Content laten schrijven

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Waar content laten schrijven en wat kost dit? Eén ding is duidelijk: de huidige teksten op je website doen niet veel. Het aantal websitebezoekers blijft achter en ook die omzet mag best hoger. Teksten laten schrijven is daarom een goed idee, in dit artikel vind je meer over de kosten en werkzaamheden. Content laten schrijven moet namelijk binnen je budget passen.

Het nut van content

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Content is een beetje allesomvattend, het betekent namelijk alle inhoud op je website of webshop. Dat zijn dus niet alleen teksten maar ook video’s, afbeeldingen, documenten en zelfs social media berichten.

Wat is het nut van content? Meer dan je denkt, want zonder content is je website/webshop wel erg leeg. Je kunt je voorstellen dat website bezoekers dit niet erg leuk vinden en snel weer vertrekken. Zoekmachines ziende natuurlijk ook, waardoor je lager in de zoekresultaten staat.

Het belangrijkste onderdeel van content is natuurlijk de teksten. Je hebt goed geschreven en slecht geschreven teksten. Mag jij raden welke teksten bovenaan in Google staan.

Content laten schrijven: 5 tips

Het nut van content is je duidelijk, daar is geen twijfel over mogelijk. Content laten schrijven? Dan weet je ook dat je voor de betere tekstschrijver moet gaan. Maar ja, hoe weet je of je goede content ontvangt? Lees onderstaande tips door.

Tip 1: weet hoe zoekmachines werken

Eigenlijk zou je de kennis over zoekmachines aan de tekstschrijver over moeten laten. Je kunt namelijk niet alles zelf weten en doen, ieder heeft zijn specialisme. Als SEO tekstschrijver redelijk alles over de werking van Google, Bing en andere zoekmachines. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, daar draait het om. Bungelt je website ergens onderaan in Google en mag deze van jou beter scoren? Content laten schrijven is een onmisbaar onderdeel van SEO. Blijf niet naar je concurrenten staren maag kom zelf in actie.

Tip 2: niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten

Je was al druk op zoek naar een goedkope tekstschrijver, je bent nu eenmaal een zuinige Nederlander (niks mis mee). Natuurlijk is het verleidelijk om voor € 5 content te laten schrijven. Je kunt je echter voorstellen dat dit bijna onmogelijk is. Het schrijven van een tekst vraagt om vooronderzoek, een zoekwoordenonderzoek, het schrijven zelf en dan nog de nacontrole. Dit brengt best wel wat werk met zich mee. Dankzij een snelle werkwijze is het wel mogelijk om de kosten reëel te houden. Vraag de tarievenkaart aan. Je ontdekt dat voor een dubbeltje op de eerste rang zitten niet realistisch is maar dat je ook niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Tip 3: duur is niet beter

Heb ik je net uitgelegd dat de goedkope tekstschrijver geen goede keuze is, vertel ik je nu dat duur ook niet goed is. Dit heeft alles met je budget te maken. Vind je € 100 voor een tekst veel? Of vind je € 200 betaalbaar? Je ziet, waarvan de een denkt dat het om een dure tekstschrijver gaat vindt de ander dit juist heel realistisch. Is duur beter? De prijs hangt van verschillende zaken af. Heb je een lange tekst van bijvoorbeeld 2000 woorden nodig? Dat ben je naar verhouding duurder uit dan wanneer je slechts 300 woorden nodig hebt. Het belangrijkste is dat de tekst goed in Google scoort maar ook aankomt bij je doelgroep. Bij twijfel over de lengte van de tekst ontvang je altijd vrijblijvend advies. Daar hoef je niet extra voor te betalen.

Tip 4: geef je onderwerpen door

Laat content schrijven door de tekstschrijver en geef mij de vrije hand. Wanneer je jouw opdracht te strak houdt, kan ik mijn creativiteit niet kwijt. Hierdoor mis je misschien wel een aantal belangrijke zoekwoorden. Uiteraard mag je wel je onderwerpen doorgeven. Of gewenste titels. Misschien geef ik hier een draai aan, alles om ervoor te zorgen dat je beter vindbaar bent in zoekmachines. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie, daar leef ik voor.

Tip 5: alles voor de websitebezoeker

Content laten schrijven doe je voor de websitebezoeker, niet voor jezelf. Hiermee bedoel ik dat een tekst misschien niet aansluit bij jouw denkwijze of gevoelens, maar dit hoeft ook niet altijd. De tekst is namelijk voor jouw websitebezoekers en hiermee ook zoekmachines geschreven. Want als een websitebezoeker jouw website goed vindt, dan vindt de zoekmachine dat ook. Ontvang je een tekst, probeer deze dan als websitebezoeker of potentiële klant te lezen. Dat leest heel anders dan vanuit jouw eigen perspectief.

Content laten schrijven: de kosten

Hou maar op, je bent er al lang uit dat je content laat schrijven. Omdat het jou zelf te veel tijd kost of omdat het moeilijker is dan gedacht. Wat kost het laten schrijven van content? Zoals je hierboven hebt kunnen zien kan de prijs sterk wisselen. Kijk ook wat de opbrengst van de tekst is. Zie het voorbeeld hieronder.

Stel dat je € 70 voor een tekst betaalt en deze tekst bezorgt je maandelijks wel 100 bezoekers extra. 5% van deze bezoekers neemt een dienst af of koopt een product van € 25. Extra omzet: € 125 per maand. Hiermee is die tekst van € 70 een goede investering.

Content laten schrijven? Vraag snel naar de tarievenkaart en ontdek wat een tekst of blogpost kost.


⚠️ Wat is content?

Content is inhoud op je website of webshop. Niet alleen teksten maar ook media en documenten.

⛔️ Wat is duplicate content?

Dit is dubbele inhoud, dus teksten die zowel op jouw website als op een andere website staan. Meer over duplicate te content lees je op: duplicate content oplossen.

Wat is een online content creator?

Dit is iemand die onderdeel uitmaakt van content marketing. Meer lees je in het artikel over de online content creator.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven