Een goedkope SEO tekstschrijver vinden

Bijgewerkt: 14 juli 2023

Zoek je een goedkope SEO-tekstschrijver? Dan moet je niet bij dure marketingbureaus zijn, maar in de top vijf van Google kijken. Er is een onverklaarbaar prijsverschil tussen Nederlandse tekstschrijvers. Als goedkoopste SEO tekstschrijver werk ik samen met grote en kleine Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse bedrijven. Maar ook met bedrijven uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Ik heb de kennis en ervaring om kwalitatieve inhoud te maken die zowel zoekmachines als je doelgroep aanspreekt. Met mijn aanbod wil ik ervoor zorgen dat ook bedrijven met een kleiner budget toegang hebben tot professionele SEO-teksten.

Waarom meer betalen als dat niet nodig is?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Ontvang de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Ik begrijp dat efficiëntie en budgetbeheer belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Daarom bied ik concurrerende tarieven, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Je ontvangt de laagste prijs garantie. Dit houdt in dat je altijd de laagste prijs voor SEO blogs en SEO teksten betaalt. Vind je een goedkopere aanbieder en staat deze op de zoekterm ‘SEO-tekstschrijver’ in de top 5 van de (Nederlandse) Google resultaten? Dan ontvang je de tekst bij mij voor dezelfde lage prijs, en je krijgt dan nog eens 5% korting. Zo ben je nóg goedkoper uit.

Wat kost een SEO-teksten in 2023?

Ik analyseerde 40 bureaus, freelancers en platformen en vergeleek de prijzen met elkaar. De kosten variëren van € 15 tot meer dan € 1000 voor een enkele SEO-tekst.

Ik besloot om de top 10 SEO tekstschrijvers die in Google staan, allemaal opdracht te geven om een blog van 600 woorden over gezondheid te schrijven. Zo kreeg ik diverse offertes toegestuurd.

De prijzen die ze hanteren liggen tussen € 70 en € 250. Met mijn bureau zit ik in de lagere regionen. Dit doe ik om ondernemers met een klein budget te helpen, zodat ze de kans krijgen om succes te behalen.

De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Lengte: een tekst van 300 woorden is goedkoper dan een tekst van 1000 woorden.
 • Type: een blog is goedkoper dan een landingspagina of een homepage.
 • Extra: ze soms is een concurrentieanalyse of een uitgebreid onderzoek nodig.

Hoeveel geld kun je uitgeven?

Het is belangrijk te kijken wat je budget is. Maar ook hoeveel je bereid bent uit te geven aan goede SEO-content. Goed geschreven teksten vallen op in zoekmachines. Ze scoren hoger in de organische zoekresultaten waardoor je meer verkeer naar je website trekt. Dit betekent meer leads en een hogere omzet.

Kijk dus niet alleen naar de bereidheid om in SEO-teksten te investeren, maar ook wat het oplevert.

Een goedkope SEO-tekstschrijver vinden is niet eenvoudig. Sommige goedkope tekstschrijvers leveren een te lage kwaliteit. Maar er zijn ook tekstschrijvers die akkoord gaan met vergoedingen die ver onder hun waarde liggen.

Dat laatste is een speld in een hooiberg vinden. Je moet heel veel geluk hebben, om met een kwalitatieve en goedkope SEO tekstschrijver in aanraking te komen. Vandaag is jouw geluksdag. Als ervaren SEO tekstschrijver (meer dan 25 jaar ervaring) heb ik besloten om ondernemers zoals jou te helpen.

De goedkoopste SEO tekstschrijver uit jouw dromen

Je leest het goed: je dromen komen uit. Zonder op kwaliteit in te leveren, bied ik SEO teksten en SEO blogs met een laagste prijs garantie aan.

Waarom doe ik dit? Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om van zijn bedrijf een succes te maken. Hiervoor is het nodig om online zichtbaar te zijn. Jarenlang hebben SEO tekstschrijvers en marketeers geprofiteerd van de vraag naar goede SEO content. Ik maak een einde aan dit profijt, nu is het aan ondernemers om te profiteren.

Ik neem genoeg tijd om te schrijven, maar dankzij meer dan 25 jaar ervaring en een bijzondere werkwijze, hoef ik mezelf niet tekort te doen. Dit betekent dat ik tegen voordelige prijzen de beste SEO teksten schrijf.

De perfecte inhoud

Niemand is perfect. Maar inhoud voor je website moet wel perfect zijn. SEO teksten bevatten veel details waar jij geen weet van hebt.

Bijvoorbeeld een concurrentieanalyse. Ik onderzoek op welke zoektermen jouw concurrenten hoog scoren. Daarnaast doe ik een zoekwoordenonderzoek. Het is belangrijk om de juiste zoektermen in SEO-teksten te verwerken.

Soms is een inhoudelijk onderzoek nodig, zeker als ik minder vertrouwd ben met je niche. Dit duurt even, maar deze kosten neem ik voor eigen rekening. Het zijn dingen waardoor ik mijn expertise uitbreid, en daar laat ik jou niet voor betalen.

Na het schrijven van zoekmachine geoptimaliseerde teksten, ontvang je ze per e-mail. Wanneer het resultaat je niet bevalt, is het mogelijk om gebruik te maken van één revisie ronde.

De lengte van de tekst

Wanneer je naar de prijslijst kijkt, zie je dat ik met SEO teksten vanaf 600 woorden werk. Langere teksten scoren beter in zoekmachines. Uit mijn onderzoek blijkt dat gedetailleerde gidsen vaak de eerste positie voor veel zoektermen innemen.

Toch wil dit niet zeggen dat korte teksten het slechter doen. Sommige korte teksten scoren hoog op bijzondere zoektermen met weinig concurrentie.

Wanneer je twijfelt over de juiste lengte van de tekst, is het beter om contact met mij op te nemen. Ik leg je graag uit wat de meest ideale lengte voor jouw onderwerp of niche is. Het hangt ook een beetje van het type tekst af, dus daar kijken we ook naar.

Zijn dure SEO teksten het waard?

Wat is het jou waard om op nummer 1 in Google te staan, voor een zoekterm die veel door jouw doelgroep wordt gebruikt? Waarschijnlijk is dit jou heel veel waard. Misschien ben je bereid om hier honderden tot duizenden euro’s voor uit te geven.

De waarheid is dat niemand een nummer 1 positie in Google kan garanderen. Maar ik doe wel mijn best om een zo hoog mogelijke positie voor mijn klanten te realiseren. Dus ook voor jou. Het gaat erom zoveel mogelijk klikken naar je website te krijgen. En om bezoekers om te zetten in klanten.

Een voorbeeld uit de praktijk

Ik werkte samen met een webshop die industriële lijm verkocht. Klanten betaalden voor een tubetje lijm ongeveer € 15. De webshop vroeg mij om een blogpost over deze lijm te schrijven. De blog kwam op de eerste plaats voor een belangrijk zoekterm te staan. Maandelijks werd er 3000 keer op deze blog geklikt. Met een conversiepercentage van 1,5%, leverde de blog maandelijks:

 • 3000 kliks op
 • 45 verkochte tubetjes lijm
 • Een extra omzet van € 675

In totaal is dit een extra omzet van € 8100 per jaar, alleen uit die ene blogpost. De klant betaalde slechts € 65 voor deze SEO-blog.

Geef minder geld uit aan advertenties

Als goedkope SEO tekstschrijver adviseer ik om je budget grotendeels in zoekmachine optimalisatie te steken. Je betaalt eenmalig voor SEO-teksten. Deze teksten genereren organisch verkeer van Google, dit is geheel gratis. Of je nu 20 keer of 30.000 keer gevonden wordt, je betaalt nooit iets extra’s.

Wanneer je adverteert betaal je per klik. Je ontvangt gegarandeerd kliks en het lijkt goedkoop, maar bij veel views betaal je veel. Je budget wordt opgevreten wanneer je veel gevonden wordt. Waarbij je geen garantie hebt dat het ook iets oplevert.

Ik adviseer mijn klanten om hun budget als volgt te besteden:

 • 80% SEO teksten
 • 20% adverteren

Wanneer je ook nog aan social mediamarketing en e-mailmarketing doet, moet je het budget anders verdelen. In het meest gunstige geval ziet dit zo uit:

 • 70% SEO teksten
 • 15% e-mail marketing
 • 10% social media marketing
 • 5% adverteren

Laat je SEO teksten schrijven

Ik ben er trots op dat ik waardering krijg van de grootste zoekmachine wereldwijd: Google. In Nederland sta ik nummer 2 op de zoekterm ‘SEO-tekstschrijver’. Blogs en teksten die ik voor klanten schrijf, scoren ook hoog in de organische zoekresultaten.

Met mijn resultaten en laagste prijs garantie, geloof ik dat het meerwaarde bied aan alle ondernemers van Nederland, België, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven