Social media beheerder

Bijgewerkt: 11 mei 2023

Werk aan je online zichtbaarheid! Social media leent zich hier uitstekend voor. Je bereikt een groot publiek en het is vaak gratis. Lukt het niet om je eigen account te beheren? Vertrouw op de social media beheerder. Tegen lage kosten blijf je actief op social media, zonder dat je tijd investeert.

Social media uitbesteden

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het is belangrijk om actief te zijn op social media. Het zorgt voor meer herkenbaarheid en je wekt hier vertrouwen mee op. In combinatie met SEO werk je gratis aan je online zichtbaarheid. Zelfs zonder SEO blijkt social media zeer effectief te zijn. Met deze gratis zichtbaarheid kun je tot duizenden euro’s per maand aan extra omzet realiseren.

Wat doen we? Door middel van unieke en opvallende content zorgen we dat je onder de aandacht van het publiek komt. Je trekt potentiële klanten naar je toe.

Verschillende accounts laten beheren

De social media beheerder is niet alleen beschikbaar voor Instagram of Facebook. Het is mogelijk om meerdere accounts te laten beheren. Denk hierbij aan onder andere:

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • YouTube
 • TikTok
 • Pinterest
 • Mastodon

En nog veel meer! We verzorgen de content, met name de tekstuele content. Deze plaatsen we op je account(s). Het is ook mogelijk om alleen de social media posts te ontvangen, waarna je deze zelf publiceert.

Heb je afbeeldingen of video’s nodig? Hiervoor maken we gebruik van ‘rechtenvrije’ media. We gaan uiteraard op zoek naar de meest pakkende of unieke media, waardoor je zeker opvalt.

Samengevat bedenken, creëren en posten we kwalitatieve berichten op je social media kanalen.

Optimalisatie van je profielen

Heb je al eens kritisch naar je profiel op social media gekeken? De social media beheerder helpt je bij het optimaliseren van je profielen. Je bedrijfspagina’s worden geoptimaliseerd, waardoor je veel professioneler overkomt. Heb je nog geen bedrijfsprofiel? Dan gaan we hier actief mee aan de slag.

Bij het optimaliseren van je profiel houden we rekening met je huisstijl zoals die op je website of in andere uitingen naar voren komt. Het is namelijk belangrijk dat je via social media net zo herkenbaar bent als op andere online kanalen.

Een maandelijkse contentkalender

Sommige onderwerpen zijn heel actueel en hebben betrekking op je business. Vaak is het makkelijk om rondom dit soort onderwerpen content te bedenken. Denk maar eens aan kerst, een politieke kwestie of een gebeurtenis die iedereen bezighoudt.

Maar wat wanneer je in de zogenaamde komkommertijd zit? Dan is het lastig om content voor social media te verzinnen. Toch moet je dit blijven doen, want niet actief zijn betekent dat de aandacht van het publiek verslapt.

We maken een maandelijkse contentkalender. Hierop staan interessante onderwerpen voor je social media’s. Inclusief de timing: wat is het perfecte moment om een bepaald bericht te publiceren? Je ontvangt maandelijks de contentkalender. Aan de hand hiervan worden de berichten gepubliceerd.

Wil je de contentkalender aan laten passen? Geen probleem, we staan altijd voor suggesties open.

Berichten rondom een bepaald thema

De social media beheerder houdt altijd rekening met bepaalde thema’s. Bijvoorbeeld het thema liefde, herfst, verdriet of ondernemerschap. Het is mogelijk om tussen verschillende thema’s wisselen. Of een thema helemaal achterwege te laten.

Het inplannen van posts

Indien mogelijk worden de posts van tevoren ingepland. Dit betekent dat je ze al kunt zien, maar ze staan nog niet online. Indien je dit wenst is het mogelijk om de ingeplande posts nog aan te passen. Neem hiervoor contact op met social media beheerder Bianca.

En weet je niet of er nieuwe posts zijn ingepland? Je ontvangt hier altijd een berichtje van. Dit kan via de e-mail, sms of WhatsApp. Geef je voorkeuren aan.

Voor zakelijke accounts, openbaar of privé

Vaak wordt gedacht dat een social media beheerder alleen geschikt is voor zakelijke accounts (bedrijfspagina’s). Nee, social media beheer is voor iedereen toegankelijk. Bijvoorbeeld wanneer je een openbaar account hebt en je bent een bekendheid, acteur, influencer, sporter of wat dan ook. Of je hebt gewoon ontzettend veel volgers en vindt het moeilijk om je account actief te houden.

Social media beheer is ook geschikt voor privéaccounts. Er staan meer dan voldoende accounts van BN’ers, sporters of ondernemers privé. Omdat ze liever niet alles met de buitenwereld delen.

Op sommige platforms is het mogelijk om continu te switchen tussen openbare- en privé berichten. Bijvoorbeeld op Facebook. Op andere platforms kun je soms kiezen tussen je berichten zichtbaar maken voor iedereen of alleen voor volgers. Terwijl je op andere platforms die keuze helemaal niet hebt: al je berichten staan openbaar of privé.

Afhankelijk van het platform houden we rekening met je voorkeuren. Geef aan of bepaalde berichten openbaar of privé moeten staan.

Hoe werkt het?

Je hebt keuze uit verschillende social media beheer pakketten. Zo kun je kiezen uit een standaardpakket inclusief het updaten van je profiel en dagelijks een social mediapost. Daarnaast heb je keuze uit pakketten met meerdere dagen per dag posten, of juist minder frequent. Bijvoorbeeld een paar keer per week of misschien maar één keer per week.

Elk pakket is maatwerk. Geef daarom aan waar je behoefte aan hebt. Verandert je behoefte in de toekomst? Geen probleem, dan passen we het pakket gewoon aan. Je hebt al een pakket vanaf € 10 per week. Zo goedkoop was het inschakelen van een social media beheerder nog nooit!

Alle social media activiteiten onder één dak

Of je nu één of meerdere social media accounts hebt, het is belangrijk om deze op de juiste manier te beheren. Een goed social mediabeheer maakt of breekt je online zichtbaarheid. Het bepaalt je autoriteit op de markt en hoeveel vertrouwen het publiek in jou heeft.

Vertrouw daarom op de social media beheerder. Deze is begaan met je (online) business en zorgt voor een betere zichtbaarheid. Wil je niet alleen je profiel updaten en social media posts laten plaatsen maar eigenlijk alles laten verzorgen? Dat is mogelijk! Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen van volgers. Of het doorsturen van geïnteresseerden naar je website.

Onder volledig social media beheer vallen de volgende werkzaamheden:

 • Je profiel up-to-date houden
 • Regelmatig posts plaatsen (inclusief content kalender)
 • Vervelende of spamachtige reacties verwijderen
 • Spamaccounts die jou volgen verwijderen (ze halen het engagement omlaag)
 • Bijhouden van de best presterende posts

De beheerder is jouw communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor alle social media activiteiten binnen je bedrijf. Zonder dat je aan een contract vastzet vertrouw je goed beheer van je social media-accounts. Het is marketingtechnisch gezien erg nuttig om hier gebruik van te maken. Wil je meer informatie over de werkwijze of de kosten? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven