Voordelen tekstschrijver inhuren

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Een professionele tekstschrijver of copywriter inhuren, dat doet toch iedereen? Nee hoor, dit kost altijd geld. Aan de andere kant weet je niet of het ook wat oplevert. Het gaat er vooral om dat je de juiste persoon inschakelt. Ontdek de voordelen van een tekstschrijver inhuren en in welke situatie dit verstandig is.

De werkzaamheden van een tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Allereerst iets over de werkzaamheden van een tekstschrijver. Vaak wordt met een tekstschrijver een internetschrijver bedoelt. Iemand die webteksten gecreëerd (bedoeld voor websites). Hierbij kun je onderscheid maken tussen een gewone tekstschrijver en een SEO-tekstschrijver. Die laatste heeft verstand van zoekmachineoptimalisatie en helpt je naar een hogere positie in zoekmachines.

De 7 voordelen van een tekstschrijver

Ontdek de 7 grootste voordelen van een tekstschrijver. Zo weet je ook of je wel voor een tekstschrijver moet gaan of toch liever de werkzaamheden zelf uitvoert.

1. Frisse blik op je content

Ben je zelf bezig met het creëren van content? Dit omvat het schrijven van teksten maar ook het plaatsen van afbeeldingen of video’s. Een tekstschrijver is veel meer dan iemand die teksten aanlevert: er wordt ook naar de aanwezige content op je website gekeken. Vaak hang je vast in bepaalde ideeën of doelen. De tekstschrijver kijkt met een frisse blik naar je content, past dit eventueel aan of geeft advies.

2. Rechtstreeks en voordelig zaken doen

Je hebt een tekstschrijver of een marketingbureau. In beide gevallen krijg je teksten aangeleverd. Ik schrijf af en toe voor marketingbureaus maar je bent dan extra kosten kwijt. Je betaalt niet alleen mij maar ook een commissie aan het marketingbureau.

Het rechtstreeks inschakelen van een tekstschrijver is in deze situatie goedkoper. Bovendien kom je rechtstreeks in contact met de tekstschrijver, dit werkt een stuk eenvoudiger.

3. Voordelige prijzen

Je bestelt een SEO tekst vanaf enkele tientjes: we maken SEO content betaalbaar. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek de interessante voordelen van een tekstschrijver. Bijvoorbeeld het feit dat het helemaal niet zoveel kost als gedacht.

4. Hogere positie in Google

Natuurlijk ga je voor een goede en vooral hogere positie in Google en andere zoekmachines. Middels SEO teksten bereik je die hogere positie, op korte of lange termijn. Over het algemeen duurt het enkele weken voordat de eerste teksten gaan scoren. Let op want je hebt ook teksten die niks met SEO te maken hebben. Leuk voor je lezers maar ze scoren een stuk slechter in de organische zoekresultaten.

5. Zelf meer vrije tijd

Als ondernemer ben je eigenlijk een manusje-van-alles. Je doet de klantenservice, administratie, beantwoord telefoontjes, regelt de verzending of offerte aanvragen en schrijft ook nog eens alle blogposts of teksten zelf. Ga voor een meer vrije tijd. Een groot voordeel van een tekstschrijver is dat dit je een flinke tijdsbesparing oplevert. Denk maar eens aan 10 blogs per maand, dit levert je een besparing van 10 tot wel 20 uur op. Die tijd kun je in veel betere dingen investeren.

6. Kennis van zaken

Je verkoopt auto-onderdelen, bent kinderpsychologe of politicus. Een mooi voordeel van een tekstschrijver is dat deze van alle markten thuis is. De tekstschrijver leest zich in jouw bedrijf, visie en doelstellingen in. Aan de hand hiervan worden de meest perfecte teksten gecreëerd. Wil je weten hoe dit werkt? Neem vrijblijvend contact op.

7. Geen wurgcontracten of kleine lettertjes

Wanneer je voor online marketing gaat zit je soms aan akelige wurgcontracten of verplichtingen vast. Bijvoorbeeld een minimale afname met betrekking tot de hoeveelheid teksten. Of een minimale samenwerking, bijvoorbeeld een maand of langer. Als ondernemer wil je nergens aan vastzitten. Je hebt tenslotte voor die vrijheid gekozen.

Hier word je nergens toe gedwongen. Een enkele tekst van 400 woorden of 1000 blogposts, alles is mogelijk. Lopende opdrachten worden afgerond, maar je bent nooit verplicht om een nieuwe opdracht te plaatsen. Kom dus gerust voor een enkele keer langs of meld je als trouwe klant aan. In het laatste geval ontvang je af en toe een verrassend leuk cadeautje.

Jij bent baas dus jij bepaalt

Wanneer je naar bovenstaande voordelen van de tekstschrijver kijkt dan kan niet anders dat je er inschakelt. Het mooie is dat je zelf bepaalt wat je uitgeeft en wanneer je dit doet. Zoals je eerder al het kunnen lezen hoef je echt niet veel voor een blogpost of teksten betalen. Ondernemen moet betaalbaar blijven, dat geldt voor iedereen.

Daarnaast bepaal je ook zelf wat je inversteert. Wil je goed zichtbaar zijn in Google dan zijn er wel een aantal richtlijnen. Allereerst heb je SEO teksten nodig. Deze zijn afgestemd op zoekmachines maar bovenal op je bezoekers. Een SEO tekst is zo geschreven dat deze rekening houdt met de richtlijnen van Google.

Omwille van die goede zichtbaarheid is het aan te raden om minimaal twee maal per maand iets nieuws op je website te plaatsen. Heb je hier het budget niet voor of is dit om een andere reden tijdelijk niet mogelijk, pas dan bestaande content aan. Laat Google zien dat je actief met je website bezig bent.

Direct een tekstschrijver inschakelen

Je ziet, de voordelen van een tekstschrijver inhuren zijn groot. Twijfel je nog steeds? Geen probleem, we zijn er op die twijfel bij je weg te nemen. Maar zelfs wanneer je geen zaken wil doen kun je altijd voor advies terecht. Het eerste oriënterend gesprek is gratis, voor een adviserend gesprek betaal je een kleine bijdrage. Zo kun je zonder hoge kosten toch beter zichtbaar zijn in zoekmachines.

Meer weten over de werkwijze of de kosten? De tarievenkaart vraag je gratis aan. In deze kaart vind je ook de benodigde informatie. Uiteraard mag je voor vragen ook altijd een e-mail sturen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven