Tekstschrijver website: SEO en andere belangrijke zaken

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Een tekstschrijver voor een website houdt rekening met SEO en een goede leesbaarheid. Omdat Google zijn algoritme regelmatig aanpast, is het belangrijk om hierin mee te gaan. Dit betekent dat niet iedereen je webpagina hoger laten scoren. Daar schrik je van hè?

Gerichte zoekwoorden op je pagina

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Tussen het jaar 2000 en 2010 werkte dit rol perfect: zoveel mogelijk zoekwoorden in een tekst stoppen. Vooral veel zoekwoorden herhalen waarbij de tekst niet lekker las. Kon jou dat schelen: je verscheen toch wel bovenaan in de zoekresultaten.

De mannetjes achter Google zijn hier ook achter gekomen. Websites die nu nog gebruik maken van een kanonsalvo aan zoekwoorden zakken snel in de zoekresultaten weg.

Het Google algoritme wordt tegenwoordig sneller vervangen dan de maan om de aarde draait. Hierdoor ga je het niet meer redden met de trucjes van 10 – 20 jaar geleden.

Tekstschrijver voor website: SEO is zoveel meer

SEO draait niet langer om het volproppen van een tekst met zoekwoorden oftewel sleutelwoorden. Leesbaarheid en een natuurlijke opbouw zijn veel belangrijker. Een goed geschreven tekst ziet er niet alleen natuurlijk uit, de zoekwoorden komen hier ook automatisch in voor. Dus géén onnatuurlijke zinnen zoals tekstschrijver website SEO. Zeg nu eerlijk: dat ziet toch ook niet uit?

Het algoritme van zoekmachines is zo slim dat het natuurlijk geschreven content en zoekwoorden snel opmerkt. Aan de hand van de content maar ook ruim 200 andere factoren beoordelen zoekmachines de positie van de webpagina.

Wat betekent dit voor jou? Dat de SEO tekstschrijver niet altijd doet wat je verwacht. Daarom geloof ik bij deze dat ik mij zoveel mogelijk inzet om je webpagina bovenaan in Google te krijgen. De concurrentie verslaan is iets waar ik voor leef.

Hoe het wel moet

Ik draai als tekstschrijven al meer dan 10 jaar in het SEO wereldje mee. Ik heb in deze periode heel wat zien veranderen. Ook ik heb mij vroeger schuldig gemaakt aan het smijten met zoekwoorden, het liefst in een zo hoog mogelijke zoekwoorden dichtheid. Toegeven: in die periode werkte dit ook écht.

Nu kom je hier niet meer mee weg. Ik heb net als veel andere tekstschrijvers mijn schrijfstijl aan moeten passen. Hierbij let ik vooral op mijn eigen website: zorgen de aanpassingen voor een nieuwe hoge positie in Google? Gelukkig is dit bij mij wel het geval. Omdat ik geen gebruik maak van linkbuilding of andere technieken, weet ik dat de positie van mijn website door mijn geschreven content wordt bepaald.

Zo houd ik het overzichtelijk en kan ik van mijn eigen fouten leren. Deze kennis deel ik graag met mijn opdrachtgevers.

De moderne SEO tekstschrijver voor websites

Hoe ziet de moderne SEO tekstschrijver voor jouw website eruit? Ik heb het hier niet over uiterlijke kenmerken: een tekstschrijver die eruit ziet als een fotomodel gaat jouw website echt niet op basis van het uiterlijk op nummer 1 krijgen. Het gaat vooral om kwaliteit. Zoekmachines beoordelen jouw website op kwalitatieve content. Is die aanwezig, dan win je een prijs: een hogere positie in de zoekresultaten.

Goede kwaliteit kost tijd en geld. Natuurlijk heb je een budget en wil je niet al teveel uitgeven. Er zijn voldoende beginnende of student tekstschrijvers die voor 1 tot 3 cent per woord schrijven. Dat het dan ook om SEO teksten gaat, dat moet je zelf bepalen. Toch kun je met een goedkope tekstschrijver soms heel goed uit de voeten.

Goedkoop is duurkoop

Ken je de uitdrukking goedkoop is duurkoop? Je ouders of vroegere leraar hebben je dit ooit op het hart gedrukt. Terecht, want het klopt ook. Maar niet altijd, en dat klinkt tegenstrijdig.

Ik word steeds vaker benaderd door websites met een lage kwaliteit teksten. De website eigenaar heeft deze ooit door iemand laten maken of misschien wel zelf geschreven. Totdat de website-eigenaar erachter komt dat zijn site niet in Google scoort.

Vervolgens krijg ik de opdracht om deze teksten aan te passen. Dit kost veel tijd, bovendien moet ik soms complete teksten herschrijven. Je kunt je voorstellen dat dit een aardige rekening oplevert. Op de eindstreep betaal je dubbel: eerst de ene tekstschrijver en later het aanpaswerk. Had je niet beter in één keer voor een goede SEO tekstschrijver kunnen kiezen?

Is het kwaad al geschied? Ik pas graag bestaande teksten op je website aan, geen probleem!

Neem vrijblijvend contact op

Aan jou de keuze: een professionele SEO tekstschrijver voor je website of het laten zoals het is. Het kan namelijk best dat je huidige teksten nog prima zijn. Twijfel je hierover, dan wil ik er best even naar kijken. Kost je niets. Mocht je na het lezen van dit artikel meer willen weten, neem dan vrijblijvend contact op. Ik leg je graag meer uit over mijn werkwijze of de tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven