SEO landingspagina, dat is toch wat anders

Bijgewerkt: 22 augustus 2021

Een SEO landingspagina, verschilt die van anderen dan landingspagina’s? Ja, een SEO landingspagina is namelijk beter vindbaar in zoekmachines. Een echte aanrader want zo haal je het maximale uit deze webpagina. Met de juiste aanpak staat een SEO landingspagina op de eerste pagina van Google. Dit betekent tot wel 45% van al het zoekverkeer aantrekken.

Wat is een landingspagina?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een landingspagina is bedoeld om mensen vanuit social media, een nieuwsbrief of advertenties naartoe te sturen. Feitelijk verwijs je vanuit een mediabron naar deze landingspagina. Voordeel hiervan is dat je de pagina heel specifiek kunt afstellen op de bezoekers. Je weet immers waarom deze bezoekers naar je website gaan, daar pas je de inhoud op aan.

Het voordeel van een SEO landingspagina

Een landingspagina verschijnt op de website en zal vroeg of laat door Google geïndexeerd worden. Veel landingspagina’s verschijnen niet in Google. Dit komt omdat de inhoud helemaal is afgestemd op de doelstelling, er is geen rekening gehouden met SEO. Wanneer je voor een SEO landingspagina gaat dan realiseer je een hogere positie in de organische zoekresultaten.

Op deze manier trek je niet alleen bezoekers vanuit media naar de landingspagina toe, maar ook vanuit Google en andere zoekmachines. Dit levert natuurlijk veel meer websitebezoekers en mogelijk ook klanten of opdrachtgevers op.

Een goede landingspagina

Hoe moet je een goede landingspagina maken? Hier zijn wel een aantal richtlijnen voor. Ten eerste moet de landingspagina kort en overzichtelijk zijn. De bezoeker moet niet worden blootgesteld aan afleidingen. Uiteraard moet de pagina vertrouwen opwekken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door met lage prijzen, uitstekende service of vernieuwende producten te pronken. Denk ook eens aan ‘groene’ producten of diensten, daar scoor je altijd mee.

Een goede landingspagina is natuurlijk ook voorzien van het aanbod en wat hier de voordelen van zijn. Daarnaast een call-to-action, dit is echt het centrale punt. Verstop die call-to-action dus niet ergens helemaal onderaan de pagina.

SEO landingspagina, net wat anders

Een landingspagina scoort vaak slecht in zoekmachines. Toch is het zeker mogelijk om hiermee hoog in Google te verschijnen, hier heb je dan wel een SEO landingspagina voor nodig. Nadeel van een SEO landingspagina is dat deze wat uitgebreider moet zijn. Te korte teksten scoren over het algemeen slechter. Je kunt dit oplossen door de bovenste helft als ‘normale’ landingspagina in te richten. De tweede helft gebruik je als SEO landingspagina, eventueel met een uitklapbare tekst.

Veel mensen zien een SEO landingspagina als een standaard webpagina. Dat kan natuurlijk ook, je mikt dan op bezoekers die uit zoekmachines afkomstig zijn. In dit geval kun je de SEO landingspagina inrichten zoals je wenst. Het kan dus ook om een SEO blog gaan.

Wat staat er op een landingspagina?

De vraag is wat er op een landingspagina staat (of zou moeten staan). Dat hangt helemaal van de doelstelling af, maar ook waar de bezoekers vandaan komen. Trek je bijvoorbeeld bezoekers vanuit een advertentie dan hebben deze bepaalde verwachtingen. Via de landingspagina zul je aan deze verwachtingen moeten voldoen.

Steeds meer bedrijven trekken bezoekers vanuit social media naar hun website. Maak je hier een aparte landingspagina voor aan, dan moet de inhoud aansluiten bij de post op social media. Gaat het echter om een SEO landingspagina en wil je voornamelijk bezoekers uit zoekmachines trekken, dan heeft deze weer een andere inhoud en opmaak.

Wat moet er absoluut op een landingspagina staan? Zaken die de bezoeker stimuleren om een actie uit te voeren. Dit zijn bijvoorbeeld de aankoop van een product, inschrijven voor een nieuwsbrief, offerte aanvragen of aanmelden voor een training of cursus. Enkele voorbeelden die bij de doelstelling van de landingspagina horen.

Wat kost een landingspagina?

Wil je een landingspagina laten maken? Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Wat kost een landingspagina? De inhoud wordt door een tekstschrijver verzorgd. De kosten hiervoor bedragen vanaf € 70. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek de verassende prijzen.

Een dure landingspagina van bijvoorbeeld € 200 wil niet zeggen dat deze ook beter is. Je neemt namelijk een dienst af, geen product. Met veel SEO ervaring houden we de kosten laag, waarbij we toch voor het beste resultaat gaan.

Wil je een landingspagina laten maken, dan kun je op mooie prijzen rekenen. Wil je vooraf vergelijken dan kan en mag dit. Een slimme ondernemer of webmaster gaat voor de beste prijskwaliteit verhouding.

De complete pagina laten maken en op je website plaatsen

Ben je niet zo handig met de website beheren, dan laat je de complete SEO landingspagina maken. De webbeheerder of webdesigner zorgt er dan voor dat de pagina inclusief inhoud op de website verschijnt. Houd in dit geval rekening met een meerprijs.

Landingspagina verwijderen? Maak een redirect aan

Een gewone landingspagina die aan een campagne vasthangt zal vroeg of laat zijn functie verliezen. Het is dan heel logisch om de landingspagina te verwijderen of buiten werking te stellen. Ook een SEO landingspagina kan nutteloos zijn geworden, of de inhoud is verplaatst naar een andere webpagina.

Een landingspagina verwijderen? Geen probleem, maak dan wel een redirect aan. Dit noem je ook wel een URL omleiding. Verwijs bezoekers vanuit de oude URL door naar een andere pagina binnen de website. Dit kan de homepagina zijn maar ook een specifieke pagina. Voordeel van deze techniek is dat je bezoekers nog steeds vangt zonder ze direct weg te sturen. Elke bezoeker is een potentiële klant of opdrachtgever, vergeet dat niet.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven