Op zoek naar een tekstschrijver

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Ben je op zoek naar een tekstschrijver? Vind de (SEO) copywriter voor webteksten, blogs, nieuwsberichten of persberichten. Kwaliteit staat voorop, zodat de teksten perfect aansluiten bij jouw website of webshop.

Freelance tekstschrijver copywriter

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Met de freelance tekstschrijver kun je vooruit. Je betaalt namelijk alleen voor het geleverd werk, niet voor koffiepauzes of het voeren van privé telefoongesprekken. Tenminste, wanneer je de tekstschrijver per woord betaalt. Hanteert de copywriter een uurtarief? Mogelijk ben je duurder uit, maar dit is iets wat per situatie verschilt.

Mijn tip: betaal niet teveel en reken de teksten per woord af of vraag om een vaste prijs, maar beter geen uurprijs. Betaal je toch liever een uurtarief, dan is het misschien verstandiger om vooraf om een vaste prijs te vragen. Als of neem vaste tekstschrijvers in dienst.

Op zoek naar een tekstschrijver: online vindbaarheid

Je hebt teksten voor je website of webshop nodig. Jouw belangrijkste doel is informeren en natuurlijk de online vindbaarheid. Een goede tekstschrijver weet hoe je middels teksten vindbaar bent en blijft.

Met meer dan 10.000 Nederlandse tekstschrijvers is het wel even zoeken naar het juiste exemplaar. Wie gaat jouw online vindbaarheid verbeteren?

Heel simpel: een tekstschrijver moet zeker verstand van SEO hebben. Dit herken je doordat tekstschrijvers goed in zoekmachines scoort, bijvoorbeeld met eigen website voor opdrachtgevers. Goed middels content scoren is absoluut mogelijk, zelfs wanneer je niet aan linkbuilding doet. Google eens op ‘goedkope tekstschrijver‘. Ik sta al jarenlang met deze zoekterm ook de bovenste positie in Google. Zo eenvoudig is het om middels content zichtbaar te zijn.

Werkwijze van een tekstschrijver

Heb je nog nooit eerder teksten voor je website of webshop laten schrijven? Of deze eerder via een schrijvers platform besteld.? Laat ik iets uitleggen over de algemene werkwijze van de tekstschrijver.

Je verkenningstocht begint met het allereerste contact. Stuur een e-mail of bel en vertel wie je bent en wat je doet. Zo krijgt de tekstschrijver een algemene indruk van wat jij nodig hebt. Laat weten voor welke website en hoeveel teksten je nodig denkt te hebben.

Hier ontvang je de tarievenkaart. Misschien heb je iets anders nodig, in dit geval probeer ik weet het denken over je project. Mijn doel is om jou kwalitatief goede teksten te leveren waardoor je online zichtbaarheid verbetert. Soms heb ik iets meer informatie nodig, dit hoor je vanzelf.

Is de opdrachtomschrijving duidelijk? Dan gaat de tekstschrijver voor jou aan de slag. Je ontvangt de teksten binnen een redelijke termijn maar dit kan door grote drukte soms afwijken. Komt hier iets tussen, dan hoor je dit tijdig. Ben je tevreden over de teksten, dan ontvang je een btw-factuur. Zo werk ik, maar een ander kan natuurlijk anders werken.

Mag je geleverde teksten weigeren?

Bij een eerste kennismaking is het nog even aftasten: wat heb ik aan de tekstschrijver? Daarom ontvang je de eerste tekst op proef (proeftekst). Beoordeel de kwaliteit en vraag eventueel om verbeteringen. Blijf je het niks vinden, dan geef je de tekst terug en betaal je niets. Ben je wel tevreden, dan ontvang je een eerste factuur.

Bij volgende opdrachten werkt het net iets anders. Je neemt namelijk een dienst op maat af. Teksten zijn speciaal voor jou of je website is geschreven. Het is niet mogelijk om gedurende een openstaande opdracht geleverde teksten te weigeren. Natuurlijk mag je wel om aanpassingen vragen, bijvoorbeeld omdat je het net iets anders bedoeld had. Of omdat je een foutje ziet (ook tekstschrijvers zijn gewone mensen).

Op zoek naar een tekstschrijver: dit betaal je

Met de kwaliteit zit het wel goed, daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Als SEO tekstschrijver is er veel kennis en ervaring in huis. Maar hoe zit het met de prijs? Heel eenvoudig, dit vraag je gewoon op. Je ontvangt de tarievenkaart, hierop staat alles wat je moet weten. Ontdek dat ik niet tot de duurste tekstschrijver behoor, ondernemen moet tenslotte voor jou betaalbaar blijven.

Tip: bekijk het portfolio of vraag om voorbeeldteksten. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit.

Wat kost een tekstschrijver nu echt? De prijs is afhankelijk van hetgeen je nodig hebt. Bijvoorbeeld de lengte van de tekst of waar die over moet gaan. Maar ook de doelstelling en hoeveel tijd het uiteindelijk kost. Ga je voor een SEO tekst? Een zoektermenonderzoek is altijd bij de prijs inbegrepen. Alle vermelde tarieven zijn exclusief btw, maar dat staat ook op de kaart aangegeven.

Meer weten? Stuur een e-mail of bel. Vragen staat vrij, maar dat wist je al.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven