SEO tekstschrijver kosten – over de tarieven

Bijgewerkt: 27 augustus 2021

Op zoek naar de betere SEO tekstschrijver? Kosten mogen niet te hoog zijn. Dat is nu precies het probleem waar je tegenaan loopt, want je hebt een budget. Gelukkig zijn er betaalbare alternatieven waarbij je toch voor de beste kwaliteit gaat.

Een SEO tekstschrijver inschakelen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wanneer is het beste moment om een SEO tekstschrijver in te schakelen? Dit doe je vooral wanneer het niet lukt om de website hoger in Google te krijgen. Maar ook wanneer je het lastig vindt om zelf teksten te creëren.

Een hoge positie in Google levert je maandelijks veel extra bezoekers op. Met goed geschreven teksten verhoog je ook nog eens de conversie en de uiteindelijke omzet. Een SEO tekstschrijver is de aangewezen persoon om zoekverkeer naar de website toe te trekken. Maar ook om websitebezoekers te inspireren en over te halen.

SEO tekstschrijver kosten

Wat moet een SEO tekstschrijver kosten? Voor een tekst of blog van 500 woorden betaal je in 2020/ 2021 in vergelijking met 15 jaar geleden ongeveer 400% meer. Een en ander is wel afhankelijk van de aanbieder. Tip: vraag de tarievenkaart aan, dan heb je altijd inzicht in de actuele tarieven.

Dit is waarom tekstschrijvers zo duur zijn

Hoe kan het dat de SEO tekstschrijver kosten zo ver zijn opgelopen? Dit heeft alles met vraag en aanbod te maken. Niet met de werkzaamheden, want SEO schrijven is in 2020 makkelijker dan in 2005. Pakweg 15 jaar geleden moest je namelijk een bepaald percentage aan zoekwoorden in een tekst hebben. Tegenwoordig houdt Google van een natuurlijke schrijfstijl.

De hoge kosten hebben dus te maken met het feit dat er veel vraag is naar SEO tekstschrijvers. Maar ook met een veranderende economie. Alles is nu eenmaal duurder geworden. Dit betekent dat je als ondernemer ook hogere kosten kwijt bent.

In Amerika zijn de kosten ‘eerlijker’

Wanneer je naar Amerikaanse tekstschrijvers (daar noemen ze het copywriters) kijkt dan zijn de tarieven daar veel eerlijker. Een Amerikaanse SEO copywriter kan makkelijk € 500 voor een tekst vragen, oplopend tot wel € 5000 per landingspagina. Opvallend is dat het hier om copywriters gaat met bewezen resultaten. Schrijvers die miljoenen bezoekers naar een website kunnen trekken. Die hebben een flinke naamsbekendheid opgebouwd.

In Nederland kom je dit veel minder tegen. Bekende namen vragen hoge of juiste lage tarieven. Terwijl onbekende namen hetzelfde doen. Naamsbekendheid lijkt in Nederland een veel minder grote rol te spelen. Dit maakt de SEO tekstschrijver kosten soms minder transparant.

Doe je huiswerk!

Moet je de SEO tekstschrijver kosten zo hoog op laten lopen? Nee, je bent nog altijd baas over je eigen portemonnee. Kijk allereerst of de schrijfstijl van de tekstschrijver je aanspreekt. Maar ook of de tekstschrijver goed in zoekmachines scoort. Dit kan zeker iets zeggen over de kennis omtrent SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

Ja, het is even huiswerk maken maar hiermee kun je duizenden euro’s besparen. Gebruik een tool als Semrush of Ahrefs (gratis uit te proberen) om te bekijken hoeveel maandelijks organisch verkeer de site of het werk van de schrijver ontvangt. Tip: deze website ontvangt maandelijks tussen de 20.000 en 40.000 bezoekers. Check it!

Goedkopere SEO tekstschrijver

Een van de betere SEO tekstschrijvers hoeft niet gelijk een van de duurste te zijn. Zo hanteer ik tarieven die voor de meesten echt wel betaalbaar zijn. Aan de andere kant ontvang je altijd een goede kwaliteit, daar zet ik mij voor in.

Je kunt je afvragen waarom ik de SEO tekstschrijver kosten bewust laag hou. Is dit omdat ik allergisch ben voor geld? Nee, zeker niet!

Het antwoord is heel simpel: ondernemen moet betaalbaar zijn en blijven. Ruim 20 jaar geleden startte ik mijn eerste bedrijf. Het viel me op dat het als startende ondernemer nauwelijks mogelijk is om ergens een dienst af te nemen. Alles is op dat moment te duur. Daarom help ik ondernemers met het opzetten en onderhouden van hun websitecontent. Voor iedereen betaalbaar.

Informatie over de kosten

Het is aan te raden om vooraf de tarievenkaart op te vragen. Hierin staat alle informatie over de SEO tekstschrijver kosten. Houd er rekening mee dat gemelde tarieven exclusief btw zijn.

Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar? Dat hangt er vanaf of je als ondernemer of particulier teksten afneemt. Voor ondernemers zijn de SEO tekstschrijver kosten volledig aftrekbaar. De betaalde btw is als voorbelasting in de btw aangifte aftrekbaar. De kosten exclusief btw zijn weer aftrekbaar van de winst.

Particulieren kunnen geen gebruik maken van btw-aftrek. Maar wanneer de teksten bedoeld zijn voor de website waarmee je inkomen binnenhaalt, dan zijn deze kosten aftrekbaar via de inkomstenbelasting.

Kan ik een gratis proeftekst krijgen?

Bij sommige tekstschrijvers of tekstbureaus is het mogelijk om een gratis proeftekst aan te vragen. Let op, want soms ontvang je achteraf toch nog een factuur. Vraag daarom altijd naar de voorwaarden.

Omdat ik al jarenlang bewezen ervaring heb werk ik niet met een gratis proeftekst. Overigens ontvang je de eerste tekst altijd ter inzage, dan pas wordt de rest van je opdracht geschreven. Zo is het mogelijk om tijdig bij te sturen en sta je niet voor onverwacht hoge kosten.

SEO tekstschrijver kosten: vraag informatie aan

Je weet nu alles over de SEO tekstschrijver kosten en hoe dit tot stand komt. Ook ben je wijzer geworden over het vinden van een goede tekstschrijver.

Wil je meer weten over de exacte kosten, stuur dan een e-mail. Je ontvangt vrijblijvend de tarievenkaart. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen dan stel je deze gewoon. Zo eenvoudig is het.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven