Waarom een SEO tekstschrijver inschakelen?

Bijgewerkt: 3 maart 2023

Als je online zaken doet dan weet je hoe belangrijk het is om gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Het kan best moeilijk zijn om hoog te scoren in de zoekresultaten, vooral als je geen ervaring hebt met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit is waar een professionele SEO tekstschrijver van onschatbare waarde is.

Uitleg over de SEO copywriter

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een SEO tekstschrijver (of copywriter) is een schrijver die zich specialiseert in het schrijven van content die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent dat de schrijver weet welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw bedrijf of website. De schrijver weet ook precies hoe de zoekwoorden te integreren in de content.

Het is belangrijk om gebruik te maken van zoekwoorden, interne links, metatags en andere SEO-technieken. Dit helpt om je website beter in zoekmachines te laten scoren. Het leidt ook tot meer verkeer naar je website en hiermee een hogere omzet.

Het belang van een goede SEO tekstschrijver

Waarom zou je een SEO tekstschrijver inschakelen? Als je zelf niet veel ervaring hebt met SEO dan is het moeilijk om de juiste strategie voor je website te bepalen. Een professionele SEO tekstschrijver heeft de expertise en ervaring om jouw content op de juiste manier te optimaliseren. Daar helpen we je graag bij.

Er is nog een reden om voor een SEO-tekstschrijver te kiezen. Het schrijven van content is tijdrovend en kan zelfs saai zijn. Je vindt het veel leuker om je te concentreren op het runnen van je bedrijf. Veel ondernemers hebben er moeite mee om het schrijven van SEO content te combineren met andere taken. Een SEO tekstschrijver neemt dit werk uit handen. Zo houd je veel meer tijd over om je met je bedrijf bezig te houden.

Het versterken van je merk

Je wil niet alleen hoog in Google staan maar ook klanten aan je binden. Daarom is het belangrijk om je merk te versterken. De professionele SEO-tekstschrijver doet dit middels kwalitatieve content. We creëren boeiende en informatieve content die de klantenbinding verbetert. Dit resulteert in meer verkeer, meer leads en uiteindelijk meer omzet voor je business.

We hebben de expertise

Wil je jouw online aanwezigheid verbeteren en horen zoekmachines scoren? Dan is het inhuren van een professionele SEO tekstschrijver de beste keuze. We hebben de expertise en ervaring om kwalitatieve content te schrijven en je website te optimaliseren voor zoekmachines. Overweeg zeker om een SEO tekstschrijver in te schakelen. Het tilt je online aanwezigheid naar een hoger niveau.

Kosten inhuren SEO tekstschrijver

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar de meerwaarde van een SEO-tekstschrijver? Dan wil je vast iets over de kosten weten. De kosten variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Kwaliteit van de schrijver, ervaring, de grootte van de opdracht en de complexiteit zijn factoren die meespelen in de uiteindelijke prijs.

Veel SEO tekstschrijvers betaal je per uur of per woord. Hier houden we niet van en we laten je zien waarom.

Per uur betalen is prima als je een kleinere opdracht hebt. Het uurtarief van de SEO tekstschrijver varieert van 50 tot 150 euro. Een nadeel is dat je van tevoren niet weet hoeveel tijd de schrijver nodig heeft om de opdracht te voltooien. Een langzaam werkende schrijver is misschien wel 3 uur met je tekst bezig. Wanneer deze een uurtarief van € 80 heeft betaal je € 240 voor je tekst. Dat is wel even schrikken.

Per woord betalen is een goede optie wanneer je een grote opdracht hebt. Maar ook wanneer je wil dat de schrijver zich aan een bepaald woordenaantal houdt. Het tarief per woord varieert van 0,05 tot 0,25 euro per woord. Dit is weer afhankelijk van de kwaliteit van de schrijver en de complexiteit van de opdracht.

Ook per woord betalen heeft zo zijn nadelen. Een schrijver die per woord betaald krijgt zal altijd proberen om je wat extra woorden te verkopen. Vaak zijn het ook beginnende tekstschrijvers die per woord afrekenen.

Bij ons betaal je per tekst of project

Over het algemeen werken we snel. Maar wat gebeurt er wanneer de tekstschrijver een slechte dag heeft en hierdoor veel langer over jouw tekst doet? Dat moet niet jouw probleem zijn! Daarom betaal je bij Bianca Walraven nooit per uur.

Een woordprijs vinden we ook zo’n dingetje. Het komt regelmatig voor dat we er extra woorden bijdoen, omdat de tekst dan toch wat beter overkomt. Ook hier moet jij niet de lasten van dragen.

Daarom rekenen we per tekst of project af. Vraag de tarievenkaart aan, je ziet wat het laten schrijven van een bepaalde tekst kost. Het betreft hier all-in prijzen dus inclusief overleg met jou, (zoekwoorden)onderzoek, het schrijven van de tekst en een correctieronde. Ook ontvang je er automatisch een licentie bij waardoor je het recht hebt om de tekst te gebruiken.

Het waarborgen van de kwaliteit

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen om de prijs maar ook om de kwaliteit gaat. Een goede tekstschrijver verdient zich terug door middel van hogere zoekmachinerankings. We waarborgen dan ook de kwaliteit van de content.

We maken vooraf duidelijke prijsafspraken. Achteraf kom je nooit voor verrassingen te staan.

Waarom je geen SEO tekstschrijver inschakelt

Hoewel het inhuren van een SEO tekstschrijver veel voordelen heeft zijn er enkele situaties waarin het niet nodig is om er een in te huren. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien geen SEO tekstschrijver inschakelt:

Je hebt al voldoende ervaring met SEO-tekstschrijven. Ben je al bekend met de basisprincipes van SEO-tekstschrijven en behaal je goede resultaten met je eigen geschreven content? Dan is het misschien niet nodig om met een​​SEO tekstschrijver samen te werken.

Je hebt geen budget. Het inhuren van een SEO tekstschrijver is een kostbare investering. Met een klein budget is het voordeliger om zelf content te schrijven.

Je hebt alleen korte teksten nodig. Bijvoorbeeld wanneer het om een productomschrijving gaat. Misschien kun je zelf de benodigde zoekwoorden vinden en deze in je teksten integreren.

Je hebt al een sterke SEO-strategie. Wanneer dit goed voor je bedrijf of website werkt dan heb je geen SEO-tekstschrijver nodig. Richt je meer op het verbeteren en verfijnen van je huidige SEO-strategie.

Het is goed om te weten dat het inhuren van een SEO tekstschrijver niet in alle situaties geschikt is. Je doet deze investering omdat hij bij je behoeften en doelen past. Twijfel je? Raadpleeg ons en we kijken naar de situatie. Aan de hand hiervan bepalen we of het inhuren van een SEO tekstschrijver de beste keuze is.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven