Tekstschrijver onderwijs – voor de onderwijssector

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Steeds meer scholen vullen hun website van uitgebreide informatie. Dit is belangrijk voor ouders, leerlingen maar ook voor geïnteresseerden. De website voorzien van een nette uitstraling en ervoor zorgen dat deze goed vindbaar is in zoekmachines? Schakel dan een tekstschrijver onderwijs in. Geschikt voor basisonderwijs, lager- en hoger onderwijs.

Informatieve webpagina’s

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Als school is het belangrijk om te informeren over zaken die er toe doen. Bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen binnen de school het onderwijs. Maar ook leuke nieuwtjes of feiten, missie, visie en onderwijsmethode.

Middels de website krijg je slechts éénmaal de kans om een goede indruk te maken. Te vaak nog staat er op de homepage zoiets als “welkom op onze website”. Dit kan tegenwoordig echt niet meer, ook een school moet zich weten te onderscheiden van andere scholen.

Informatieve webpagina’s zijn onmisbaar. Denk hierbij aan een pagina met betrekking tot het team van de school, doelstellingen of visie. Of meer informatie over vakantiedagen of overblijven. Maar misschien ook speciale aandacht voor kinderen met een leerachterstand of leerproblemen.

Goede positie in Google

Het lijkt een beetje vreemd om met een schoolgerelateerde website bovenaan in Google te willen staan. Toch is dit tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Meerdere scholen in een en dezelfde stad leidt natuurlijk tot concurrentie. Het is een feit dat een school een minimum aantal leerlingen moet hebben. Daarom is het ook zo belangrijk om jaarlijks nieuwe leerlingen aan te trekken.

Als tekstschrijver onderwijs ben ik gespecialiseerd in een goede positie in Google en andere zoekmachines. Wie bovenaan een Google staat trekt vaker de aandacht van ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind. Het is dan ook logisch dat websites die bovenaan in Google staan de meeste bezoekers ontvangen. Dit kan er zomaar toe leiden dat meer ouders hun kind hier aanmelden.

Educatief lesmateriaal

De tekstschrijver onderwijs dan ook educatief lesmateriaal realiseren. Dit is mogelijk voor de website maar ook voor digitaal gebruik in de klas. Educatief lesmateriaal voor op de website nodig? Schakel hier de onderwijs tekstschrijver voor in. Is het lesmateriaal bedoeld voor gebruik in de klas, dan is het beter om dit door een lesmateriaalontwikkelaar te laten doen. Lesmateriaal voor in de klas ziet er toch anders uit dan digitaal leermateriaal (op de website).

Dit moet echt op de schoolwebsite staan

Hoe richt je de schoolwebsite precies in? Sommige dingen moeten er echt opstaan, of je het nu wil of niet. Bijvoorbeeld het adres en de contactgegevens. Maar er zijn nog veel meer dingen die op iedere schoolwebsite zou moeten staan.

Impressie van de school. Denk hierbij aan beelden (foto’s) van het schoolgebouw, het schoolplein aan een klaslokaal. Maar ook bijvoorbeeld de gymzaal of de aula. Wanneer het gebouw en de faciliteiten er goed uitzien dan trekt het natuurlijk veel meer aandacht.

Daarnaast is informatie over het onderwijs natuurlijk belangrijk. Denk hierbij aan een missie en visie maar ook wat de waardes van de school zijn. Vergeet niet de onderwijsmethode te vermelden. Ouders hebben tegenwoordig keuze uit verschillende onderwijsmethoden, wees hier informatief over.

Praktische informatie moet er natuurlijk ook opstaan. Dit soort informatie is voornamelijk bedoeld voor de ouders. Denk hierbij aan schooltijden, vakantiedagen, hoe het zit met opvang maar ook iets over de veiligheid van de kinderen.

De website regelmatig aanpassen

Vaak wordt vergeten om alles up-to-date te houden. Dit is iets dat ontzettend belangrijk is. Er kunnen namelijk zaken veranderen, bijvoorbeeld binnen het team, de schooltijden of kosten met betrekking tot opvang of overblijven.

Is het belangrijk dat de website goed in zoekmachines gevonden wordt? Ook dan is het zaak om de website regelmatig aan te passen. Google kijkt namelijk naar de activiteit van websites. Hoe actiever een website is, hoe beter deze beoordeeld wordt. Je zou kunnen zeggen dat een zeer actieve website met regelmatig nieuwe content het cijfer 10 krijgt. Het slaapkopje van de klas, dit is de website die al drie jaar niet meer actief is, krijgt zeker een 2 als rapportcijfer.

De website up-to-date houden is niet alleen onmisbaar voor een goede positie in zoekmachines. Ook ouders (en leerlingen) willen op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Zo krijgt iedereen een goed beeld van de recentste gebeurtenissen op school. Tip: Plaats minimaal eenmaal per week een nieuwsartikel of nieuwsbrief op de website. Check viermaal per jaar of alle informatie nog wel actueel is.

Tekstschrijver onderwijs inhuren

Een tekstschrijver onderwijs is zelden binnen de school werkzaam. Het is vaak goedkoper en flexibeler om een tekstschrijver onderwijs in te huren. Deze werkt net zo lang als nodig is, zonder dat hier extra voorwaarden aan vast zitten.

Benieuwd naar de kosten met betrekking tot een tekstschrijver voor het onderwijs? Vraag vrijblijvend meer informatie of de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven