Op zoek naar een tekstschrijver

Ben je op zoek naar een tekstschrijver? Vind de (SEO) copywriter voor webteksten, blogs, nieuwsberichten of persberichten. Kwaliteit staat voorop, zodat de teksten perfect aansluiten bij jouw website of webshop.

Freelance tekstschrijver copywriter

Met de freelance tekstschrijver kun je vooruit. Je betaalt namelijk alleen voor het geleverd werk, niet voor koffiepauzes of het voeren van privé telefoongesprekken. Tenminste, wanneer je de tekstschrijver per woord betaalt. Hanteert de copywriter een uurtarief? Mogelijk ben je duurder uit, maar dit is iets wat per situatie verschilt.

Mijn tip: betaal niet teveel en reken de teksten per woord af of vraag om een vaste prijs, maar zeker geen uurprijs. Betaal je toch liever een uurtarief, dan is het misschien verstandiger om een vaste tekstschrijver in dienst te nemen.

Op zoek naar een tekstschrijver: online vindbaarheid

Je hebt teksten voor je website of webshop nodig. Jouw belangrijkste doel is informeren en natuurlijk de online vindbaarheid. Een goede tekstschrijver weet hoe je middels teksten vindbaar bent en blijft.

Met meer dan 10.000 Nederlandse tekstschrijvers is het wel even zoeken naar het juiste exemplaar. Wie gaat jouw online vindbaarheid verbeteren?

Heel simpel: de tekstschrijver die zelf ook goed gevonden wordt. Daarbij weet je zeker dat de tekstschrijver verstand van SEO heeft. Zonder hier de hoofdprijs voor te betalen, want ook een goedkope tekstschrijver kan bovenaan in de zoekresultaten staan. Google maar eens op ‘goedkope tekstschrijver‘.

Werkwijze van een tekstschrijver

Heb je nog nooit eerder teksten voor je website of webshop laten schrijven? Of deze eerder via een schrijvers platform besteld.? Laat ik iets uitleggen over de algemene werkwijze van de tekstschrijver.

Je verkenningstocht begint met het allereerste contact. Stuur een e-mail of bel en vertel wie je bent en wat je doet. Zo krijgt de tekstschrijver een algemene indruk van wat jij nodig hebt. Laat weten voor welke website en hoeveel teksten je nodig denkt te hebben.

De meeste schrijvers stellen een offerte op of geven je een vaste woordprijs. Ik probeer mee te denken over jouw project. Mijn doel is om jou kwalitatief goede teksten te leveren waardoor je online zichtbaarheid verbetert. Soms heb ik iets meer informatie nodig, dit hoor je vanzelf.

Is de opdrachtomschrijving duidelijk? Dan gaat de tekstschrijver voor jou aan de slag. Je ontvangt de teksten binnen de vastgestelde deadline. Komt hier iets tussen, dan hoor je dit tijdig. Ben je tevreden over de teksten, dan ontvang je een btw-factuur. Zo werk ik, maar een ander kan natuurlijk anders werken.

Mag ik je geleverde teksten weigeren?

Bij een eerste kennismaking is het nog even aftasten: wat heb ik aan de tekstschrijver? Daarom ontvang je de eerste tekst op proef (proeftekst). Beoordeel de kwaliteit en vraag eventueel om verbeteringen. Blijf je het niks vinden, dan geef je de tekst terug en betaal je niets. Ben je wel tevreden, dan ontvang je een eerste factuur.

Bij volgende opdrachten werkt het net iets anders. Je neemt namelijk een dienst op maat af. Teksten zijn speciaal voor jou of je website is geschreven. Het is niet mogelijk om gedurende een openstaande opdracht geleverde teksten te weigeren. Natuurlijk mag je wel om aanpassingen vragen, bijvoorbeeld omdat je het net iets anders bedoeld had. Of omdat je een foutje ziet (ook tekstschrijvers zijn gewone mensen).

Op zoek naar een tekstschrijver: dit betaal je

Je hebt tekstschrijvers voor 1 cent per woord maar ook schrijvers die 25 cent per woord rekenen. Zijn dit concurrenten van elkaar? Nee, er zit namelijk veel kwaliteitsverschil tussen deze schrijvers. Wat overigens niet wil zeggen dat de duurste tekstschrijver ook de beste is. Daarnaast kan een goedkope schrijver zichzelf tekort doen maar wel een uitstekende kwaliteit leveren.

Tip: bekijk het portfolio of vraag om voorbeeldteksten. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit.

Wat kost een tekstschrijver nu echt? Reken op een prijs variërend van €40 tot €100 per blog (500 woorden). Of €20 tot €40 voor een productomschrijving van 300 woorden. Dit lijkt misschien veel, maar kwaliteit mag ook best wat kosten. Het is ook een keuze die je maakt: een goede vindbaarheid of tevreden websitebezoekers tegenover een lage ranking in zoekmachines.

Meer weten? Stuur een e-mail of bel. Vragen staat vrij, maar dat wist je al.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy