Voorbeeld leuke vacature: zorg dat je opvalt

Bijgewerkt: 18 december 2023

De nood aan personeel is groot. Je concurreert met andere bedrijven om het aantrekken van de beste arbeidskrachten. Daarom is het zo belangrijk dat je vacature opvalt.

Ik help werkgevers en uitzendbureaus met het opzetten van aantrekkelijke vacatures. In deze blog zie je hoe je een leuke vacature schrijft. Inclusief wat voorbeelden. Mocht je hulp nodig hebben, neem dan contact met mij op.

Aantrekken van het beste talent

Een goed opgestelde vacature maakt het verschil tussen het aantrekken- van gemiddeld of het beste talent. Dat laatste wil je. Je realiseert dit door de functie te onderscheiden van duizenden slaapverwekkende functiebeschrijvingen.

Met dat in gedachte, schrijf je een leuke vacature. Maar hoe pak je dat aan? Snel door naar mijn tips voor het schrijven van een geweldige vacature.

Vergelijk de functie en de beloningsstructuur met de huidige markt

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Kijk eerst of de functie onderscheidend genoeg is. Wanneer dat zo is, heb je alvast een pluspunt. Maar gaat het bijvoorbeeld om de functie verkoopmedewerker of marketeer, dan is dit zeer algemeen. Denk nu alvast na over alternatieve benamingen.

Misschien is de verloning hoger dan bij concurrenen. Zo niet, dan moet je erover nadenken om dit aan te passen. Zolang concurrenten hun personeel beter betalen, zal het moeilijk zijn om het beste personeel aan te trekken.


Een duidelijke functietitel

Je kunt de functie niet leuker maken dan het is. Maar je kunt hem wel duidelijk, direct en opvallend maken. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

 1. Kassa-koning(in) – (kassamedewerker)
 2. Thuisorganisator & Comfortverbeteraar – (huishoudelijke hulp)
 3. Klantrelatie Specialist – (commercieel medewerker binnendienst)
 4. Droombaan als beddenspecialist

Je moet het natuurlijk niet overdrijven. De functietitel moet wel weergegeven waar je naar op zoek bent.

Inleidende tekst

De inleidende test moet uitnodigen om verder te lezen. Denk eraan om met een vraag te beginnen. Bijvoorbeeld “heb je geen hoogtevrees? Dan is deze baan als glazenwasser iets voor jou.” Of begin met een opvallende uitspraak zoals “aanschouw de wereld vanaf grote hoogte”.

Wat ook vaak werkt zijn uitspraken over je bedrijf, bijvoorbeeld “wij hebben geen geheimen voor jou”. Of “Werken bij Bedrijf X is als een paradijs op aarde”. Dit zijn leuke zinnen die de aandacht trekken. Ze stimuleren om door te lezen.

Benadruk opwindende aspecten van de baan, zoals de taken die bij de functie horen, de werkomgeving of het salaris.

De functieomschrijving

Na de inleiding begin je met de functieomschrijving. Zorg dat kandidaten een duidelijk beeld krijgen van de werkzaamheden.

De belangrijkste taken

Hierop volgt een opsomming van een aantal belangrijke taken. Je hoeft niet alle taken op te noemen, maar zorg wel dat de kandidaat weet wat er van hem of haar verwacht kan worden.

De functie-eisen

Natuurlijk mag je eisen stellen met betrekking tot kandidaten. Maar houd het wel netjes en zorg dat je niet iedereen afschrikt. Eisen kunnen gaan over werkervaring of opleiding. Wees voorzichtig met eisen die betrekking hebben op leeftijd, geloof of geslacht. Discrimineren mag niet!

Vergeet ook niet de competenties te vermelden. Bijvoorbeeld dat iemand goed kan samenwerken, proactief is, communicatief sterk of stressbestendig.

Wat je te bieden hebt

Veel werkgevers vergeten te vermelden wat ze te bieden hebben. Misschien heb je dit in de inleiding al een beetje laten doorschemeren. Maar het is zeker belangrijk dat je iets dieper in detail treedt. Bijvoorbeeld de hoogte van het salaris, auto van de zaak, extra vrije dagen of wat dan ook. Leg vooral de nadruk op de positieve aspecten.

De contactgegevens

Als laatste nog de contactgegevens, hoe saai dit gedeelte ook is. Maar kandidaten moeten wel op de juiste manier contact met jou op kunnen nemen. Vermeld eventueel een deadline. Dit voorkomt dat je na een jaar nog steeds kandidaten aan je deur hebt staan.

Voorbeelden van leuke vacatures

Dit was een korte uitleg omtrent het opstellen van een vacature. Ik weet dat je een leuke vacature wil schrijven. Daarom heb ik enkele voorbeelden gemaakt. Bedenk dat dit slechts voorbeelden zijn. Ik maak graag een vacature op maat, tegen betaalbare tarieven.

Op zoek naar een baan die je laat ‘stijgen’ in je carrière? Als steigerbouwer bij [Bedrijfsnaam] stijg je letterlijk naar grote hoogtes, terwijl je een stevige basis legt voor je toekomst!

Bouw je dromen op met ons

Hoogtevrees? Wij geven je vleugels! 🦅

Als je geen hoogtevrees hebt, is deze baan als steigerbouwer echt iets voor jou. We beloven je dat het uitzicht vanaf de top de moeite waard is!

Bouw aan je toekomst

We bieden een stabiele 40-urige werkweek in een vast dienstverband. Dit is geen tijdelijke klus, maar een solide carrière.

Locatie, locatie, locatie

Je werklocatie is Brabant, waar we samen aan de skyline van morgen bouwen.

Show me the money!

Je salaris? Dat varieert tussen de €2000 en €2500. En ja, dat is net zo solide als onze steigers!

Wat we van jou verwachten

 • Geen hoogtevrees, natuurlijk!
 • Een dosis enthousiasme om te leren en te groeien.
 • Een teamspeler die samen met ons de hoogste hoogtes bereikt.
 • Rijbewijs B.

Klaar om de wereld te bekijken vanuit een nieuw perspectief en je carrière op te bouwen? Laten we praten! Solliciteer vandaag nog en stuur je CV en motivatie naar [e-mailadres].


Ben jij de cijferkraker waar wij naar op zoek zijn? Als boekhoudkundig medewerker bij [Bedrijfsnaam] ben je niet alleen goed met getallen, maar ook een meester in het verspreiden van goed humeur!

Cijfermatig toptalent gezocht

We zoeken iemand die weet hoe je een balans moet opmaken, maar ook weet hoe je het werk-levensevenwicht moet bewaren. Werk je het liefst 24-32 uur per week? Perfect!

Waar in Groningen? Overal!

Je werklocatie is in het prachtige Groningen, maar met de flexibiliteit van ons team, kun je vanuit bijna overal werken.

Het salaris waar je blij van wordt

Je salaris ligt tussen de €3200 en €4500, afhankelijk van je ervaring. Het enige wat we serieus nemen, zijn de cijfers.

Wat we van jou verwachten

 • Dat je met een glimlach de boeken induikt.
 • Een passie voor nauwkeurigheid en aandacht voor detail.
 • Een teamspeler die weet dat lachen en werken hand in hand gaan.
 • Een boekhoudkundige opleiding (Heb je die niet? Dan zorgen wij daarvoor.)

Denk je dat je de rekenmachine kunt laten lachen en het boekhoudkundige team kunt versterken? Stuur ons dan je CV en een korte boodschap naar [e-mailadres]. We kunnen niet wachten om je te in ons team te verwelkomen!


Klaar om jouw passie voor mode in te zetten en in een gezellige en stijlvolle omgeving te werken? Als verkoopmedewerker bij Hunkemöller in het hart van Amsterdam, combineer je jouw gevoel voor mode en klantvriendelijkheid en krijgt er nog voor betaald ook!

Liefde voor lingerie en swimwear?

Als je net zoveel van mooie lingerie en swimwear houdt als wij, dan is dit de baan voor jou. Je maakt deel uit van een team dat zich goed voelt!

28 uur per week, ideaal om te combineren!

Je werkt 28 uur per week in een vast dienstverband, zodat je tijd hebt voor je andere passies en activiteiten.

Amsterdam: een catwalk vol mogelijkheden!

Onze winkel bevindt zich in Amsterdam, waar elke dag een modeshow lijkt te zijn. Je wordt omringd door inspiratie.

Salaris: je verdient het

Je salaris varieert tussen de €2300 en €2600, afhankelijk van je ervaring en expertise. Kledingkast-updates, hier kom je!

Wat we van jou verwachten

 • Een nette uitstraling en oog voor detail in mode.
 • Een klantgerichte houding die zelfs de meest veeleisende klanten blij maakt.
 • Teamspirit en de bereidheid om je collega’s te ondersteunen.

Geloof je in de kracht van zelfvertrouwen en comfort? Laat ons zien hoe jouw passie en stijl de perfecte aanvulling zijn voor ons Hunkemöller-team! Solliciteer nu en stuur je CV en een korte motivatie naar [e-mailadres].


Leuke vacatures laten schrijven

Word jij enthousiast van bovenstaande vacatures? Laat er nu een voor je openstaande functie schrijven. Meerdere vacatures laten schrijven mag natuurlijk ook.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven