10x beste online marketingbureau (2020)

Op zoek naar het beste online marketingbureau? Met meer dan 800 marketingbureaus is het lastig om een keuze te maken. Om je te helpen heb ik de 10 best scorende marketing bureaus in Nederland op een rij gezet.

Top 10 online marketingbureaus

Hoe vind je het beste online marketingbureau? Deze branche houdt zich bezig met zoekmachine optimalisatie. Het marketingbureau moet laten zien waar het goed in is. Daarom weet dit bureau met de eigen website hoog in zoekmachines als Google en Bing te scoren. Waarom Google en Bing? Dit zijn de twee belangrijkste zoekmachines, kijk maar eens naar het aantal Nederlandse gebruikers:

  • Google: 92,36% (desktop)
  • Bing: 4,69% (desktop)

Van alle smartphonegebruikers maakt 98,54% gebruik van zoekmachine Google.

Goed, laten we eens gaan kijken welke online marketing bureaus zichzelf in de top 10 weten te krijgen. Degene die dit lukt is de absolute winnaar en hiermee het beste online marketingbureau. (Zoekresultaten dateren van februari 2020).

10. Think Online

In november 2019 stond Team Nijhuis nog op nummer 10, maar deze plaats is ingenomen door Think Online. Dit is een online marketing bureau uit Breda.

Het team bestaat uit 6 medewerkers, waarbij ze ook nog eens op zoek zijn naar een nieuwe collega. Iets voor jou?

9. Maatwerk online

Ook weer een nieuwkomer met betrekking tot beste marketingbureau 2020: Maatwerk Online. Ze noemen zich het nummer 1-marketingbureau, maar dat kan natuurlijk niet wanneer je op nummer 9 staat.

Dit marketingbureau bevat een groot en enthousiast team, inclusief een natte neus (hond). De hond is werkzaam als deurwaarder (of als deurmat?).

8. Fingerspitz

Een mooie naam voor een marketingbureau: het draait tenslotte vaak om het fingerspitz gevoel. Dit marketing bureau heeft twee kantoren (Breda en Eindhoven). In 2020 zijn hier meer dan 40 experts werkzaam. Geen klein bureau dus, ze weten wat ze doen.

Fingerspitz is door de website Emerce beschreven, waardoor je een duidelijker beeld krijgt van de achtergrond van dit bedrijf. Ze hebben ook nog een YouTube-kanaal met aardig wat interessante feiten.

7. Online marketing Agency

Op nummer 7 staat het full-service online marketingbureau Online Marketing Agency. Bij dit bureau zijn Daniël als SEO en SEA specialist en een creatief brein werkzaam. Samen verdelen ze de taken, en delen ze hun ideeën.

De naam Online Marketing Agency verschijnt nergens op andere websites, hun hoge positie in Google hebben ze dus aan zichzelf te danken.

6. Happy Idiots

Op nummer 6 in het overzicht beste marketingbureaus staat Happy Idiots. Een opvallende naam voor een groot marketingbureau dat uit maar liefst 75 medewerkers bestaat. Hiermee is het gelijk een van de grootste online marketingbureaus op de Nederlandse markt.

De naam Happy Idiots zie je overal voorbijkomen: op Emerce, social media en op Indeed. Jawel, ze zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Daar zit groei in!

5. Lequal

Het digitaal en online marketingbureau Lequal heeft een vijfde plaats in de zoekresultaten weten te bemachtigen. Een Amsterdams bureau dat zich bezighoudt met SEO en SEA. Het team is 22 man sterk.

Opvallend: de over-ons pagina van Lequal lijkt sterk op die van Happy Idiots. Of andersom, want ik weet natuurlijk niet wie als eerste op dit idee kwam.

4. Whello

Op nummer 4 in de zoekresultaten verschijnt Whello. Ook weer een leuk verzonnen naam, al zeg ik het zelf. Dit marketingbureau uit Amsterdam bestaat uit een team van 18 marketeers, waardoor ze zowel SEO als SEA goed kunnen toepassen.

Whello heeft een eigen YouTube kanaal, waar je af en toe wat achtergrondinformatie of tips voorbij ziet komen.

3. SAM online marketing

Over naar de top 3 beste online marketingbureau. Met een team van 13 medewerkers staat SAM online marketing klaar om websites hoger in Google te krijgen. Net als veel andere bedrijven is ook SAM ooit op een zolderkamertje begonnen. Dat ze zijn gegroeid is terug te zien aan de tweede positie in de zoekresultaten: een uitstekende score!

De diensten van SAM online marketing lopen uiteen van SEO, strategieën, web analytics en webdesign.

2. Heers

Op nummer 2 staat Heers. Geen vermeldingen op Emerce of Marketingfacts: Heers heeft met hun eigen strategie de eerste positie bemachtigd. Wanneer je dat voor elkaar krijg ben je met recht het meest imposante marketingbureau op het gebied van online vindbaarheid.

Wie of wat is Heers? Dit internetbureau heeft een team van 8 specialisten die allemaal hun eigen taak hebben. Ze noemen zichzelf beroepsidioten met flink wat kennis en ervaring. Nou, laten we daar maar op vertrouwen. Gefeliciteerd met jullie eerste positie in de zoekresultaten!

1. HV Media

Kon je ook niet wachten op het beste online marketingbureau? Op nummer 1 in de zoekresultaten kom ik HV Media tegen, een bureau met 10 jaar ervaring. Met een team van 4 specialisten werken ze dagelijks aan online vindbaarheid. Dit wordt ondersteund met Google home, hun eigen persoonlijke assistent. Google home is zo belangrijk dat deze ook op de over ons pagina staat. Humor hebben ze in ieder geval wel!

In 2015 werd HV Media uitgeroepen tot beste internetbureau van het jaar. Mijn droom: uitgeroepen worden tot beste tekstschrijver van het jaar. Of beste partner… of huisdierbezitter… what ever.

SEO tekstschrijver inhuren

SEO teksten nodig maar deze taak liever niet bij het marketingbureau neerleggen? Bespaar op de kosten en huur een SEO tekstschrijver in. Neem direct contact met mij op of blijf nog even op mijn blog rondhangen.

PS: behaalde zoekresultaten van vandaag bieden geen garantie voor de toekomst. Het kan dus zomaar zijn dat je de nummer 1 straks op 3 tegenkomt en andersom. Dat noemen ze de Googledans.

Afbeelding: zoekresultaten november 2019