SEO tekstschrijver inhuren? Deze staat bovenaan in zoekmachines

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een SEO tekstschrijver inhuren, een goede kwaliteit maar niet teveel betalen. Is dat mogelijk? Jazeker, maar je moet wel weten welke SEO tekstschrijver dit waar kan maken. Ik laat je zien dat kwaliteit en bovenaan in Google staan helemaal niet duur hoeft te zijn.

Het verschil tussen een SEO tekstschrijver en gewone schrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Er zijn duizenden tekstschrijvers in Nederland. De meesten werken online en schrijven voor websites, webshops en (lokale) media. Het zal je vast zijn opgevallen dat niet elke tekstschrijver bovenaan in Google staat.

Dit komt omdat ruim de helft van de tekstschrijvers geen eigen website heeft. Het gaat hier om studenten, uitkeringsgerechtigden of mensen die dit ‘erbij doen’. Deze tekstschrijvers investeren niet in een eigen website. Zonde, want zo weet je niet wat de kwaliteit is en of ze wel hoog in Google weten te scoren.

Dan zijn er nog ervaren tekstschrijvers met een eigen website. Helaas vind je deze ook niet zo goed in zoekmachines terug. Dit heeft weer met kwaliteit te maken. Google wil namelijk alleen websites met de beste kwaliteit bovenaan plaatsen. Dat is dan ook gelijk het verschil tussen SEO schrijven of het normale schrijven. Als SEO tekstschrijver weet ik hoge posities in Google te behalen.

SEO tekstschrijver inhuren? Let op de valkuilen

Bij een SEO tekstschrijver inhuren is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Je gaat natuurlijk voor de beste kwaliteit. Met meer dan 15 jaar schrijfervaring hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Maar er zijn nog meer valkuilen. Bijvoorbeeld het verschil tussen zoekmachine optimalisatie of een gewone tekst. Een SEO tekst is geschreven volgens de SEO richtlijnen van Google.

De prijs is een andere valkuil. Ondernemen moet betaalbaar blijven, daarom vind je hier reële tarieven. De uiteindelijke prijs is van verschillende factoren afhankelijk. Kijk maar eens wat een SEO tekstschrijver inhuren ongeveer moet kosten.

Tijd versus uurprijs

De SEO tekstschrijver heeft natuurlijk een uurprijs in gedachte. Het is niet meer dan logisch dat je voor deze uurprijs betaalt. Uurtje factuurtje, daar doen we niet aan. Het is veel prettiger om vooraf te lezen wat iets gaat kosten. Je wil achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Stel dat je een dienst afneemt tegen 50 uur. Op zich is dit heel redelijk, maar de dienstverlener is 4 uur met je opdracht bezig. Je betaalt dus 4 x € 50 oftewel € 200 in totaal. De andere dienstverlener hanteert een uurtarief van € 60 maar is in twee uurtjes klaar. Je zou dan € 120 kwijt zijn. Om het niet al te moeilijk te maken vraag je gewoon de tarievenkaart aan. Je ziet vooraf wat je betaalt, ongeacht het feit dat de opdracht misschien wel meer tijd in beslag gaat nemen.

Een SEO tekstschrijver inhuren moet voor transparantie zorgen. Maar natuurlijk ook de nodige kwaliteit met zich meebrengen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.

Hoge kwaliteit tegen een reële prijs

Je hebt vast wel gezien dat deze website hoog in zoekmachines scoort. Toegeven: dit gebeurt niet zomaar. Je moet je tegenover Google, Bing en andere zoekmachines bewijzen. Dit doe je door content van hoge kwaliteit op je website te plaatsen. Goede SEO teksten bevatten de juiste spelling en grammatica, zijn interessant en informatief en bevatten natuurlijk wat belangrijke zoektermen.

Het belangrijkste: een SEO tekst is voor de websitebezoeker geschreven, niet voor zoekmachines! Wanneer websitebezoekers jouw teksten interessant vinden, dan deelt de zoekmachine deze mening.

Ondernemen moet betaalbaar blijven, dat vind jij toch ook? Ik heb misschien niet het lef om de hoofdprijs voor een SEO tekst te vragen. Maar ik heb wel het lef om te zeggen dat ik gespecialiseerd ben in SEO. Zodat je een echte SEO tekstschrijver inhuurt.

Wil je een SEO tekstschrijver inhuren? Een hoge kwaliteit tegen een reële prijs? Vraag de tarievenkaart aan, dan zie je wat je (ongeveer) betaalt. Ontdek zelf dat een hoge kwaliteit helemaal niet duur hoeft te zijn.

Dit zeggen anderen over mij

Ik heb in het verleden voor veel grote marketingbureaus en tekstbureaus gewerkt. Altijd tot hun tevredenheid, daar ben ik blij om. Ik vind het alleen niet zo prettig dat anderen mijn kwaliteitsteksten doorverkopen, ook nog tegen een hogere prijs. Daarom werk ik liever rechtstreeks met jou samen, dus zonder tussenkomst van een marketingbureau, tekstbureau of iemand anders. Dat is ook veel prettiger communiceren.

In het portfolio vind je een overzicht van tevreden opdrachtgevers. Sorry dat dit niet altijd up to date is, het ontbreekt me soms aan tijd. Het huis van een schilder is ook nooit geschilderd.

Een SEO tekstschrijver inhuren? Neem contact op, dan bespreken we de details.


? Waarom betaal ik bij sommige tekstschrijvers € 150 of meer per tekst?

Vaak is dit omdat ze minder opdrachtgevers hebben, waardoor ze een hoger tarief hanteren. Bekijk de tarieven van SEO tekstschrijvers.

? Moet ik voor een SEO tekstschrijver kiezen?

Wél wanneer je hoger in Google/ Bing wilt staan. Overigens is niet elke SEO tekstschrijver ook écht een SEO schrijver.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven