Over ons pagina + voorbeeld

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Een over ons pagina vormt een belangrijk onderdeel van je website. Dit is niet alleen onmisbaar voor websitebezoekers, ook zoekmachine Google hecht hier veel waarde aan. Webshops en websites met een over ons pagina scoren over het algemeen beter in de organische zoekresultaten. Hoe creëer je deze pagina? Leer alles over de over ons pagina + voorbeeld.

Dit is een over ons pagina

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat is precies een over ons pagina? Dit is een pagina die meer vertelt over het bedrijf of het gezicht achter een website/bedrijf. Een goed geschreven over ons pagina zorgt voor meer klanten of opdrachtgevers.

Over ons of over mij

je komt het wisselend tegen: een over ons pagina of een over mij pagina. Waar moet je voor kiezen? Gaat het om een bedrijf met meerdere werknemers dan is het altijd een over ons pagina.

Hoe zit het met de zzp’er die alleen werkt? In principe zou er op de website een ‘over mij pagina’ moeten staan, maar zijn toch veel zzp’ers die voor de ‘over ons pagina’ gaan. Toegeven, praten over ‘we’ en ‘ons’ komt veel professioneler over. Aan de andere kant kan dit ook verwarring opwekken.

Werk je als zzp’er regelmatig met andere specialisten samen om zo doelen te bereiken? Dan mag je de voorstelpagina best ‘over ons’ noemen. Gebruikt het echter nooit wanneer je helemaal alleen werkt, hiermee leid je bezoekers namelijk om de tuin.

Over ons pagina schrijven

Een over ons pagina schrijven is niet zo makkelijk, zelfs veel tekstschrijvers hebben er moeite mee. Allereerst is het belangrijk dat de over ons pagina voor jou goed aanvoelt, maar houd ook de websitebezoeker in het oog. Deze moet bij het lezen van de pagina datzelfde goede gevoel krijgen.

Bij een over ons pagina schrijven is het belangrijk dat je websitebezoekers geruststelt. Ze zijn niet zomaar je website uitgekomen: je biedt iets aan wat hun interesse wekt. Doordat ze twijfelen kijken ze op de voorstelpagina. Wie staat er achter de website, de webshop of het bedrijf? Via de over ons pagina laat je zien dat je betrouwbaar bent.

Wees open en eerlijk

De websitebezoeker wil kennis met je maken, daarom bezoekt hij die speciale pagina. Maak duidelijk wie of wat je bent (een groot bedrijf, zzp’er, hobbyist). Laat een stukje geschiedenis zien, wat je drijfveren zijn en wat je belangrijk vindt.

Wees vooral open en eerlijk. Laten zien dat het in het verleden wel eens mis is gegaan of dat je fouten maakte wekt sympathie bij de lezer. Zo heb ik op mijn eigen over ons pagina vermeld dat ik ooit ‘werd’ met DT heb geschreven: werdt. Dit stukje staat al jaren op mijn pagina en ik krijg hier nog steeds leuke reacties op. Hiermee laat je zien dat je een mens en geen robot bent.

Niet in de derde persoon

Schrijf op de over ons pagina altijd in de eerste of tweede persoon (ik, wij, jij en jullie). Schrijf liever niet in de derde persoon (hij, zij of ze). Kijk maar eens naar onderstaande over ons pagina voorbeelden:

1. Labora Koffie bestaat sinds 1820. Ze hebben zich in 1980 definitief in Zaandam gevestigd. Het bedrijf werkt momenteel samen met buitenlandse partijen.

2. Labora Koffie bestaat sinds 1820. We hebben ons in 1980 definitief in Zaandam gevestigd. Momenteel werken we met buitenlandse partijen samen.

Het tweede voorbeeld komt veel sympathieker over omdat dit rechtstreeks vanuit het bedrijf geschreven is, terwijl het eerste voorbeeld veel afstand creëert.

Over ons pagina voorbeeld

Omdat een over ons pagina schrijven zo lastig is heb je misschien iets aan voorbeelden. Nu is het heel verleidelijk om aan de hand van voorbeelden je eigen over ons pagina te schrijven. Waak ervoor dat je geen kopie van iemand anders zijn pagina maakt. Het is namelijk belangrijk om vanuit je eigen passie of drijfveren te schrijven.

Om je toch een idee te geven, hieronder een over ons pagina voorbeeld (je krijgt zelfs drie voorbeelden).

Voorbeelden

Gamma: bouwmarkt website met een goede over ons pagina. De eerste zin begint in de derde persoonsvorm, hierna gaan ze over naar de eerste persoonsvorm. Helemaal prima. De pagina beschrijft een stukje geschiedenis, de drijfveren en toekomstvisie. Ook is te lezen wat ze klanten te bieden hebben en welke service te verlenen.

Samulamescher: een goed ‘over ons pagina’ voorbeeld van hoe het niet moet. De pagina begint al met het woordje ‘ik’ en dat moet je echt zien te voorkomen. Verder zijn de zinnen lang en onsamenhangend. De hele pagina is sowieso te langdradig waardoor lezers al snel afhaken. Bovendien komt de service, dienstverlening of doelstelling niet duidelijk naar voren.

Restaurant De Haard: een prima horeca gerelateerde over ons pagina. Het enige dat ontbreekt zijn de tussenkopjes, dit leest namelijk veel makkelijker. Bovendien mag de tekst op deze pagina een stuk actiever waarbij hulpwerkwoorden zoals zullen en kunnen er zoveel mogelijk uit moeten.

Over ons pagina laten schrijven

Niemand heeft gezegd dat een over ons pagina schrijven een peulenschil is. Over jezelf schrijven is altijd lastiger dan iets over een ander vertellen. Wanneer je over je eigen bedrijf schrijft dan heb je al snel oogkleppen op. Je romantiseert de hele boel zonder bij de lezer stil te staan.

Een over ons pagina laten schrijven voorkomt dit soort fouten. Bovendien ben je dan ook niet geneigd om andermans pagina over te schrijven. Nog een voordeel van een over ons pagina laten schrijven: je vertelt over de geschiedenis, passie en toekomstvisie en de tekstschrijver maakt hier een mooi verhaal van. Hierbij laten we overbodige informatie achterwege. Een over ons pagina laten schrijven maar wel tegen een goed tarief? Wacht hier zeker niet te lang mee, een over ons pagina laten maken kan de nodige tijd vragen (interview, uitwerken, controle). Neem voor meer informatie contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven