Marketing consultant inhuren

Heb je advies nodig op het gebied van marketing? Werk samen met dé marketingconsultant van Nederland. Ik help bedrijven bij je marketingvraagstukken. Daarnaast bied ik ondersteuning bij de ontwikkeling en uitwerking van marketingconcepten.

Mijn aanpak is gericht op bedrijven die behoefte hebben aan meer leads en sales. Naast marketing consultancy kun je ook terecht voor zoekmachine optimalisatie (SEO), sociale media marketing, webdesign en nog veel meer.

Beperkt aanbod marketing adviseurs

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


In Nederland en België heb je keuze uit verschillende marketeers en marketingbureaus. Deze bieden allemaal diensten op het gebied van online marketing aan.

Ben je op zoek naar een marketingconsultant, dan is het aanbod beperkt. De meeste consultants zijn bij grote bedrijven in vast dienstverband werkzaam. Nederland telt minder dan 500 zelfstandig werkende marketing consultants.

Marketing consultant Venlo én heel Nederland

Ik ben werkzaam in de regio Venlo, maar uiteraard voor bedrijven door heel Nederland beschikbaar. Hierbij werk ik op afstand: telefonisch, via videobellen en e-mail. Liever een fysieke afspraak maken of mij op locatie laten werken? In sommige gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op.

Wat je van een online marketing consultant kunt verwachten

Met betrekking tot online marketingconsultancy kun je gedegen advies verwachten. Samen kijken we welke producten en/of diensten je wil promoten. Hierbij is het belangrijk om niet alleen de doelen en doelgroepen maar ook de concurrentie in kaart te brengen.

Het promoten gebeurt via een website, sociale mediakanalen, een app andere kanalen. De marketing kan en zijn weer afhankelijk van de doelgroep, doelstelling en het budget.


Dit kun je van mij als online marketing consultant verwachten:

 1. Strategische planning

Ik ben betrokken bij het ontwikkelen van een online marketingstrategie, die aanschrijven bij jou/jullie doelstellingen. Hierbij identificeer ik doelgroepen, maar analyseer ook de huidige online aanwezigheid.

 • Digitale campagnes

Het opzetten en beheren van digitale marketingcampagnes. Bijvoorbeeld zoekmachine op de, betaalde advertenties, e-mailmarketing en contentmarketing. Overigens is dit gedeelte niet verplicht, je kunt ook alleen advies ontvangen.

 • Data-analyse

Het verzamelen en analyseren van gegevens om de effecten van de marketingcampagne te meten. Hierbij maak ik gebruik van verschillende tools om inzicht te krijgen in het gebruikersgedrag en de prestaties van website, sociale media en/of advertenties.

 • Optimalisatie

Op basis van de verzamelde gegevens ontvang je advies voor optimalisatie. Bijvoorbeeld de strategie aanpassen, de website verbeteren of het advertentiebudget beter verdelen.

 • Contentstrategie

Bij online marketing speelt content een grote rol. Ik help bij het ontwikkelen van de juiste strategie om de doelgroep aan te trekken en de aandacht vast te houden. Denk hierbij aan blogposts, video-inhoud, social media updates en andere soorten content. Je ontvangt hier advies over, of het is mogelijk om deze content te laten maken.

Informatie over het adviestarief

De gemiddelde advieskosten liggen rond € 50 per uur. Maar het is niet nodig om met een uurtarief te werken. Vooraf ontvang je een goede prijsindicatie.

Voor kleine bedrijven en websites kost eenmalige marketing consultancy tussen de € 100 en € 350. Dit kan voor kleine bedrijven of starters een grote investering zijn, maar het verdient zich makkelijk terug. Is er naast advies behoefte aan extra ondersteuning of aanvullende werkzaamheden? Dan geldt een meerprijs, dit wordt vooraf bekendgemaakt.

“Fijne tarieven heb je, Bianca. Voordeliger dan bij je collega’s maar naar mijn mening wél eerlijker advies.”

Hans G. – Eigenaar webshop herenkleding


Voor grote bedrijven of websites met veel organisch verkeer, is marketing consultancy wat duurder. Dit komt omdat de onderzoeken en analyses meer tijd in beslag nemen. Bovendien zal het advies veel uitgebreider en complexer zijn. Marketing consultancy voor grote bedrijven kost tussen de € 250 en € 500. Ook nu weer geldt dat extra ondersteuning of aanvullende werkzaamheden een meerprijs met zich meebrengt.

Hoe het met kosten voor reistijd zit

Het komt niet zo vaak voor dat een adviesgesprek op locatie noodzakelijk is. Via online communicatie verzamel ik gegevens en data, voer ik een analyse uit en stel een marketingplan met een strategie op. Dit kan volledig online plaatsvinden. Hierbij voeren we overleg via videobellen (Microsoft Teams), telefonisch en per e-mail.

Liever een adviesgesprek of het doornemen van het marketingplan bij jou op kantoor? Houd rekening met extra tijd en dus ook hogere kosten. Daarnaast krijg je met reiskosten te maken.

Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van de afstand tussen Venlo en jouw kantoor of de gewenste locatie. Dit is een indicatie van de kosten met betrekking tot reistijd:

 • Tot 10 km vanaf Venlo: gratis
 • 10-25 km vanaf Venlo: € 15
 • 25-50 km vanaf Venlo: € 30
 • 50-100 km vanaf Venlo: € 55

Afstanden van meer dan 100 km vanaf Venlo, alleen in overleg.

Marketingadvies voor kleine bedrijven

Meestal zijn het kleine bedrijven die voor marketingadvies kiezen. Als marketingconsultant merk ik dat kleine bedrijven met een beperkt budget werken. Ze willen zoveel mogelijk marketingtechnieken zelf toepassen.

Dit is zeker mogelijk, maar wel naar aanleiding van professioneel advies. Samen stellen we een marketingstrategie op. In deze strategie staat onder andere:

 • De doelstellingen
 • Definitie van de doelgroep
 • Beschrijving van de waardepropositie
 • De juiste marketingkanalen
 • Een contentplan
 • Tijdlijn
 • Definieerbare en meetbare KPI’s
 • Budget

Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Daarom kun je de marketingstrategie van een ander bedrijf nooit op je eigen bedrijf toepassen. Dit maakt individueel marketingadvies zo belangrijk.

Consultancy voor grote bedrijven

Vaak werken grote bedrijven met meerdere interne experts. Niet alleen een consultant maar ook met ICT-ers, marketeers, copywriters en mogelijk andere professionals. Meestal is de consultant in dienstverband. Maar het is zeker mogelijk om met een externe marketingadviseur samen te werken. Vaak geeft dit een frisse blik op de huidige marketingstrategie.

Hoe vaak moet ik een marketing consultant inhuren?

Misschien vraag jij je af hoe vaak je met een consultant moet samenwerken. Wanneer je online marketing zelf uitvoert, naar aanleiding van consultancy, is het aan te raden om één keer per jaar een consultant in te schakelen. Hierbij wordt je huidige marketingstrategie onder de loep genomen. Naar aanleiding hiervan ontvang je een nieuw marketingplan met een duidelijke strategie.

Vandaag nog samenwerken met het marketingadviesbureau

Als marketing consultant, voor sommigen ook bekend als marketingadviesbureau, ben ik dagelijks bereikbaar, uitgezonderd zon- en feestdagen. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail. Liever bellen? Hier plan je een belafspraak in.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven