Beste SEO tekstschrijver – vind de juiste schrijver

De beste SEO tekstschrijver maakt jouw website of webshop online vindbaar. Hierbij ga je voor de hoogst mogelijke positie in zoekresultaten. Benieuwd hoe je de beste copywriter vindt en wie dit is? Bekijk de tips en tricks en scoor hoger in Google en andere zoekmachines.

Dit doet een SEO tekstschrijver of copywriter

Schrijven voor zoekmachines? Niet doen! SEO betekent dan wel Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie), maar het betekent niet dat je voor zoekmachines moet schrijven.

Wat doet de SEO tekstschrijver dan wel? Deze schrijft in eerste instantie voor websitebezoekers maar houdt wel rekening met de Google SEO richtlijnen. De teksten zien er informatief, wervend en foutloos uit. Wist je al, of niet?

Je begrijpt vast wel dat SEO schrijven veel tijd, kennis en ervaring vraagt. Dit is de reden waarom je SEO teksten niet zomaar zelf schrijft. Maar: er zijn ook wat copywriters die eigenlijk niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Tijd om de beste eruit te pikken.

De beste SEO tekstschrijver vinden

Een tekstschrijver herkennen is niet zo moeilijk: hij of zij schrijft artikelen voor websites en webshops. Een goede SEO schrijver herkennen is een stuk lastiger, vooral wanneer je voor de betere gaat.

Hoe herken je de beste SEO tekstschrijver? Bekijk de belangrijkste aandachtspunten:

  • Weet wat SEO en SEA is
  • Heeft een opleiding of cursus gevolgd
  • Beschikt over een eigen informatieve website
  • Heeft een indrukwekkend portfolio
  • Weet met de eigen website hoog in Google te scoren

Tips bij het vinden van een goede SEO copywriter

Noem het tekstschrijver of copywriter: de meesten vinden dit hetzelfde. Ik zie wel verschil tussen deze twee: een copywriter richt zich meer op advertentieteksten terwijl een tekstschrijver artikelen en blogs schrijft. Ik ben beiden, lekker veelzijdig dus.

Goed, op zoek naar de beste SEO tekstschrijver. Hoe vind je deze? Bekijk hieronder de 3 belangrijkste tips.

1. Niet schrijven voor zoekmachines

Let er op dat de tekstschrijver niet voor zoekmachines schrijft. Dit klinkt een beetje vreemd, maar schrijven voor zoekmachines is heel wat anders dan zoekmachine optimalisatie.

Je wilt echt geen tekst die volstaat met zoveel mogelijk zoekwoorden. Een hoge zoekwoordendichtheid ziet Google of Bing als spam. Je kunt je vast wel indenken wat dit voor jouw website betekent: een lagere ranking. Schrijft de SEO tekstschrijver voor zoekmachines? Laat deze dan maar snel links liggen. De juist copywriter richt zich op kwalitatieve content met een informatieve of relevante inhoud. Dat is zoekmachine optimalisatie.

2. Uitstekende grammatica

Het spreekt voor zich dat teksten over een uitstekende grammatica beschikken. Toch is dit niet bij alle tekstschrijvers vanzelfsprekend. Sommigen hebben meer moeite met taal en spelling. Begrijpelijk, want Nederlands is gewoon moeilijk. Er zijn ook tekstschrijvers die expres een slechte kwaliteit leveren. Wat zeg je daar?

Ik was voor een grote opdracht op zoek naar wat schrijfhulp. Bij verschillende tekstschrijvers vroeg ik om voorbeelden. De voorbeeldteksten waren van een zeer lage kwaliteit en stonden vol kromme zinnen en taalfouten. Toen ik vroeg of ze ook betere kwaliteit konden leveren kreeg ik van beide tekstschrijvers een soortgelijke reactie: “ik ben goedkoop dus dan lever ik ook lage kwaliteit”.

De beste SEO tekstschrijver levert altijd de hoogste kwaliteit, ongeacht zijn tarief. Natuurlijk kun je van een goedkope tekstschrijver geen uitstekende kwaliteit verwachten, maar deze moet hier wel zijn best voor doen. Aan een luie tekstschrijver heb je helemaal niets. Ga je liever voor de allerbeste kwaliteit? Huur dan de betere tekstschrijver in, die je herkent aan eerdergenoemde aandachtspunten.

3. Eigen vindbaarheid

Een SEO tekstschrijver is zelf online vindbaar. Hoe kun je jezelf anders een SEO schrijver noemen? Heeft de tekstschrijver geen website, dan gaat het op dit punt gelijk al mis. Blijkbaar is de tekstschrijver niet in staat om zijn eigen website van teksten te voorzien, laat staan dat deze dit voor jou kan.

Heeft de tekstschrijver wél een website? Let dan vooral op de online vindbaarheid van deze website. Google op verschillende zoekwoorden en bekijk of de betreffende site in de zoekresultaten verschijnt.

Houd er rekening mee dat een website niet op alle zoekwoorden of zoekwoordencombinaties hoog kan scoren. Toch moet de tekstschrijver op minstens drie zoekwoorden(combinaties) ergens bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Nieuwsgierig naar mijn website? Die staat op ruim 170 zoektermen op positie 1-3 in Google. Yes i can.

Goed, je weet nu hoe je een goede SEO tekstschrijver vindt. Kwaliteit is namelijk heel belangrijk, hier blijf je jouw concurrenten mee voor. Op zoek naar een ervaren tekstschrijver tegen een betaalbaar tarief? Ga snel naar de contactpagina of vraag direct informatie aan.

Bianca schrijft voor Becam, Frisia Financieringen, Iphone.nl, Androidtoestel.nl, Stressplein, ZoBegaafd en vele anderen.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy