit via een Over Ons pagina. Maar het kan ook dat je dit voorstellen juist op de homepage doet. Het is niet zo eenvoudig om het hele team op de website voor te stellen, je loopt al snel kans dat de pagina er hetzelfde uitziet als je concurrenten. In deze blogpost geef ik je een aantal praktische tips.

Jezelf of het hele team voorstellen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er zit wel een verschil tussen jezelf of gelijk het hele team voorstellen op de website. Wanneer het alleen over jezelf gaat dan ben je zo klaar. Naja, bijna klaar want een Over Ons pagina schrijven blijkt vaak lastiger dan gedacht. Gelukkig kun je hier hulp voor inschakelen: de betere tekstschrijver. Maar alleen wanneer je er zelf helemaal niet uitkomt.

Bij het team voorstellen op de website loop je tegen wat problemen aan. Ten eerste moet je van alle teamleden toestemming hebben om een foto van hen te plaatsen maar ook om hun naam en eventueel privégegevens de vermelden.

Wat bedoel ik met privégegevens? Ten eerste die foto en naam, maar ook welke opleiding, ervaring of hobby’s het teamlid heeft. Soms bespreek je ook iets over het privéleven zoals de woonsituatie of het gezinsleven. Dat zijn toch allemaal dingen die je niet zonder toestemming mag plaatsen. Zorg dat je die toestemming hebt, dan kunnen we aan de slag gaan.

Team voorstellen op website: zo doe je dat

Hoe moet je op een goede en leuke manier het team voorstellen op de website? Dit kan op verschillende manieren. Er zijn websites die het team via de homepage voorstellen. Mijn mening: niet doen. Natuurlijk kun je op de homepage de oprichter of het gezicht achter een bedrijf tonen, maar gebruik de homepage niet om het hele team naar voren te halen.

Je maakt voor het team een aparte pagina aan. Dit noem je de Over Ons pagina of Ons Team. Geef er zelf maar een naam aan. Goed, je hebt een aparte pagina aangemaakt. Nu volgt de invulling. Dit doen we via een aantal stappen.

Stap 1: foto’s verzamelen

In veel gevallen is het wel zo prettig om foto’s bij de teamleden te plaatsen. Doe dit echter alleen wanneer het team uit niet meer dan 12 personen bestaat. Heb je een groter team, dan wordt die Over Ons pagina veel te lang. In dit geval zou je beter een groepsfoto van het team of sfeerfoto van het bedrijf kunnen plaatsen.

Stap 2: namen en functies

Stel ieder teamlid voor aan de hand van zijn/haar naam en de functie binnen het bedrijf. Zo weten geïnteresseerden met wie ze te maken krijgen. Maar ook bij welk teamlid ze terecht kunnen wanneer er specifieke vragen zijn.

Stap 3: korte voorstellingstekst

Hierna plaats je een korte tekst om het teamlid voor te stellen. Hierin heb je twee keuzes: de tekst wordt vanuit het teamlid geschreven of je doet net alsof je diegene aan iemand voorstelt (derde persoon). Kijk maar eens naar de verschillen:

Eerste persoon: “Ik ben Bianca, mijn grootste passie ligt in SEO schrijven. Als bezig bijtje heb ik natuurlijk heel wat hobby’s waaronder dieren, uitgaan en puzzelen.”

Derde persoon: “dit is Bianca, haar grootste passie ligt in SEO schrijven. Ze is een bezig bijtje en houdt er heel wat hobby’s op na waaronder dieren, uitgaan en puzzelen.”

Waar je ook voor kiest, zorg dat de hele webpagina dezelfde opbouw heeft. Kies je bij teamlid 1 voor het voorstellen in de eerste persoon, dan doe je dit ook bij alle overige teamleden. Dus niet afwisselend eerste en derde persoon. De korte tekst bestaat uit maximaal 50 woorden.

Stap 4: doorlinken naar een eigen pagina

Het hele team voorstellen op de website maar je hebt te weinig ruimte? Verwijs per teamlid door naar een eigen pagina. Dit biedt je de mogelijkheid om het team veel uitgebreider voor te stellen. Laat elk teamlid zijn eigen pagina schrijven of schakel hier een professional voor in.

Stap 5: een goede lay-out

Veel Over Ons pagina’s zien er rommelig uit. Wanneer je meerdere foto’s plaatst kan het dat deze verspringen. Kijk daarom hoe de lay-out er zowel op desktop, tablet als smartphone uitziet. Kies ook voor duidelijke of contrasterende kleuren.

Praktische tips om je team voor te stellen

Hieronder vind je nog een aantal praktische tips bij het voorstellen van een team op de website. Lees deze tips goed door, want je hebt er zeker iets aan.

Afwisselende foto’s

Op sommige bedrijfspagina’s zie je tot wel 20 foto’s van teamleden. Ten eerste zijn dit er teveel, bijna niemand gaat het allemaal doorlezen en. Een andere veel gemaakte fout zijn foto’s met allemaal dezelfde achtergrond. Hierdoor lijken foto’s ontzettend veel op elkaar.

We zijn hartstikke visueel ingesteld. Wanneer onze hersenen drie nagenoeg dezelfde foto’s waarnemen dan gaan ze ervan uit dat de rest van de foto’s ook allemaal hetzelfde zijn. Zorg dus dat elke foto een andere achtergrond heeft. Bijvoorbeeld een andere kleur of een afwisselende achtergrondsituatie.

Spontane foto’s

Vooral doen: spontane foto’s plaatsen. Dit is weer eens wat anders dan die standaard zakelijke portretfoto’s. Helaas denken nog steeds veel ondernemers dat een foto er strak en zakelijk uit moet zien. Terwijl je met spontane foto’s meer vertrouwen wekt.

  • Doen: foto’s met een vrolijke lach en het hele gezicht goed zichtbaar
  • Niet doen: zakelijke portretfoto’s of foto’s die op een zaterdagavond in de kroeg zijn genomen (met je zatte kop)

Wat op het internet staat krijg je er niet meer vanaf

Houd er rekening mee dat alles wat je op het internet plaatst, dit waarschijnlijk levenslang er op blijft staan. Zelfs wanneer je de pagina verwijdert is deze via historisch webbrowsen nog steeds oproepbaar. Schrijf over een teamlid dus niet dat deze in scheiding ligt en hierdoor psychische problemen heeft. Dat is over 20 jaar nog steeds terug te vinden.

Duidelijke en overtuigende teksten

Hoe klein het stukje tekst bij elk teamlid ook mag zijn, zorg dat het duidelijk en overtuigend overkomt. Dus niet: “Ik ben Piet en ik werk hier”. Duh, dat was inmiddels ook wel duidelijk. Dit doe je wel: “Mijn naam is Piet, sinds 2015 ben ik hier als schoenenverkoper werkzaam. Mijn specialisme ligt in het aanmeten van kinderschoenen”. Kijk, dat is gelijk een stuk duidelijker én komt ook nog eens overtuigend over. Het is dat ik geen kleine kinderen meer heb anders was ik direct naar Piet toegerend.

Gebruik humor

Bedrijven durven steeds vaker humor te gebruiken. Gelukkig maar, er zijn al genoeg te saaie, strakke of slaapverwekkende websites. Gebruik zeker humor wanneer je het team op de website voorstelt. Verzin het zelf maar, zolang je het maar niet grof maakt.

Team voorstellen middels storytelling

Durf een verhaal (storytelling) van je Over Ons pagina te maken. Laat elk teamlid een verhaal vertellen. Vergeet niet om interessante en vooral grappige feitjes erin te verwerken.

Heb je ondanks bovenstaande tips en adviezen toch nog hulp nodig? Dan is het misschien verstandig om een tekstschrijver in te schakelen. Dit helpt je bij het creëren van die perfecte Over Ons pagina.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven