Blog laten schrijven: het kan goedkoper!

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Dus… je wil een blog laten schrijven? Lastig om iemand te vinden die dit gaat realiseren. Bij de een ligt de prijs voor jouw gevoel te hoog, bij de ander zou je graag wat meer ervaring willen zien. Een blog laten schrijven door iemand die zelf bovenaan in Google staat en reële tarieven hanteert: geleerd: daar lopen de meesten warm voor.

Waarom zou je laten bloggen?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Eigenlijk kom je het overal tegen: bloggen. Bedrijven doen het, de net gestarte zzp’er, het buurmeisje, de juffrouw van de basisschool en zelfs politici. Wat is bloggen eigenlijk en waarom is dit zo belangrijk?

Een blog, dat eigenlijk weblog heet, is een persoonlijk dagboek. Je houdt dagelijks, wekelijks en soms zelfs meerdere malen per dag dit dagboek bij. Nu is een blog tegenwoordig al lang geen persoonlijk dagboek meer maar een persoonlijke manier om te communiceren. Daarom is zakelijk bloggen ook zo populair geworden.

Met bloggen bereik je de doelgroep op een effectieve manier. Bovendien zijn goed geschreven blogposts beter vindbaar in zoekmachines. Je vergroot hier dus ook je bereik mee.

Een blog laten schrijven, dit is waarom je het doet

Natuurlijk kun je zelf bloggen! Je schrijft een leuk artikel waarin je jouw mening, gedachten of wat informatie deelt. De kunst van bloggen is dat je dit op een spontane en leuke manier doet. De lezer moet zich ergens in herkennen. Het moet net lijken alsof je in gesprek bent met de lezer.

Het probleem is dat veel mensen denken dat ze kunnen bloggen terwijl het dan helemaal niet om een blogpost gaat. Er zijn genoeg bloggers die niet (hoog) in Google scoren. Zonde, een gemiste kans. Maar eerlijk is eerlijk: niet iedereen kan op de eerste pagina van Google staan. Er zijn maar 10 plekken.

Als ‘professionals’ er al moeite mee hebben, wie geeft dan de garantie dat je zelfgeschreven blogpost het neusje van de zalm is? Wanneer je realistisch bent en voor een betere online vindbaarheid gaat dan is het altijd beter om een blog te laten schrijven. Natuurlijk wel door iemand hier ook echt verstand van heeft. Anders loop je alsnog achter de feiten aan. En achter je concurrenten, dat wil je natuurlijk niet.

Zo ziet een goed geschreven blog eruit

Een blog laten schrijven lijkt een eenvoudige keuze. Gewoon een tekstschrijver googelen en ervoor gaan. Fout!

Je vraagt je vast af wat hier fout aan is. Wil je een investering doen die je niet terugverdient? Nee toch?

Stel nu dat je voor een goedkope tekstschrijver of blogger gaat. Gewoon even een student inschakelen die € 5 vraagt. Dat is natuurlijk geen geld. Kijk, de blogpost kan best goed geschreven zijn. Eventuele taalfouten daar kijk je overheen of die haal je er later zelf wel uit. En dat de blog misschien niet zoekmachinevriendelijk is vind je eigenlijk ook niet zo erg, want je hoeft niet meer websitebezoekers dan je nu al hebt.

Alweer fout! Natuurlijk wil je meer websitebezoekers en een hogere omzet! Een goed geschreven blog voldoet aan alle eisen waaraan een blog moet voldoen. Zo simpel is het.

Blog laten schrijven door een dure blogger? Jouw keuze!

Ik behoed je graag voor onnodig hoge uitgaven. Zelf ben ik iemand die op mijn centen let en hoge kwaliteit tegen een reële prijs wil. Hier komt mijn advies: een dure blogger is echt niet beter dan de goedkopere collega. Wat is duur? Lastig te zeggen. Voor de een is meer dan € 100 duur terwijl de ander € 200 nog goedkoop vindt. Vraag hier en daar wat offertes aan, dan weet je ook wat de gemiddelde tarieven zijn.

Prijs van een product of dienst is hier altijd bepalend voor de kwaliteit. Ondernemers mogen zelf hun tarieven bepalen. Zo kan een ondernemer weinig werk hebben en hierdoor hoge tarieven hanteren om toch maandelijks rond te kunnen komen. Maar het kan ook dat een ondernemer gewoon goed is in zijn werk en hierdoor wat duurder. Je kan niet in iemands kop kijken, maar dat je bij de een meer moet betalen heeft wel altijd een duidelijke reden. Duur wil dus niet direct zeggen dat dit ook beter is.

Blog laten schrijven: dit kost het écht

Een blog laten schrijven hoeft niet duur te zijn, óók niet wanneer je voor een uitstekende kwaliteit gaat. Dat je op deze website bent uitkomt is natuurlijk niet zomaar. Je bent deze website namelijk bovenaan in zoekmachines tegengekomen. Of iemand anders heeft je doorgestuurd.

Hoe dan ook: ik hanteer reële prijzen (tarieven) . Je betaalt zeker geen 100 euro per blogpost. Een blog laten schrijven kost een stuk minder. Kijk, dat zijn reële prijzen waar je echt iets mee kan. Omdat ondernemen betaalbaar moet blijven, daar doe je het toch voor?

Een blog laten schrijven? Vraag vrijblijvend informatie of de gratis tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven