Marketingbureau Limburg: maar dan ook écht

Ich bin ’n marketingbuerau oet Limburg, Venlo um precies te zien. Nou, dat maakt duidelijk dat je marketingbureau Limburg hebt gevonden. Ik ben gevestigd in Venlo, geboren in Maastricht. Door de jaren heen hielp ik meer dan 500 Nederlandse bedrijven met online marketing. Voor Limburgers bied ik lokale SEO aan, gericht op het aantrekken van het juiste publiek.

Maar dan ook echt uit Limburg!

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Google eens op ‘marketingbureau Limburg’ en verbaas je over de zoekresultaten. Niet alle bureaus komen uit Limburg. Vooral de adverteerders mikken op klanten uit Limburg, en er zijn meer dan voldoende mensen die hierin trappen.

Wil je zakendoen met een marketeer met de Limburgse gastvrijheid en mentaliteit? Laten we kennis maken.

Van Maastricht tot Venlo

“Iech bin gebore in Mestreech.” Hier begon de liefde voor schrijven, iets dat later uitgroeide tot SEO schrijven. “Op ’t moment woon ich mit väöl plezeer in Venlo.” Van hieruit begon ik mij te verdiepen in de werking van zoekmachines en SEO.

Voor het gemak pakte ik social media erbij, wetende dat dit een impact heeft op de zichtbaarheid en autoriteit van bedrijven.

Of je nu uit Maastricht, Sittard, Roermond of Venray komt: we spreken allemaal dezelfde taal. Dit betekent dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen, ook wanneer het op online marketing aankomt. Jij wil met je website goed gevonden worden in zoekmachines, ik realiseer dat.

Samenwerken met marketing bureau Limburg

Wat kost een online marketing bureau? Dat is de eerste vraag die ondernemers en website eigenaren zich afstellen. Sommige marketingbureaus werken met fysieke afspraken. Ze komen naar je toe, zelfs wanneer dit vanuit Rotterdam naar Limburg is. Het kan prettig zijn om face-to-face met de marketeer in gesprek te gaan. Maar het kost ook veel tijd en vooral veel geld.

Wil je online marketing zo goedkoop mogelijk uitvoeren? Ik werk altijd met contact via e-mail of telefonisch. Voor complexe opdrachten is videobellen soms een betere keuze. Juist door dit soort contactmomenten blijft er veel ruimte over voor andere zaken. Hierdoor is het mogelijk om de kosten laag te houden.

Toch liever een fysieke afspraak maken? Wanneer je uit Limburg komt, behoort een fysieke afspraak tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat dit hogere kosten met zich meebrengt, dat ik altijd probeer te vermijden. Daarom sta ik ook bekend als een van de goedkoopste marketingbureaus uit Limburg én Nederland.

Hoeveel kost een marketing bureau nu echt?

Vraag het gemiddelde marketingbureau wat de maandelijkse kosten zijn. Meestal komt dit uit op 500 tot wel 5000 euro per maand. Dat moet je willen. Daar moet je het budget voor hebben.

Het probleem is dat er vaak marketingtechnieken worden uitgevoerd, die helemaal niet relevant zijn voor jouw bedrijf of website. Er wordt bijvoorbeeld aan linkbuilding gedaan, iets dat bij autoritaire websites helemaal niet nodig is. Of er worden veel SEO-blogs geschreven met de verkeerde zoektermen. Hierdoor trek je een fout publiek aan.

Er wordt ontzettend veel aan online marketing uitgegeven, waarbij slechts een klein gedeelte ook voor resultaat zorgt. De inschatting is dat ruim 60% van je marketinguitgaven nutteloos zijn.

Dat moeten we zien te voorkomen. Als marketingbureau uit Limburg houd ik niet alleen van Limburgse vlaai (joa éch!) maar ook van betaalbare effectiviteit. Oftewel: de kosten zo laag mogelijk houden en de beste resultaten boeken. Hierdoor is het mogelijk om online marketing vanaf € 100 per maand toe te passen.

Dit heb jij allemaal nodig

Sommige marketingtechnieken zijn klinkklare onzin. Of je hebt ze helemaal niet nodig, simpelweg omdat deze technieken te weinig opleveren. Hieronder zie je welke technieken je nodig hebt of nuttig zullen zijn voor je website of bedrijf.

Content marketing: iets dat je altijd toe moet passen. Het gaat hierbij om het maken en delen van waardevolle en relevante content. Denk hierbij aan artikelen, blogs, afbeeldingen en video’s. Op die manier toon jij je expertise en bereik je jouw doelgroep. Ook stimuleert dit de betrokkenheid met het publiek.

Social media marketing: zorg dat je aanwezig bent op relevante social mediaplatforms. Kijk hierbij goed naar de doelgroep en waar ze aanwezig zijn. Social media zorgt voor een grotere merkbekendheid of naamsbekendheid. Bovendien heb je interactie met je doelgroep en trek je verkeer naar je website.

Zoekmachine optimalisatie (SEO): met SEO optimaliseer je jouw website voor zoekmachines. Dit leidt tot meer organisch verkeer. Het is belangrijk om je website op verschillende punten te optimaliseren. Bijvoorbeeld door relevante content te delen en de juiste zoektermen te gebruiken. Maar ook het opbouwen van hoogwaardige backlinks, iets dat op de juiste manier moet gebeuren. Bij een verkeerde aanpak van zoekmachine optimalisatie heeft dit een negatief effect, zorg dus dat je weet waar je mee bezig bent.

Betaalde advertenties: je kunt adverteren in zoekmachines of op social mediaplatforms. Hierdoor leid je gericht verkeer naar je website. Ook zorgt dit voor een betere zichtbaarheid en bouw je naamsbekendheid op. Houd er wel rekening mee dat betaalde advertenties boven je budget uit kunnen stijgen.

E-mail marketing: voor elk bedrijf is het belangrijk om een e-mail lijst op te bouwen. Zo kun je relevante nieuwsbrieven naar (potentiële) klanten verzenden. Ideaal om direct met je doelgroep te communiceren, maar ook voor het opbouwen van klantloyaliteit.

Dit zijn de dingen die je helemaal niet nodig hebt

Een tekst met mooie woorden of vakjargon. “Meneer, ik ken uw behoeften.” Het probleem met dit soort communicatie is dat het contraproductief is. Complexe woorden zorgt ervoor dat de boodschap niet duidelijk overkomt. Ook sluit je bepaalde mensen hiermee uit. Oftewel: je communicatie wordt minder effectief.

Een ander nadeel hiervan is dat je mensen confronteert men een overvloed aan dure woorden of jargon, waardoor ze hun interesse verliezen. Bovendien kan het publiek het idee krijgen dat je indruk probeert te maken. Als laatste is dit slecht voor SEO: zoekmachines willen dat de inhoud van je webpagina’s voor iedereen toegankelijk is.

Iets anders dat je helemaal niet nodig hebt: backlinks kopen of ruilen. Dit moet je nooit doen! Dit kan hele negatieve gevolgen hebben, zoals een lagere rangschikking in de organische zoekresultaten.

Daarnaast is het uitkijken met klakkeloos adverteren. Er wordt ontzettend veel geld aan nutteloze advertenties uitgegeven. Vaak zijn deze advertenties niet afgestemd op de juiste doelgroep. Of wordt de boodschap op een verkeerde manier overgebracht.

Technische optimalisatie van je website heb je soms wel en soms niet nodig. Dat hangt er helemaal vanaf hoe goed je website nu presteert. Toch zijn er veel marketeers of webdesigners die willen dat je jouw website elk jaar aanpast. Terwijl dit in de praktijk vaak niet nodig is. Dan kun je net zo goed je geld in de Maas gooien.

Neem contact op met marketingbureau Limburg

Maak je website zichtbaar voor het publiek, en zorg dat je gevonden wordt. Bianca Walraven (die achternaam kom je voornamelijk in Zuid-Limburg tegen) is hét startpunt voor Limburgse bedrijven die middels online marketing hun omzet willen verhogen.

“Taege betaolbaore prieze kinste vertrouwe op mien expertise in de online marketing.”


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven