SEO tekst: zo bestel je een goede seotekst tegen een voordelige prijs

SEO tekst, heb jij er al een (of meerdere) op je website staan? SEO teksten zijn namelijk beter vindbaar in zoekmachines. Je hebt vast wel gezien dat deze website hoog in Google staat. Toevallig wil jij dit ook, want bovenaan in Google staan levert je meer websitebezoekers op. Vandaag start je met je eerste écht goed geschreven SEO tekst.

Waarom een SEO tekst niet altijd een echte seotekst is

Je hebt een SEO tekstschrijver gevonden en deze schrijft een SEO tekst voor jou. Enthousiast plaats je deze tekst op je website. Zoekmachines vinden je tekst niet, dus je bestelt nog meer SEO teksten. Drie maanden later, duizenden euro’s armer en een teleurstelling rijker kom je er achter dat de teksten niet in Google scoren.

Wat ging er mis? Het probleem begon bij de SEO tekstschrijver die geen SEO teksten schreef. Oké, dit klinkt een beetje raar want een SEO tekstschrijver doet toch niks anders? Het probleem is dat iedereen zich SEO tekstschrijver mag noemen, ook wanneer deze helemaal niet weet wat SEO betekent. Kijk, nu weet je waar de schoen wringt. Een SEO tekst is dus niet altijd een écht SEO.

Zo ziet een goede SEO tekst eruit

Hoe moet het dan wel oftewel hoe ziet een goede SEO tekst eruit? Het is lastig om dit uit te leggen, een goed geschreven tekst voldoet in ieder geval aan de richtlijnen van zoekmachines. Laat ik je dit zeggen: een goede SEO tekstschrijver staat zelf hoog in Google. Is de tekstschrijver van jouw keuze amper vindbaar in zoekmachines, dan moet je je afvragen of het hier wel om een echte SEO schrijver gaat.

Dit is waarom je bovenaan in Google wil staan

Goed, je wil dus een SEO tekst. Met als doel om bovenaan in Google te staan. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is geen doel op zich maar een handig hulpmiddel. Met goed geschreven SEO teksten verschijn je hoger in Google. Nu is het natuurlijk altijd leuk om op de eerste positie en hiermee het podium te staan, maar je doet het eigenlijk niet voor de eer. Bovenaan in Google staan betekent meer websitebezoekers.

Met meer websitebezoekers gaat jouw conversie omhoog. Die hogere conversie, dat is het einddoel. Dit is dus waarom je bovenaan in Google wil staan.

Je hebt vast al begrepen dat dit niet zomaar gaat. Je kunt Google niet opbellen en zeggen: hé Google, plaats mij bovenaan in jouw zoekresultaten. Je kunt ze ook niet omkopen, tenzij je voor een betaalde advertentie gaat. Je moet aan Google bewijzen dat jouw website beter is dan die van de concurrenten. Dit doe je met goed geschreven SEO teksten of SEO blogs. Daarnaast houd je je website up to date en is deze technisch in orde.

SEO tekst bestellen: zo doe je dat

Het lijkt heel eenvoudig om een SEO tekst te bestellen. Alsof je via het internet een paar sokken bestelt. Nou, zo eenvoudig is dat niet. Je hebt namelijk verschillende kwaliteiten in sokken en ook de prijs verschilt. Zo zit het ook met het bestellen van een SEO tekst. Bij de een krijg je een tekst van hoge kwaliteit, bij de ander is het drie keer niks.

Een SEO tekst bestellen doe je bij voorkeur bij een tekstschrijver die zelf hoog in Google staat. Dan weet je ieder geval zeker dat je met een SEO tekstschrijver te maken hebt.

Wat kost een seotekst?

Als echte Nederlander wil je natuurlijk weten wat een SEO tekst kost. Ik geef je geen ongelijk, ik vergelijk van tevoren ook altijd prijzen. Ik kijk natuurlijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit. Het liefst wil ik een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Tja, ik ben en blijf toch een zuinige Hollander (sorry daarvoor).

Ik vind het altijd leuk om tekstschrijvers met elkaar te vergelijken. Zo kom ik tekstschrijvers tegen die niet in Google scoren maar wel € 150 – € 200 voor een tekst vragen. Die ze dan ook nog een seo tekst noemen. Oeps.

De tekstschrijvers die wel bovenaan in Google staan die vragen tussen de € 75 en € 125 per SEO tekst. Nu ben ik al heel wat jaren ondernemer en weet als geen ander hoe moeilijk het ondernemen soms kan zijn. Vooral in het begin loop je tegen hoge kosten aan, maar ook op een later moment kan het financieel lastig zijn. Om ondernemen betaalbaar te houden hanteer ik een tarief waar ik prima mee vooruit kan en waar jij blij van wordt.

De prijs van een SEO tekst: minder dN € 85. Maar let op, dat is mijn eigen tarief. Bij anderen kan het tarief een stuk hoger liggen. Overigens vind je ook tekstschrijvers die voor € 5 of € 10 aan de slag gaan. Je begrijpt vast wel dat dit niet echt een ervaren tekstschrijver is. Door de vele taalfouten of kromme zinnen verschijnt deze tekst nauwelijks in Google. Je moet natuurlijk wel het verschil tussen verschillende teksten kennen.

Ook een SEO tekst bestellen? Neem gerust contact op of lees nog even verder. Genoeg leuke blogs op deze website.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy