Zakelijke tekstschrijver voor (bedrijfs)website

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

De zakelijke tekstschrijver haalt met goed geschreven webteksten nieuwe leads en een hogere omzet binnen. Juist daarom is het belangrijk om voor de (bedrijfs)website een zakelijke schrijver in te huren. Waarom deze teksten goed scoren? Omdat deze niet alleen goed geschreven maar ook nog eens SEO proof zijn.

Het nut van zakelijke webteksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een bedrijfswebsite moet betrouwbaar en professioneel overkomen. Slecht geschreven teksten dragen hier niet aan bij. Zakelijke webteksten zijn foutloos geschreven en geven de juiste informatie. Hiermee laat je als website zien dat je de expertise hebt.

Zakelijke teksten zijn je online visitekaartje. Het hoeft hier niet alleen om webteksten te gaan, ook persberichten en nieuwsbrieven behoren tot de zakelijke teksten.

Hoe de zakelijke tekstschrijver je omzet verhoogt

Wist je dat een zakelijke tekstschrijver jouw omzet verhoogt? Huh, met saaie webteksten? Nee zakelijk hoeft niet saai te zijn, onthoud dat goed! De moderne tekstschrijver weet hoe hij/ zij de onderneming met pakkende teksten onder de aandacht brengt. Geen langdradige verhalen of dure woorden: het draait allemaal om prettig leesbare teksten.

Webteksten of artikelen moeten vooral herkenbaar zijn. De lezer moet zich goed in de tekst kunnen verplaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat de zakelijke tekst voldoende informatie biedt, dat is tenslotte waar de lezer naar op zoek is.

Zakelijke teksten zijn commerciële teksten. Je wilt immers leads binnenhalen en je omzet verhogen. Dat is wat de zakelijke tekstschrijver doet.

Vergeet een hoog taalniveau

Vaak wordt gedacht dat zakelijke teksten van een hoog taalniveau moeten zijn. Niets is minder waar: een hoog taalniveau leest niet prettig. 80% van de bevolking begrijpt taalniveau B1. Complexe teksten en specialistische artikelen zijn vaak op taalniveau C1 en C2 geschreven. Dit ziet natuurlijk indrukwekkend uit, maar je bereikt een stuk minder mensen.

Het grootste gedeelte begrijpt niet wat er staat of neemt zich niet de tijd om het te begrijpen. Zo blijkt dat zelfs universitair opgeleide mensen de voorkeur geven aan taalniveau B1 of B2.

De zakelijke tekstschrijver houdt hier rekening mee en schrijft op taalniveau B1/ B2. Lekker toegankelijk voor iedereen.

SEO zakelijke teksten

De zakelijke tekstschrijver besteedt veel aandacht aan zoekmachineoptimalisatie. Met SEO vergroot je namelijk je online vindbaarheid. Kijk maar eens op deze website rond: je vindt zakelijke teksten gecombineerd met SEO. Hierdoor zijn de teksten goed vindbaar in zoekmachines.

Je weet vast wel dat een hoge positie in zoekmachines ook meer websitebezoekers betekent. Het gevolg: meer leads en een hogere omzet.

Wil jij dat ook? Dan wordt het tijd om een SEO tekstschrijver in te huren.

Zo werkt het inhuren van een SEO tekstschrijver

Ben je al overtuigd van het nut van zakelijke webteksten? Wanneer dit niet het geval is dan kun je beter met je onderneming stoppen. Zakelijke webteksten zijn namelijk onderdeel van je online marketing. Juist op dit gebied gaat het de laatste jaren flink mis. De websitebezoeker is niet overtuigd genoeg en vertrekt naar een andere website. Helaas maar waar: 90% van de leads breekt voortijdig het proces af.

De SEO tekstschrijver geeft je een duwtje in de rug. Ten eerste zorgt deze ervoor dat de website beter vindbaar is (zoekmachines). Daarnaast overtuigen zakelijke teksten de websitebezoeker. Het voorwerk is gedaan: de afwerking is aan jou als ondernemer.

Een zakelijke tekstschrijver inhuren is zo geregeld. Ga naar de contactpagina en geef aan voor welke website je webteksten nodig hebt. Vertel ook even wie je bent of wat je doet: wat achtergrondinformatie helpt bij het maken van keuzes.

Zakelijke teksten laten schrijven: de kosten

Wat kost het laten schrijven van zakelijke teksten? Drie factoren spelen hierin mee:

  • Lengte van de teksten
  • Grootte van de opdracht
  • Moeilijkheidsgraad

De prijs voor dit soort teksten verschilt per tekstschrijver. De een vraagt voor een blog van 500 woorden ongeveer €20 terwijl de ander €200 vraagt.

Je moet je eigenlijk niet afvragen wat een tekstschrijver kost maar wat deze jou oplevert. Ben je overtuigd van de kennis en ervaring die we in huis hebben? Vraag de tarievenkaart aan en ontdek je verrassende prijzen. Ondernemen kan best betaalbaar zijn!

Zakelijke tekstschrijver hoeft niet duur te zijn

Probeer vooral naar kwaliteit te kijken: weet ik jou te overtuigen? Is dit het geval, dan heb je zeker met een zakelijke tekstschrijver te maken.

Mijn tarief weten? Ik schrijf een zakelijke tekst voor een bedrag waar je vast blij van wordt. Vraag de tarievenkaart aan, dan ontdek je het zelf.

Groet,
Zakelijke tekstschrijver Bianca


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven