Sparringpartner voor internetondernemers

Bijgewerkt: 2 augustus 2021

De internetondernemer heeft het drukker dan ooit. Een logisch gevolg van het groeiende internet. Als ondernemer kun je wel eens een frisse blik op zaken gebruiken. Iemand die met je meedenkt, waar je ideeën mee bespreekt of die een klankbord is. Wat jij nodig hebt is een sparringpartner voor internet ondernemers.

Business sparringpartner

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een sparringpartner is helemaal geen gek idee. Dit is iemand die bekijkt of je te volgen bent, je ideeën kans van slagen hebben of algemene kennis van zaken heeft. Het probleem is dat niet iedereen bekend is met het online ondernemen. De meesten doen maar wat, het zal wel goedkomen.

Succesvol online ondernemen is niet makkelijk. Van de 3 miljoen Nederlandse websites is nog geen 5% zeer succesvol. Wil je jouw business laten groeien en ervoor zorgen dat je online beter zichtbaar bent? Vertrouw op de sparring partner voor online ondernemers.

“Mijn naam is Bianca, sparringpartner voor internetondernemers, SEO consultant en tekstschrijver. Sinds eind jaren 90 houd ik mij bezig met online ondernemen. Hierbij ondersteun ik veel (startende) internetondernemers.”

Luisteren en vragen stellen

Het kan altijd beter. Wanneer je zo in het businessleven staat streef je naar groei van je onderneming. Je loopt over van ideeën, maar het kan ook dat je op een bepaald gebied vastloopt. Bijvoorbeeld wanneer het op een intern proces, marketing, administratie of verkoop aankomt. Of wanneer je moeite hebt met die online zichtbaarheid, zeker niet onbelangrijk voor internetondernemers.

Schakel vandaag nog een sparringpartner voor internetondernemers in. Deze luistert naar je verhaal, stelt vragen, praat je bij, geeft advies of overwint samen met jou moeilijke situaties.

Out of the box denken

Het probleem is dat je vaak vasthangt in je eigen ideeën, visie of doelen. Iemand die in je onderneming of directe omgeving werkzaam is denkt in hetzelfde patroon. Soms heb je iemand nodig die out of the box denkt. Iemand die de zaak vanuit een hele andere invalshoek benadert.

Sparringpartner zonder belang

Het voordeel van een sparring partner voor internet ondernemers is dat deze geen belang in jouw strategie heeft. Er is geen sprake van afhankelijkheid van de keuzes die je maakt. Hierdoor ontvang je heldere en duidelijke feedback of advies.

Eerlijk advies zonder eromheen te draaien

Je zakelijk partner, levenspartner, medewerker of iemand die je bijstaat zal het al snel met je eens zijn. Dit is geen sparringpartner, je hebt liever eerlijk advies. Zonder meegaand te zijn luister ik kritisch naar je verhaal, ideeën of vragen. Soms ontvang je een antwoord waar je niet zo blij mee bent. Bedenk dat dit juist bedoeld is om je onderneming verder te helpen groeien.

Een andere kijk op SEO

Naast sparringpartner voor internet ondernemers ben ik ook SEO-tekstschrijver en consultant. Sinds eind jaren 90 houd ik mij bezig met zoekmachine optimalisatie (SEO). Opvallend is dat veel webmasters dezelfde handelingen uitvoeren. Dit heeft ertoe geleid dat dit soort handelingen niet meer effectief genoeg zijn.

Met een nieuwe kijk op SEO voorzie ik je van het juiste advies met betrekking tot hogere posities in zoekmachines. Samen bekijken we de concurrentie, wat je kunt verbeteren en hoe de toekomst eruit ziet. Een sparringpartner voor SEO gaat samen met het praten of discussiëren over je internet business. Maar je kunt je ook alleen op dit onderwerp richten.

Alleen voor internet ondernemers

Bijna elke ondernemer kan wel een sparringpartner gebruiken. Gelukkig is hier ook voldoende aanbod in. Ik ben gespecialiseerd in online ondernemen. Daarom ben ik ook alleen beschikbaar als sparringpartners voor online bedrijven. Dit betekent dat je producten of diensten specifiek via het internet aanbiedt.

Heb je naast je internet onderneming ook nog een fysieke winkel, kantoorpand of bedrijf? Dan valt dit niet onder het internet ondernemen.

Definitie internet ondernemen: alle inkomsten komen uitsluitend voort uit online aanbiedingen, diensten of producten.

Leer van gemaakte fouten

Een sparringpartner zal fouten ontdekken. Hier is niks mis mee, fouten maken is menselijk. Bovendien zal geen enkele ondernemer foutloos kunnen groeien. Leer van gemaakte fouten, hier word je alleen maar sterker van. Omdat een sparringpartner je site vanuit een andere hoek bekijkt kan deze alles makkelijker analyseren. Dit brengt je onderneming een stap verder.

Wekelijks, maandelijks of per kwartaal

Als startende ondernemer kun je het financieel zwaar hebben. Daarnaast zijn er veel (zzp) bedrijven die erg op hun budget moeten letten. Geen probleem, een sparringpartner voor online ondernemers hoeft niet duur te zijn. Je bepaalt zelf wanneer er behoefte is aan een gesprek, analyse of advies.

Sommige ondernemers vinden het prettig om wekelijks even te sparren. Bijvoorbeeld 10 minuten per keer, dit kan al meer dan voldoende zijn. Anderen vinden een maandelijks gesprek prima, terwijl weer een ander voor een sparring per kwartaal gaat. Nog minder vaak een sparringpartner nodig? Denk dan eens aan eenmaal of tweemaal per jaar. Ongeveer net zo vaak als dat je naar de tandarts gaat.

Eenmalig sparren, is dat mogelijk?

Het is belangrijk dat je iemand vindt die jou uitdaagt om kritisch naar je zaak te kijken. Eenmalig sparren lijkt interessant, maar dat is het niet. De sparringpartner kan jou moeilijk vanuit een eenmalig gesprek ondersteunen. Herhaling loont, al helemaal binnen het internet ondernemen. Ontwikkelingen gaan zo snel, dat houd je zelf allemaal niet bij.

Het is fijn om regelmatig contact te hebben met de sparringpartner. Niet alleen om je business onder vuur te nemen, ook omdat je van andere internetondernemers kunt leren. Alleen dit brengt je tot het (grote) succes.

Is je situatie uitzichtloos of blijft groei uit? Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Je staat er niet alleen voor. Ga samen met een ervaren internetondernemer de uitdaging aan. Stuur een bericht en laat weten dat je op zoek bent naar de juiste sparringpartner. Je ontvangt dan vrijblijvende informatie.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven