10x beste online marketingbureau (2020 & 2021)

Op zoek naar het beste online marketingbureau? Met meer dan 800 marketingbureaus is het lastig om een keuze te maken. Om je te helpen heb ik de 10 best scorende marketing bureaus in Nederland op een rij gezet. Update: 20 oktober 2020. Let op: nieuw artikel via: beste online marketingbureau 2021.

Top 10 online marketingbureaus

Hoe vind je het beste online marketingbureau? Deze branche houdt zich bezig met zoekmachine optimalisatie. Het marketingbureau moet laten zien waar het goed in is. Daarom weet dit bureau met de eigen website hoog in zoekmachines als Google en Bing te scoren. Waarom Google en Bing? Dit zijn de twee belangrijkste zoekmachines, kijk maar eens naar het aantal Nederlandse gebruikers:

  • Google: 92,36% (desktop)
  • Bing: 4,69% (desktop)

Van alle smartphonegebruikers maakt 98,54% gebruik van zoekmachine Google.

Goed, laten we eens gaan kijken welke online marketing bureaus zichzelf in de top 10 weten te krijgen. Degene die dit lukt is de absolute winnaar en hiermee het beste online marketingbureau. (Zoekresultaten dateren van oktober 2020).

Er wordt mij regelmatig gevraagd hoe ik aan de opstelling van de lijst kom. Dat is heel eenvoudig: er wordt gekeken naar de SERP’s met betrekking tot de zoekwoorden ‘online marketing bureau’ en ‘marketing bureau’. Positie 1ontvangt 10 punten, positie 10 ontvangt juist 1 punt. Van beide posities worden de punten bij elkaar opgeteld.

10. Lequal (3 punten)

Drie verschillende bedrijven scoorden in dit overzicht 3 punten. Dit zijn Whello, Lequal en Bianca Walraven (ja echt, ik kom er ook in voor). Toch is er gekozen voor Lequal, simpelweg omdat ze in het vorige overzicht op positie 6 stonden.

Het digitaal en online marketingbureau Lequal heeft een goed plaats in de zoekresultaten weten te bemachtigen. Een Amsterdams bureau dat zich bezighoudt met SEO en SEA. Het team is 22 man sterk.

Opvallend: de over-ons pagina van Lequal lijkt sterk op die van Happy Idiots. Of andersom, want ik weet natuurlijk niet wie als eerste op dit idee kwam.

9. Red Melon (4 punten)

Rode meloen oftewel red melon, het online marketing bureau dat op deze zoekterm op positie 7 staat. Hiermee halen ze 4 punten binnen. Ze geven aan dat ze bedrijven boven hun concurrenten plaatsen. Een mooie belofte maar nu nog zelf waarmaken, dan stijgen ze ook in dit lijstje.

Een over ons pagina ontbreekt dus je weet niet met wie je zaken doet. Wel is er een mooi portfolio aanwezig. Over een tijdje toch maar weer eens kijken of Red Melon minder verlegen is en zichzelf wel durft voor te stellen.

8. Brandfirm (5 punten)

Je ziet duidelijk verschil in rankings met betrekking tot online marketing bureau of gewoon marketingbureau. Het is echter belangrijk dat een bedrijf op beiden goed weet te scoren, dan doe je het pas echt goed. Brandfirm verdient een achtste plek omdat ze goed vindbaar zijn op te zoekterm marketing bureau.

Ze noemen zichzelf een van de betere bureaus van Nederland. Mede te danken aan een top 10 positie in de Emerce100. Natuurlijk, dan mag je best mee pronken. Het team bestaat uit 23 specialisten waaronder een SEO-specialist, content teamleider en natuurlijk een ads specialist.

7. Roi Partners (7 punten)

Op plek 7 in het overzicht beste online marketing bureau is voor ROI partners. Ze staan met de zoekterm ‘marketing bureau’ op positie vier in Google, ze bieden online diensten zoals SEO en SEA aan.

Wanneer ik naar de over ons pagina van dit bedrijf ga kom ik helaas helemaal niets tegen. Alleen openstaande vacatures. Mocht je interesse hebben: ze zoeken een SEO copywriter (dan kennen ze mij nog niet) en een online marketeer. Jammer dat er geen over ons pagina is.

6. HV Media (9 punten)

Op nummer 6 staat HV media, een bureau met 10 jaar ervaring. Met een team van 4 specialisten werken ze dagelijks aan online vindbaarheid. Dit wordt ondersteund met Google home, hun eigen persoonlijke assistent. Google home is zo belangrijk dat deze ook op de over ons pagina staat. Humor hebben ze in ieder geval wel!

In 2015 werd HV Media uitgeroepen tot beste internetbureau van het jaar. Mijn droom: uitgeroepen worden tot beste tekstschrijver van het jaar. Of beste partner… of huisdierbezitter… what ever.

5. Maatwerk Online (9 punten)

Nieuw in het overzicht beste marketingbureau is Maatwerk Online. Ze behalen 9 punten, wat te danken is aan de derde positie op zoekterm ‘online marketing bureau’. Dit marketingbureau is gevestigd in Rotterdam. Ze noemen zichzelf eigenwijs en dat mag ook best.

Ze scoren geen punten op de zoekterm ‘marketing bureau’, dat de diensten volledig online zijn dat is wel duidelijk. Een groot bureau dat bestaat uit een team van 25 specialisten.

4. Team Nijhuis (9 punten)

De historie van dit bedrijf gaat terug tot 1973, toen het nog een reclamebureau was. In 2019 werken 43 marketing experts bij Team Nijhuis.

Marketingfacts, Emerce en Sprout zetten marketingbureau Team Nijhuis ook nog even in het zonnetje.

3. SAM online marketing (11 punten)

Over naar de top 3 beste online marketingbureau. Met een team van 13 medewerkers staat SAM online marketing klaar om websites hoger in Google te krijgen. Net als veel andere bedrijven is ook SAM ooit op een zolderkamertje begonnen. Dat ze zijn gegroeid is terug te zien aan goede positie in de zoekresultaten (positie 2 + 10): een uitstekende score!

De diensten van SAM online marketing lopen uiteen van SEO, strategieën, web analytics en webdesign.

2. Happy Idiots (12 punten)

Op nummer 2 in het overzicht beste marketingbureaus staat Happy Idiots. Een opvallende naam voor een groot marketingbureau dat uit maar liefst 75 medewerkers bestaat. Hiermee is het gelijk een van de grootste online marketingbureaus op de Nederlandse markt.

De naam Happy Idiots zie je overal voorbijkomen: op Emerce, social media en op Indeed. Jawel, ze zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Daar zit groei in!

1. Heers (20 punten)

Kon je ook niet wachten op het beste online marketingbureau? Op nummer 1 in de zoekresultaten kom ik Heers tegen (op beiden zoektermen). Geen vermeldingen op Emerce of Marketingfacts: Heers heeft met hun eigen strategie de eerste positie bemachtigd. Wanneer je dat voor elkaar krijg ben je met recht het meest imposante marketingbureau op het gebied van online vindbaarheid.

Wie of wat is Heers? Dit internetbureau heeft een team van 8 specialisten die allemaal hun eigen taak hebben. Ze noemen zichzelf beroepsidioten met flink wat kennis en ervaring. Nou, laten we daar maar op vertrouwen. Gefeliciteerd met jullie eerste positie in de zoekresultaten!

SEO teksten nodig maar deze taak liever niet bij het marketingbureau neerleggen? Bespaar op de kosten en huur een SEO tekstschrijver in. Neem direct contact met mij op of blijf nog even op mijn blog rondhangen.

PS: behaalde zoekresultaten van vandaag bieden geen garantie voor de toekomst. Het kan dus zomaar zijn dat je de nummer 1 straks op 3 tegenkomt en andersom. Dat noemen ze de Googledans.

Afbeelding: zoekresultaten november 2019

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy