Altijd bovenaan in Google zonder marketingbureau

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Een marketingbureau belooft jou een hoge positie in zoekmachines. Toch kun je ook zelf altijd bovenaan in Google staan zonder dat je een duur SEO pakket afneemt. Dit doe je met veel creativiteit, inzet en misschien wat hulp van een ander.

Waarom je bovenaan in zoekmachine wil staan

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waarom wordt er zo gestreden om een eerste positie in de zoekresultaten? Dit is eenvoudig te verklaren: degene die bovenaan staat ontvangt het grootste aandeel van het zoekverkeer. Een eerste positie kan je 25% tot wel 45% van al het zoekverkeer opleveren. Een tweede positie is je goed voor 11% tot wel 14%. Maar zelfs wanneer je op de vijfde positie staat ontvang je nog tussen de 2% en 5%.

Stel dat maandelijks 100.000 mensen een bepaalde zoekopdracht doen. Voor deze zoekopdracht sta je op positie één in de zoekresultaten. Wanneer je 30% van het zoekverkeer naar je toe trekt dan ontvang je maandelijks dus 30.000 bezoekers voor deze zoekopdracht. En zelfs met een vijfde positie en 3% van het zoekverkeer levert je dit maandelijks toch nog 3000 bezoekers op.

Altijd bovenaan in Google: droom of werkelijkheid?

Voor velen lijkt het een droom om altijd bovenaan in Google te staan. Want iedereen weet dat zoekmachines hun algoritme regelmatig aanpassen. Vandaag sta je op de eerste positie en morgen ineens op de vijfde positie. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Om altijd bovenaan te blijven staan maken veel bedrijven of website-eigenaren gebruik van een online marketingbureau. Deze gebruikt verschillende SEO technieken om die website a) hoger in Google te krijgen en b) ervoor te zorgen dat deze ook hoog blijft staan.

Bovenaan in Google zijn en blijven kan dus werkelijkheid zijn maar kost veel geld. Want een online marketingbureau is niet goedkoop. Gelukkig kun je ook zelf aan de slag en continu bovenaan in de zoekresultaten blijven staan.

Content van hoge kwaliteit

Je kunt net als het marketingbureau allerlei SEO-technieken toepassen maar het draait eigenlijk allemaal om content. Maar dan wel content van hoge kwaliteit. Vroeger konden zoekmachines geen onderscheid maken tussen hoge en lage kwaliteit content. Tegenwoordig kunnen ze dit wel.

Alleen websites met de beste content (inhoud) verdienen een hoge positie in de zoekresultaten. Naast content let je ook op de technische optimalisatie van de website. Mobielvriendelijkheid is een absoluut vereiste net als een korte laadtijd van de website.

Zo blijf je altijd bovenaan in Google staan

Met de beste content zie je jouw website in ranking stijgen. Wanneer je eenmaal op de eerste pagina van Google staat dan gaat het snel. Voordat je het weet dring je de positie één tot en met vijf binnen.

Nu is het belangrijk om altijd bovenaan in Google te blijven staan. Hier heb je geen marketingbureau voor nodig maar dit doe je zelf. Door je content te optimaliseren en nieuwe content toe te blijven voegen.

Houd hierbij Google updates gaten. Wat vorige week nog kon (veel zoekwoorden in een tekst proppen) kan volgende maand niet meer. Vond Google twee dagen geleden veel taalfouten nog geen probleem, is dit morgen ineens veranderd. Kijk dus naar nieuwe Google algoritme updates en pas je content hierop aan.

Nog een methode om altijd bovenaan in Google te staan: blijf aan je website werken. Plaats regelmatig nieuwe content in de vorm van een artikel, blog, column of wat dan ook. Dit hoeft echt niet dagelijks maar minimaal twee keer per maand is zeker aan te raden. Zo blijf je website actief.

SEO teksten en een hoge positie in zoekmachines

Je kunt heel wat vinden van SEO teksten. De één zegt dat het niet bestaat terwijl de ander erbij zweert. Mijn idee: SEO teksten zijn goed scanbaar voor zoekmachines en lekker leesbaar voor websitebezoekers.

Het draait hierbij voornamelijk om opmaak van de tekst, betrouwbaarheid van de inhoud maar ook het gebruik van woorden en zinnen. Eigenlijk moet je zo denken: wanneer websitebezoekers jouw teksten te gek vinden dan sluiten zoekmachines zich hierop aan. Dat is ook de reden waarom je deze website zo hoog in Google tegenkomt. Dit is dan ook gelijk een goed voorbeeld van SEO teksten.

Ook jij bovenaan in Google met de SEO tekstschrijver

Je hebt gezien hoe je altijd bovenaan in Google kan staan. Zonder garantie want die heb je nooit. Het inhuren van een online marketingbureau kost je al snel tussen de € 200 en meer dan € 1000 per maand. Terwijl helemaal niet bewezen is dat alle technieken ook even goed werken. Zo is linkbuilding zelfs een gevaarlijke en valt het tegenwoordig onder grey hat SEO. Hier kan je in de toekomst zomaar op afgestraft worden.

Een SEO tekstschrijver helpt je met het creëren van goede content. Dit is tenslotte waar zoekmachines naar kijken. Maar: sommige tekstschrijvers vragen meer dan het gemiddelde online marketingbureau. Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper. Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan, het zal je verbazen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven