Google Digitale Werkplaats antwoorden staan gewoon online

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Je valt van de ene verbazing in de andere. De Google Digitale Werkplaats antwoorden vind je gewoon online. Zo kan iedereen zijn felbegeerde Google certificaat behalen. Hierna kun je mooi pronken met je certificaat: de onwetende opdrachtgever of consument heeft toch niet in de gaten hoe jij aan je certificatie komt.

Het Google certificaat

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Even voor de duidelijkheid: het Google certificaat gaat over de basisprincipes online marketing. Via de Google Digitale Werkplaats volg je deze training gratis en voor niets. Ook het behalen en downloaden van het bijbehorende certificaat is gratis. Om aan dit certificaat te komen moet je wel nog even eindexamen doen.

Met dit Google certificaat laat je zien dat je de basisprincipes van online marketing (SEO) onder de knie hebt. Het certificaat zegt dus niets over een samenwerking met Google of dat je officieel Google gecertificeerd bent. Dit laatste bestaat overigens niet, wel met betrekking tot Google Ads.

Google Digitale Werkplaats antwoorden

Hoe moeilijk is het om dit Google certificaat te halen? Ik heb de training tweemaal gevolgd en dus ook tweemaal het eindexamen afgelegd. Wanneer je al langere tijd in de wereld van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie zit dan is het helemaal niet moeilijk om het eindexamen in één keer af te leggen.

Maar voor een beginner kan het erg lang duren voordat je het certificaat behaalt. Bij foute antwoorden moet je namelijk helemaal opnieuw beginnen, net zolang totdat je een goede score hebt. Daarom zijn mensen zo vaak op zoek naar de Google Digitale Werkplaats antwoorden. Hoe betrouwbaar zijn deze antwoorden?

Betrouwbaarheid van de certificaat antwoorden

Dat de Google Digitale Werkplaats antwoorden gewoon online staan is één ding, maar heb je er ook iets aan? Ja, in veel gevallen geven de antwoorden je een score van 85% of meer. Met je eigen antwoorden is dit vaak voldoende om je certificaat te behalen.

Wanneer ik naar de antwoorden die online staan kijk dan kloppen ze ook. Wil je er helemaal zeker van zijn kijk dan even naar reacties van andere gebruikers: hebben ze veel aan de antwoorden gehad? Dan is het waarschijnlijk ook betrouwbaar.

Dit betaal je voor de Google Digitale Werkplaats antwoorden

De één verdient er zijn geld mee terwijl de ander de Google Digitale Werkplaats antwoorden gratis aanbiedt. Via YouTube zijn deze antwoorden altijd gratis. Maar je hebt ook websites zoals Stuvia waar je gemiddeld € 3 voor de antwoorden betaalt. Nu is die € 3 geen megabedrag maar goed, als het ergens anders gratis is dan is de keus snel gemaakt.

Is het legaal?

Eerdere antwoorden van iemand anders voor het behalen van jouw Google certificaat gebruiken, is dat wel legaal? Je moet weten dat dit Google certificaat geen officieel certificaat of diploma is. Het wordt dus niet uitgegeven of ondersteund door de overheid.

In principe kan iedereen dit certificaat behalen, zelfs een kind van 10 jaar. Het is namelijk een kwestie van willekeurig wat antwoorden aanvinken (meerkeuzevragen) en de foute antwoorden eruit halen. Natuurlijk, wanneer je geen verstand hebt van SEO of online marketing dan brengt dit heel veel werk met zich mee. Maar wanneer je naar de manier kijkt waarop iedereen dit certificaat kan behalen kun je niet van illegaliteit spreken. Maar of het ook eerlijk is richting jouw klanten of opdrachtgevers? Dat is een heel ander verhaal.

Een Google certificaat en geen verstand van marketing

De klant of opdrachtgever zou er bijna huiverig voor worden: iedereen kan een Google certificaat halen. Maar let op, dit certificaat zegt niets over de kwaliteiten van de SEO specialist, de SEO tekstschrijver of het online marketingbureau.

Een goede SEO specialist of tekstschrijver heeft misschien wel het Google certificaat maar, en dit is veel belangrijker, staat bovenaan in Google. Hiermee toon je namelijk pas écht aan wat je in huis hebt. Jij kunt dus wel mooi van de Google Digitale Werkplaats antwoorden gebruik maken maar met een lage positie in zoekmachines is je certificaat niets waard.

Ga voor die hoge positie in Google

Voor elke ondernemer is een hoge positie in Google ontzettend belangrijk. Wanneer je op bepaalde zoektermen op nummer één staat dan ontvang je toch al snel 24% van het zoekverkeer. Een tweede positie levert je ook nog een 15% op en een derde positie is goed voor ongeveer 11%. De percentages zijn natuurlijk ook een beetje branche afhankelijk.

Hoe kom je bovenin Google te staan? Niet door een Google certificaat te behalen: je kunt een hoge positie niet afkopen. Tenzij je natuurlijk voor de betaalde zoekresultaten gaat (adverteren in zoekmachines). Nee, bovenaan in Google kom je door het delen van goede content. Er is dus een hoop werk aan de winkel.

Zichtbaar met SEO teksten

De moderne website kan niet zonder SEO teksten. Dit zijn goed geschreven teksten volgens de richtlijnen van zoekmachines. Deze richtlijnen vind je net als de Google Digitale Werkplaats antwoorden gewoon online. Het probleem is dat niet iedereen goede teksten kan schrijven. Daarom vertrouw je op de SEO tekstschrijver.

Je weet wel, zo iemand die zelf hoog in Google staat. Want je hebt eerder geleerd dat dit de echte vakmensen zijn. Dus: wil je geholpen worden met SEO teksten en ook nog eens tegen een betaalbare prijs? Dan mag je contact opnemen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven