Hoe verwijder je Facebook?

Facebook verwijderen: een keuze die je bewust maakt. Bijvoorbeeld omdat je achteraf spijt hebt van het account, of er problemen zijn ontstaan door het account. Facebook verwijderen lijkt niet altijd even makkelijk, deze functie zit een beetje verstopt. Wie eenmaal de goede pagina voor zich heeft zal zien dat het verwijderen van Facebook vrij eenvoudig is.

Waarom Facebook verwijderen?

Facebook is een sociaal netwerk: je kan er vrienden toevoegen, en ook weer vrienden van vrienden. Al snel heb je een heel netwerk van vrienden. Hoewel het ‘vrienden’ wordt genoemd zijn het vaak kennissen, collega’s, buren of oude klasgenootjes die tussen je vrienden staan.

In sommige gevallen voelt iemand zich teveel bekeken via Facebook. Tenslotte deel je alles met iedereen, en hierbij kunnen er soms roddels ontstaan. Ook kan het voorkomen dat iemand er teveel tijd in moet steken, er geen zin meer in heeft of verslaafd raakt aan Facebook. Maar je kan achteraf ook gewoon spijt hebben van je account. Hoe dan ook, er zijn zeer veel verschillende redenen om Facebook te willen verwijderen.

De keuze maken

De keuze om Facebook te verwijderen, is een eigen keuze. Hierbij moet jij je niet om laten praten door anderen. Wie Facebook verwijderen wil, heeft daar alle recht toe. Niemand kan je verplichten om je privéleven met anderen te delen. Wanneer de keuze is gemaakt om Facebook te verwijderen; denk hier dan eerst goed over na. Eenmaal verwijderd, komt het account nooit meer terug.

Hoe verwijder je Facebook – verwijderen in 3 stappen

Het verwijderen van Facebook is niet zo moeilijk. Toch kunnen sommigen de betreffende pagina niet vinden. Facebook lijkt deze een beetje verstopt te hebben. Dat is ook logisch: hoe meer profielen, hoe populairder Facebook is. Voor wie echt van zijn profiel af wil, is het even zoeken. Via onderstaande stappenplan kun je het account gemakkelijk verwijderen.

1. Log in op het Facebookaccount

Stap 1 ‘hoe verwijder je Facebook’. Gebruik je de app, dan sta je vaak standaard ingelogd. Is dit niet het geval, log dan alsnog in. Je kunt ook inloggen via de desktopversie: https://www.facebook.com.

2. Facebook verwijderen: account deactiveren

Ben je ingelogd, ga dan rechtsboven in het menu naar instellingen à algemeen à algemene accountinstellingen. Scroll naar onderen totdat je ‘account beheren’ ziet staan. Selecteer/ tik op ‘bewerken’. Kies nu voor ‘je account deactiveren’. Je account is nu gedeactiveerd. Anderen zien jouw profiel, foto’s, berichten en reacties niet meer. Je kunt het profiel altijd opnieuw activeren.

3. Facebook definitief verwijderen

Facebook verwijderen zonder deze te deactiveren? Facebook heeft dit goed verborgen. Je Facebookaccount verwijderen kan via de volgende link: https://www.facebook.com/help/delete_account. Kies onderaan voor ‘account verwijderen’.

Let op, het kan tot 24 uur duren voordat een account is verwijderd. Soms is iemand te ongeduldig en probeert het account opnieuw te verwijderen. Niet nodig: éénmaal Facebook verwijderen is voldoende. Binnen 24 uur zal de opzegging behandeld worden. Het gehele account zal verdwijnen, hierbij ook alle foto’s en berichten op de profielpagina. De profielpagina is na verwijderen ook niet meer opvraagbaar. Verzonden Messenger berichten zijn voor de ontvanger wel nog leesbaar. De afzender is echter onbekend.

Spijt van het verwijderen van Facebook

Hoe verwijder je Facebook en haal je dit terug? Een account dat verwijderd, is, komt niet meer terug. Toch kan je spijt krijgen van het verwijderde account. Helaas is dit niet meer te herstellen. Wel is het mogelijk om een nieuw account aan te maken.

Soms is het lastig om de oude contacten weer terug te vinden: meestal gaat dit makkelijker wanneer er een aantal teruggevonden zijn. Via de netwerken vind je snel weer je oude contacten terug. Breng je oude contacten op de hoogte van je nieuwe account, en zeg dat je graag weer opnieuw vrienden wilt worden. De meeste mensen doen hier niet moeilijk over en voegen je weer probleemloos toe. Tip: gebruik je contactenlijst op je smartphone om vrienden toe te voegen.

Een nieuw account kan ook een nieuwe start betekenen: mensen waar je het niet goed mee kan vinden, hoef je dit keer niet toe te voegen op je nieuwe account. Dat scheelt in ieder geval weer een hoop gezeur.

Vaker nieuw profiel aanmaken

Verwijder niet continue een profiel om vervolgens weer een nieuwe aan te maken: dit komt erg onbetrouwbaar over voor je contacten. De kans is dan groot dat ze helemaal geen vrienden meer met je willen zijn. Maak daarom altijd een bewuste keuze bij het verwijderen van een Facebookaccount.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy