Top AI Content Generators (2023)

Bijgewerkt: 17 juli 2023

Sinds de komst van ChatGPT gebruiken we het massaal voor het creëren van content. Kunstmatige intelligentie kan snel een effectief hoogwaardige content produceren. Toch is het goed om hier voorzichtig mee om te gaan. De meeste AI-tools zijn nog niet zover dat ze op menselijke wijze kunnen schrijven. Bovendien maken sommigen zich schuldig aan schendingen van het auteursrecht.

Naast ChatGPT en Google Bard zijn er nog meer AI Content Generators. Verbreed je horizon en kijk of een van onderstaande contentgeneratoren een goed alternatief is.

Rytr

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De kans dat je hier als Nederlander of Belg van dan gehoord hebt, is vrij klein. Toch is Rytr een populaire schrijfassistent op basis van kunstmatige intelligentie. Het schrijft blogs, advertentieteksten, e-mails en nog veel meer. Je hoeft alleen maar de juiste informatie door te geven en binnen enkele seconden rolt er de juiste content uit.

Deze AI Content Generator belooft dat het 100% unieke content is, maar dat kan geen enkele generator beloven. Dit komt omdat ze getraind zijn middels informatie op het internet beschikbaar is. Hierdoor kan er altijd een klein beetje dubbele inhoud ontstaan. Het is aan jou om dit zelf te controleren en aan te passen.

Deze tool schrijft teksten in verschillende talen, maar in 2023 is het Nederlands nog niet beschikbaar. Dit hoeft geen probleem te zijn want je kunt bijvoorbeeld een blog in het Engels laten schrijven aan deze nog even naar het Nederlands vertalen.

Jasper

De naam klinkt heerlijk menselijk, toch gaat het hier om een AI-contentschrijver. Het is een platform met meer dan 60 sjablonen voor verschillende inhoudscategorieën. Je hoeft alleen nog een sjabloon te selecteren en de gevraagde informatie in te voeren. Denk hierbij aan de schrijfvorm, de titel en natuurlijk een omschrijving. De tool moet immers wel immers weten wat het moet genereren.

Net als bij veel andere tools heb je ook bij deze de mogelijkheid om hem gratis te gebruiken. Een abonnement begint vanaf $ 39 per maand.

Copy.ai

Waarschijnlijk heb je wel eens van deze AI content generator gehoord. Hij wordt wereldwijd veel gebruikt, ook in Europa. Deze tool is zeer geschikt voor blogschrijvers, e-mail marketeers en beheerders van social media. Copy.ai is gratis uit te proberen, waarbij je tot 2000 woorden per maand gratis kan laten schrijven. Een betaald abonnement is mogelijk vanaf $ 36 per maand.

Frase

Niet alleen SEO-teksten of blog schrijven maar ook vooraf een zoektermenonderzoek uitvoeren, dat kan met Frase. Deze functie is ingebouwd en je maakt er gewoon gebruik van. De teksten die eruit rollen zijn niet 100% perfect, maar wanneer deze aanpast zijn ze zeker bruikbaar voor je website.

Articoolo

Zoals de naam al doet vermoeden schrijf je met deze tool binnen enkele minuten interessante artikelen. Wel zit je aan beperkingen vast, namelijk maximaal 500 woorden per artikel. Overigens is dit geen vreemd verschijnsel want de meeste AI content generators werken met dit soort beperkingen. Of ze nu gratis of betaald zijn.

Article Forge

Dit platform wordt steeds populairder, maar binnen Nederland en België wordt het nog weinig gebruikt. Article Forge is een op AI gebaseerde contentgenerator. Het is een staat om originele en seal geoptimaliseerde artikelen te maken. Hiermee heb je zelfs de optie om voor langere artikelen te kiezen. Zelfs artikelen van 1500 woorden zijn geen probleem.

Ik heb deze tool, net als de andere tools, uitgeprobeerd en ik was verrast over de resultaten. Het kost je ongeveer 40 seconden om de tool instructies te geven en een tekst te laten schrijven. Maar wat kost het? Je mag het tijdelijk gratis uitproberen. Hierna betaal je vanaf $ 13 per maand, iets dat betrekkelijk goedkoop is. Wel moet je rekening mee houden dat je met het goedkoopste abonnement 25.000 woorden per maand, te schrijven. Ga je voor artikelen van 1000 woorden, dan zijn dat dus 25 artikelen per maand.

LongShot

LongShot is een indrukwekkende AI-aangedreven contentgenerator die gespecialiseerd is in het creëren van lange inhoudsstukken. Ideaal wanneer je langere teksten of blogs nodig hebt. Je maakt gebruik van de verschillende functies en kunstteksten in acht verschillende talen laten schrijven.

Je hebt keuze uit verschillende formats. Of je nu een blogpost, een whitepaper of een uitgebreid artikel wilt schrijven, LongShot biedt de mogelijkheid om op professioneel niveau te communiceren.

Naast het schrijven van inhoud biedt LongShot ook meer dan 30 tools voor feitencontrole, herformulering en zoekwoordonderzoek.

Kafkai

Een minder bekende AI content generator, maar zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Je kunt namelijk kiezen voor een model dat is opgeleid voor bepaalde niches. Je laat artikelen in het Engels schrijven, maar het is mogelijk om ze te laten vertalen naar het Nederlands. Het is wel aan te raden om de vertaling zelf nog even door te lopen. Hij kan nooit 100% perfect zijn.

Scalenut

Een van de belangrijke functies van Scalenut is de Subject Cluster-tool. Met deze tool voer je trefwoorden in die relevant zijn voor de inhoud van je blogpost. Subject Clusters verwijzen naar een groep gerelateerde trefwoorden die verband houden met een specifiek onderwerp. Door deze trefwoorden in te voegen, helpt Scalenut bij het genereren van inhoud die goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Copysmith

Copysmith is een krachtige AI-contentgenerator die is ontworpen voor het maken van korte stukken tekst, zoals slogans, productbeschrijvingen en advertentieteksten.

Een van de handige functies van Copysmith is de mogelijkheid om zinnen automatisch te bewerken, verbeteren of verlengen. Als je bijvoorbeeld een slogan nodig hebt voor een nieuwe productlancering, geeft Copysmith je een aantal suggesties en kun je deze verder verfijnen en aanpassen.

Daarnaast is Copysmith in staat om bulkinhoud te genereren. Dit betekent dat je meerdere stukken tekst in één keer kunt laten genereren.

Ink

Ink is een krachtige tool die wordt aangedreven door AI. Het is speciaal is ontwikkeld voor contentmarketeers en SEO-specialisten. Dat is ook de reden waarom ik het uitgeprobeerd heb.

Met Ink heb je toegang tot 60 sjablonen die zijn gericht op verschillende onderwerpen, zoals schrijven, groei, websites en advertenties. Deze sjablonen helpen bij het genereren van content in verschillende formaten. Ook nu weer probeer je deze generator gratis uit, maar uiteindelijk moet je er toch voor betalen.

Writesonisch

Writesonic is een geavanceerde AI-contentgenerator die is gebouwd op het krachtige GPT-4-model. Hiermee is het een van de modernste content generators, gebaseerd op kunstmatige intelligentie. In te zetten voor het schrijven van productbeschrijvingen, blogposts en marketinginhoud.

Wat Writesonic echt onderscheidt, is de brede selectie van sjablonen. Deze sjablonen bieden je een goede basis om mee te werken.

Naast de sjablonen biedt Writesonic ook de mogelijkheid om inhoudsideeën en schetsen te genereren. Ideaal als je vastzit en inspiratie nodig hebt.

Writesonic biedt twee krachtige functies: de AI Writer en de Sonic Editor. Met de AI Writer genereer je lange blogs en artikelen genereren, terwijl de Sonic Editor gericht is op het creëren van essays, rapporten en zelfs e-boeken.

Hyperwrite

Hyperwrite is ontworpen voor het genereren van inhoud. Het biedt handige functies, waaronder een editor, een herformuleertool, een autoschrijver en nog veel meer.

Wat Hyperwrite echt onderscheidt, is de gebruiksvriendelijke interface en de moeiteloze workflow. Gebruikers kunnen zich eenvoudig aanmelden, een nieuw document maken en direct beginnen met schrijven. Terwijl ze aan het typen zijn, ontvangen ze in realtime ideeën en suggesties van de tool.

Een andere handige functie van Hyperwrite is de herformuleertool. Hiermee kunnen gebruikers hun tekst opnieuw formuleren en variaties van zinnen genereren. Wees je er wel voorzichtig mee want de nieuwe teksten kunnen onder duplicate content vallen.

Deze tool is heel betaalbaar. Ten eerste kun je een gratis account aanmaken, waarbij je 15 teksten per maand schrijft. Een betaald account is mogelijk vanaf $ 19,99 per maand.

Anyword

De laatste die ik wil bespreken in de beste AI content generators, is Anyword. Met deze tool maakt je advertenties, sociale media post, blogs, e-mails of andere content. Een opvallende functie is het maken van gepersonaliseerde Instagram advertenties. Of ondersteuning bij het maken van teksten voor YouTubetitels.

Met Anyword kun je zelfs hele blogs genereren. Dit is vooral handig voor contentmarketeers en bloggers die regelmatig nieuwe inhoud moeten produceren. Door relevante informatie en trefwoorden in te voeren, genereert Anyword een volledige blogpost die klaar is om te publiceren.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven