Verslag laten schrijven (scriptie)

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

De deadline voor je scriptie of verslag komt steeds dichterbij. Lukt het je niet om de juiste woorden op papier te krijgen? Een verslag laten schrijven is tegenwoordig heel normaal. Natuurlijk is dit niet helemaal eerlijk want in de basis moet je het zelf doen. Maar die extra hulp kun je echt wel gebruiken. Ontdek meer over de mogelijkheden en kosten.

Scriptie laten schrijven of na laten kijken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Overal waar je in dit artikel ‘verslag’ ziet staan kun je ook ‘scriptie’, ‘werkstuk’ of ‘essay’ lezen.

Je hebt de keuze tussen een verslag laten schrijven of het alleen na laten kijken. In dit laatste geval wordt gelet op spelling en grammatica, zinsopbouw, alineagebruik en andere belangrijke zaken. Het grootste verschil tussen deze twee is dat je bij het na laten kijken je scriptie of verslag al af hebt.

Worstel je met de juiste woorden of kom je tijd te kort? Kies dan voor een verslag laten schrijven.  Het bespaart je enorm veel tijd want een verslag schrijven neemt al snel tussen de 250 uur en wel 900 uur in beslag.

Is een scriptie laten schrijven strafbaar?

Even voor de duidelijkheid: een verslag/ scriptie laten schrijven is niet toegestaan. Wanneer je hierop betrapt wordt is de kans groot dat je de opleiding niet meer af mag maken. Je moet dan opnieuw beginnen, iets dat je natuurlijk wil voorkomen.

Daarom is het al belangrijk om je verslag niet over te schrijven van iemand anders. Wees ook voorzichtig met het inschakelen van de eerste de beste tekstschrijver. Voordat je het weet gebruikt deze een eerder geschreven verslag en verwerkt dit grotendeels in dat van jou.

Samenvattend: een scriptie laten schrijven is voor de wet niet strafbaar, maar de school of onderwijsinstelling keurt dit waarschijnlijk af.

Verslag laten schrijven: dit kost het

Wat is de prijs voor een verslag laten schrijven? Sommige studenten menen dat ze voor enkele tientjes wel klaar zijn. Helaas werkt dit niet zo, een verslag schrijven vraagt ontzettend veel onderzoek, schrijfwerk en nacontrole. Hoeveel het uiteindelijk kost is afhankelijk van hetgeen je aanlevert. Hoe meer informatie je aanlevert, hoe sneller de tekstschrijver het verslag gereed heeft.

Een verslag laten schrijven kost tussen de € 1500 en € 3000. Dit zijn de meest gangbare tarieven. Heb je het verslag al gedeeltelijk af dan scheelt dit natuurlijk in de kosten.

Een ghostwriter inschakelen

Wanneer je kiest voor een verslag laten schrijven dan doe je dit middels een ghostwriter. Het verschil tussen een ghostwriter en een normale tekstschrijver zit in de naamsvermelding. Laat je een tekst voor het internet of printmedia schrijven dan ben je bijna altijd verplicht om de naam van de auteur (tekstschrijver) te vermelden. Bij een ghostwriter is dit geen verplichting: je eigen naam komt op het verslag of scriptie te staan.

Scriptie laten schrijven via een marktplaats? Niet doen!

Waarschijnlijk ben je op zoek gegaan naar een scriptie laten schrijven via een marktplaats. Hier vind je veel aanbiedingen, je hebt de keuze uit meer dan 200 scriptieschrijvers. Houd er rekening mee dat deze niet allemaal even betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de prijzen niet erg transparant. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat je € 25 of € 35 per uur betaalt. Hier wordt niet bij vermeld hoe lang de ghostwriter met je verslag bezig is.

Het kan dus dat je op de eindstreep misschien wel € 5000 kwijt bent, terwijl je bij een ander amper € 2000 zou betalen. Nog iets waarom je een verslag laten schrijven niet via een marktplaats laat verlopen: de meeste aanbieders zijn anoniem. Je weet dus niet wie er achter zit en waar ze alle informatie vandaan halen. Het kan dus net zo goed om jatwerk gaan. Omdat de schrijver anoniem kun je hier nooit tegen in verweer.

Als laatste nadeel: de ghostwriter krijgt je werk niet op tijd af of nog erger, je ontvangt een verslag helemaal niet. Je bent dan je geld kwijt, dat is natuurlijk doodzonde. Dat is het risico wanneer je een anoniem persoon je verslag laat schrijven.

Scriptiebegeleiding is óók een mogelijkheid

Vind je een verslag laten schrijven te duur of denk je het grotendeels zelf te kunnen? Je kunt dan ook voor scriptiebegeleiding gaan. Hierbij is het de bedoeling dat je het verslag, rapport of scriptie zelf schrijft. Je ontvangt begeleiding op het gebied van het goed uitvoeren van onderzoek, de Nederlandse taal en natuurlijk de vormgeving.

Scriptiebegeleiding is goedkoper. Je betaalt in veel gevallen per uur, dit ligt tussen de € 30 en € 40. Je bepaalt zelf hoeveel uren je nodig hebt. Voor sommige studenten is het voldoende om met 4 uur aan begeleiding verder te gaan, anderen hebben toch meer scriptiebegeleiding nodig.

Verslag na laten kijken

Als laatste heb je nog de mogelijkheid om het verslag na te laten kijken. Het wordt niet voor je geschreven en je ontvangt geen scriptiebegeleiding. Wat wel wordt gedaan is het volledig checken van je verslag op spelling, grammatica, vormgeving, APA (bronvermelding) en andere belangrijke zaken. Er wordt niet op de inhoud van je verslag gelet, je bent dus zelf verantwoordelijk voor de juistheid hiervan.

Een verslag na laten kijken is het goedkoopst. Voor een verslag van 50.000 woorden betaal je ongeveer tussen de € 500 en € 800. Heb je een klein verslag van 8000 woorden? Dan ben je tussen de € 100 en € 200 kwijt.

Zo betaal je de kosten

Je hebt kunnen zien dat een compleet verslag laten schrijven niet heel goedkoop is. Hoe kom je aan het geld om dit te betalen? Ontvang je geld van het DUO, dan zou je dit kunnen gebruiken om je verslag te laten schrijven. Je zou ook eens aan een baantje kunnen denken of je leent het geld, bijvoorbeeld van ouders, vrienden of een echte lening.

Het is de bedoeling dat je de kosten in één keer betaalt. In vrijwel alle gevallen is het noodzakelijk om een aanbetaling te doen. Dit is om te voorkomen dat je het verslag laat schrijven en tussendoor afhaakt. Bedenk dus van tevoren goed of je het verslag wil laten schrijven, liever behoefte hebt aan scriptiebegeleiding of alleen aan het na laten kijken van je scriptie.

Meer weten? Vraag naar de mogelijkheden en tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven